Speltips: Skidskytte i Ruhpolding - Italienaren har hittat formen!

Hofer 1/19

Efter tävlingar torsdag, fredag och lördag ska nu världscupshelgen i tyska Ruhpolding avslutas med masstarter för både herrarna och damerna. Ruhpolding som kan ses som skidskyttets Mekka där vi alltid har folkfest och underhållande tävlingar. Loppet som jag siktar in mig på här är herrarnas masstart över 15 kilometer.

Skidskytte - Världscupen - Ruhpolding - Masstart 15km Herrar - 20/1, 12:15.

Tyska Ruhpolding kan ses som skidskyttets Mekka ja. Bra tryck på publiken och speciellt när hemmaåkarna skjuter fullt på vallen eller går för en bra prestation.

Dock faller inte valet av spel på någon tysk idag. Utan på en duell mellan dessa två:

Julian Eberhard vs Lukas Hofer

Två stycken som placerar sig högt upp i den totala världscupen med en nionde- respektive elfteplats i den totala världscupen.

Vem som ska dra det längsta strået av de båda? Jag tror jag har svaret.

Julian Eberhard har det tufft på vallen

Österrikaren Julian Eberhard står för sina mest framstående prestationer när det kommer till sprint, snarare än masstarter och jaktstarter. Kortare åktid, men framförallt hälften så många måltavlor att skjuta ned, är vad som gynnar honom.

En noggranne titt på hur Julian Eberhard har presterat på skjutvallen den här säsongen, fastslår ovanstående uttalande. Så här ser statistiken ut i de tävlingar denna säsong där det varit fyra skjutningar:

Individuell Pokljuka: 4 bom

Jaktstart Pokljuka: 1 bom

Jaktstart Hochfilzen: 3 bom

Jaktstart Nove Mesto: 6 bom

Masstart Nove Mesto: 5 bom

Jaktstart Oberhof: 5 bom

Inget vidare facit med andra ord, och återigen dags att ställas emot tjugo stycken måltavlor, där han tydligtvis haft problem den här säsongen, och med stor sannolikhet inte är något som går över på en natt.

Sina mest framstående prestationer i sprint nämnde jag. Sjätteplats i sprintarna tre helger i rad men där det i uppföljande lopp, med fyra skjutningar och längre åksträckor, gått sämre, bortsett från jaktstarten på hemmaplan i Hochfilzen.

Återigen en tuff dag på vallen och i spåret för Julian Eberhard? Jag är beredd att tro det, då han heller inte ingav något självförtroende på vallen i fredagens stafett, där han tvingades till flera extraskott.

Lukas Hofer har hittat formen

Lite trevande säsongsinledning för italienaren Lukas Hofer men verkar fått upp farten och skyttet vilket har bäddat för fina resultat efter jul- och nyårsuppehållet och har både här i Ruhpolding och Oberhof nått upp på den nivå där han avslutade förra säsongen.

Inte med och slåss om segern men kämpar precis där bakom och tog en tredjeplats i jaktstarten förra veckan, i Oberhof.

Tillskillnad från Eberhard, så ligger Lukas Hofers främsta egenskaper i loppen med längre åkning och fler skytten. Tycker helt klart att Hofer har bra chans att nå en topplacering här. Hela vägen till pallen kan bli svårt i en hård, högkvalitativ konkurrens, men charmen med denna sport är ju att den är så pass oförutsägbar som den är.

Inbördes möten den här säsongen

De har mötts elva gånger den här säsongen, exklusive stafetterna. Lukas Hofer har besegrat Julian Eberhard i sex av de elva gångerna. Jämnt mellan de båda både totalt och i de enskilda loppen. Jag tycker dock att Lukas Hofer ska kunna vara före över mållinjen idag, men tanke på formen och på hur det sett ut på skjutvallen för Eberhard den här säsongen.

Innan du spelar - Glöm inte att använda bonusarna som erbjuds

Slutsats och speltips

Med tanke på att Julian Eberhard knappast visat upp något av värde på vallen denna säsongen när det varit tjugo måltavlor, gör att jag även denna gång tror att han får problem med skyttet. Ställs i detta spel mot Lukas Hofer, som är helt tvärtemot Eberhard, och står för sina bästa prestationer i distans, jaktstart och masstart. Vi vet om högstanivån hos italienaren, med flera pallplaceringar i fjol. Nu verkar det som han hittat tillbaka till den nivån och då kommer han naturligtvis att bli farlig. Spelar i denna h2h italienaren Lukas Hofer.

Lukas Hofer (vs Julian Eberhard) - 1.75 - Unibet - 3/10 Units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.