Ingen vinst på senaste bloggspelet som spelades i söndags när PEPO fick bara 1-1 hemma mot MP i Kakkosen Cup. Såhär i efterhand kan man säga att inte var vidare bra, även om vi oddsmässigt slog marknaden rätt så kraftigt. PEPO kom till matchen med en klart svagare XI än förväntat och kunde inte hålla sin 1-0 ledning i andra halvlek. Låter Finskan cupen ännu vila idag och gör i stället en avstickare till Vitryssland och Minsk var det för tillfället spelas en U17 ungdomsturnering och vänder blickarna på en av dagens matcher.

Finland

Finska U17 landslaget befinner sig för tillfälleti Minsk och deltar i Development Cup 2019 tillsammans med 11 andra lag. Finland spelar i grupp av tillsammans med värdnationen Vitryssland, Belgien och dagens motståndare Tadzjikistan. Finland inledde turneringen med att förlora med 1-0 mot Belgien, i en match var man framförallt i första halvlek var rejält tillbaka pressade. I andra halvlek kom man bättre in i matchen med hade problem med att komma till ordentliga målchanser. I den andra matchen som spelades i tisdags vann Finland med 1-0 mot värdnationen Vitryssland efter att Naatan Skyttä gjorde mål på sin straffretur. I den matchen var Finland återigen rätt så tillbaka pressade under första halvlek men lyckades med att hålla det egna målet rent. I andra halvlek var Finland det mera spelförande laget och man hade bl.a. två stolpträffar under halvleken. Om man skall söka fram något negativt från den andra halvleken är att man hade svårt att förvalta dom målchanserna som man lyckades skapa.

Till dagens match mot den lite mera exotiska motståndaren Tadzjikistan har man inte dom mest optimala förutsättningarna som man startar ifrån. Största orosmåmentet för Finlands del är att hela laget åkte på en matförgiftning från den måltiden som man åt före matchen mot Vitryssland. Under matchen mot Vitryssland kände en del av spelarna sig redan krassliga, men klarade av att slutföra matchen på ett bra sätt. Under kvällen och natten fick varje spelare i laget och en del ledare från staben någon form av sympton, detta ledde till att man skippade onsdagens träning och lämnade istället på hotellet för att vila upp sig.

På det finska bollförbundets hemsida säger förbundskaptenen Erkka V. Lehtola att situationen såg som tur var lite bättre ut under onsdag kväll och man kommer att starta matchen med alla dom spelare som inledde matchen mot Vitryssland på bänken förutsatt att dessa har återhämtat sig från sin matförgiftning. Den enda spelaren som för tillfället med säkerhet kommer att missa matchen är Samuel Anin jr. som i matchen mot Vitryssland åkte på en skada.

Tadzjikistan

Skall väl börja med att direkt erkänna att Tadzjikistan inte är det land vars fotboll jag följer närmaste efter Finland, så mina kunskaper om landet i fråga får anses vara kanske lite bristfälliga. Tadzjikistan har liksom Finland spelat två matcher i årets turnering. Man inledde med att förlora öppningsmatchen med hela 5-0 mot värdnationen Vitryssland, i den matchen spelade man odisciplinerat och det defensiva arbetet lämnade en hel del att önska. I den andra matchen spelade man klart bättre och mera som ett lag och lyckades med att lösa 1-1 mot Belgien, även om man fick avsluta matchen med 10 spelare efter att ha åkt på ett rött kort i andra halvlek.

Laget som Tadzjikistan har med sig består, åtminstone enligt Erkka V. Lehtola, av bollskickliga spelare som ger allt i situationerna och man har med sig ett flertal offensivt starka och tekniska spelare. Något om lagets styrka berättar det att man placerade sig på andra plats i AFC U-16 Championship som spelades under hösten 2018 och genom det kvalade man in sig till 2019 års FIFA U-17 World Cup som kommer att spelas i Peru under oktober månad 2019. I 2018 års AFC U-16 Championship förlorade man med 1-0 i finalen mot Japan efter att ha tagit sig vidare genom att vunnit både på straffar i kvartsfinalen, mot Nord-Korea och i semifinalen, mot Syd-Korea.

Speltips

Ser vi på förutsättningarna inför matchen så är dom inte som sagt dom optimalaste för Finlands del när man har haft hela laget insjuknad i matförgiftning och blev tvungna att ställa in gårdagens träning. Stora frågan är nu hur bra dom finska spelarna orkar med att genomföra matchen som är 2 x 40 minuter. En annan fråga för Finlands del är när man kommer att rotera rätt så friskt i öppningselvan inför matchen hur bra matchformen är hos dom spelarna som idag får starta. Majoriteten av spelarna har inte ännu under detta år hunnit spela några matcher med sina klubblag. Kan Tadzjikistan visa upp samma spel som man hade i matchen mot Beligen samt förra årets AFC U-16 Championshop skall man enligt mig ha bra chanser här i dagens match.

Jag kommer att ta två spel i matchen, ett huvudspel och en högoddsare.

  • Tadzjikistan +1.0 AH till oddset 1.85 med 3/5 u hos ComeOn
  • Tadzjikistan att vinna + BLGM till 10.25 med 1.5/5 u hos ComeOn

Stream till matchen finns här

Alla rekar
Tadzjikistan +1.0 AH
2019-01-24 14:15
Tadzjikistan U17 - Finland U17
Okänd bookmaker 1.850
3.00 u
2.55 u
Tadzjikistan U17 + BLGM
2019-01-24 14:15
Tadzjikistan U17 - Finland U17
Okänd bookmaker 10.250
1.50 u
-1.50 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
TWistbacka TWistbacka