Alvaro Morata blev aldrig någon succé och flyttade hem till Spanien. Nu är Chelsea-fansen hoppfulla om att Gonzalo Higuain ska axla anfallsmanteln – med start mot Bournemouth – när de blå återigen kliver in i Premier League-spåret.

Håll koll på Sveriges bästa bettingsidor här

Läget i Bournemouth

In i det sista är det tveksamt om skyttekungen Callum Wilson kommer till spel, och utan honom får hemmalaget klara sig utan en spelare som hittills prickat in tio mål. Det blir i så fall upp till Joshua King, sex fullträffar så här långt, att försöka spräcka motståndarnollan och det blir upp till alltjämt spännande tränaren Eddie Howe att pussla ihop ett lag som bara vunnit en av sina fem senaste matcher.

Bournemouth inledde säsongen väldigt starkt, men formen har kommit av sig och både november och december blev mardrömsmånader för de rödsvarta. Senast kommer man dock från en 2-0-seger hemma mot West Ham. Med senast menas dessutom elva dagar – välbehövligt för Howes mannar som har åtta dagars mer vila än kvällens motståndare. Noterbart är dock att Bournemouth förlorat sina fem senaste hemmamatcher mot Chelsea i tävlingssammanhang.

Form: V-F-F-O-F

Skador och avstängningar: Lewis Cook, Dominic Solanke, Simon Francis

Läget i Chelsea

Under ledning av Maurizio Sarri kunde Gonzalo Higuain springa hem skytteligan i Serie A säsongen 2015/16, trots att Napoli inte vann serien. 36 mål av den argentinske anfallaren innebar nytt rekord i italienska ligan, och nu är han återförenad med Sarri för att bygga vidare på sitt fina europeiska målfacit, den här gången i Chelsea-tröjan. Kvällens match blir Higuains debut i Premier League och förväntningarna är höga.

Utöver Higuain handlar det från det blå lägret om att Ruben Loftus-Cheek kan komma att starta efter ryggskadan. Engelsmannen hoppade in i FA Cupen i söndags, men skulle han börja på bänken lär Sarri skicka ut ett mittfält bestående av Jorginho, N’Golo Kanté och Mateo Kovacic. Chelsea har redan slagit Bournemouth två gånger den här säsongen och med en utvilad Eden Hazard är det självklara målet seger.

Form: V-V-F-V-F

Skador och avstängningar: Jamal Blackman, Marco van Ginkel

Slutsats & speltips

Att Higuain nätar är tillräckligt spelvärt för en större peng – 2,05 på bet365 – men annars lutar jag mer åt en målrik tillställning där Bournemouth faktiskt kniper poäng inför supportrarnas ögon på Vitality Stadium.

Hemmalaget har gjort över 1,5 mål i fyra av sina fem senaste hemmamatcher och jag tror att matchen slutar oavgjort, vilket ger 4,20 gånger pengarna på samma sajt. I samma veva tippas slutresultatet 2-2 till 17 gånger pengarna.

Innan du spelar – ta en titt på vår oddsjämförelse här

…och håll ögonen på: Gonzalo Higuain. Målet är målet.

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Nemrud Kurt Nemrud Kurt