Speltips: FF Jaro - SJK - Eremenkos återkomst till Tellushallen

SJK 1/19

Vinst på fredagens bloggspel när Ilves vann i öppningsmatch av årets finska cup med 4-1 mot KuPS och Båda lagen gör mål hittade hem. Matchen i sig var i första halvlek ett rejält sömnpiller för att sedan tända till ordentligt dom första 20 minuterna av andra halvlek var vi fick se fyra mål, varav ett riktigt drömmål av Matias Ojala (Ilves) på frispark och en missad straff av KuPS. Fredagens andra spel rättades också som en vinst när Ilves U20 vann med hela 5-1 hemma mot SJK U20 i den första matchen i U20-kvalet som också drog igång under fredagen.

Nu på lördagen har vi en hel del matcher som skall spelas här i Finland. Kakkosen Cup bjuder på 4 olika matcher, Naisten Suomen Cup har 3 matcher, U20 kvalet har 5 matcher och sen har vi en hel del träningsmatcher som också skall spelas. Har valt att i denna blogg ta fokus på en av träningsmatcherna, som förövrigt spelas i Finlands finaste stad nämligen Jakobstad

FF Jaro

Jakobstads stolthet FF Jaro fortsätter sina förberedelser inför årets säsong i Ykkönen och Ykkösen cup som för deras del drar igång nästa helg med en bortamatch i Björneborg mot serienykomlingen MuSa med att under lördagen spela en träningsmatch hemma i Tellushallen mot Veikkausliigalaget SJK från Seinäjoki.

SJK och Jaro möttes i en träningsmatch en vecka före jul i Seinäjoki i en träningsmatch som slutade 1 – 1 efter att SJK haft en 1 – 0 ledning i halvtid. I den matchen hade båda lagen rätt så unga och orutinerade lag på planen. Till denna match kommer vi att få se två lag som har med mera kontrakterade spelare samt en del testspelare. FF Jaro har för tillfället kontrakt med 15 spelare, varav 3 stycken är nyförvärven

  • Ville Seppä (JS Hercules)
  • Joni Remesaho (JBK)
  • Otto Hirvonen (BK-46)

Ser vi på dom spelarna som man har kontrakt med så har man en stark defensiv när man har en av seriens bästa målvakter i Emil Öhberg. Backlinjen ser för tillfället också bra ut när man lyckades hålla alla viktiga spelare från förra säsongen. En fin bonus för Jaro fansen var att mexikanske försvararen Dárvin Chávez skrev på ett nytt kontrakt med laget. Dom delarna som Jaro behöver förstärka ännu för att vara med och slåss om avancemang och en återkomst till Veikkausliiga är i offensiven vart man behöver få in minst en offensiv mittfältare och en målfarlig anfallare.

Till matchen mot SJK kommer man att ha med sig fyra testspelare när Jaakko Alasuutari, Walter Moore, Kevin Lamidi & Egor Denisov är och visar upp sig. Av testspelarna så är Alasuutari en mittfältare som har varit med laget redan för jul och fortsätter nu att testspela med Jaro. Moore är en gammal bekant för Jaro fansen efter att tidigare i karriären ha representerat FF Jaro. Kevin Lamidi är en tysk 22-årig mittfältare som fostrats i Borussia Mönchengladbach. Senast har Lamidi spelat i England i FC Farnborough. Ryssen Egor Denisov är en 20-årig anfallare som tillhört FK Zenith:s organisation. Denisov har även spelat ett flertal pojklandslagsmatcher för Ryssland.

Mot SJK kommer Jaro att sakna en del viktiga spelare som normalt sett skall vara mer eller mindre ordinarie i deras XI när Jonas Emet, Emil Öhberg, Toni Takamäki, Anthony Dafaa & Dárvin Chávez inte är av diverse orsaker tillgängliga för spel. Detta betyder bland annat Jaros mål kommer vaktas av nye målvakten Ville Seppä.

SJK

Veikkausliigalaget SJK inleder nu sin första fulla säsong med Jaro legenden Alexei Eremenko som huvudtränare. En intressant sak i matchen är att detta är den första gången som Eremenko kommer att komma till Tellushallen som tränare för ett annat lag.

Förberedelserna inför årets säsong ser ut att ha startat på ett mycket lugnare sätt än dom senaste två säsongerna som har slutat i stora djupdykningar för laget och man har hunnit med bedriften att ha 5 olika tränare under den tidsperioden. Man har inför denna säsongen haft en stor spelaromsättning i sin trupp när man från förra årets lag har tappat totalt 11 spelare. I ärlighetens namn så var en stor del av dom spelarna, spelare som var mera utfyllnadsspelare i laget än bärande krafter. På plussidan har man för tillfället bara gjort klart med en ny spelare när 19-årige försvarsspelaren Jude Ekow Arthur nyligen skrev på ett ettårigt lånekontrakt med SJK. Arthur som kommer från Liberty Professional är också en del av Ghanas U20-landslag tackade nyligen nej till att delta i Africa U20 Cup of Nations slutspelet med motiveringen att han vill ny koncentrera sig på SJK.

SJK har för tillfället kontrakt med 15 spelare. Man sitter lite i samma situation som FF Jaro gör när man i det defensiva ser bra ut men behöver ännu få in förstärkningar till det offensiva spelet. Inför matchen säger Eremenko bl.a. man gärna skulle vara lite längre i lagbyggnadsprocessen än vad man är för tillfället, men att man försöker vara noggranna för att värva in dom rätta spelarna till laget. En sak som SJK har utvecklas i inför denna säsong är att Eremenko har en större tränarstab till sitt förfogande med till exempel fystränaren Mikko Kujala som varit i VM-slutspel med Iran eller #teammelli som alls vår älskade @Abay_Anzali säger.

Till matchen mot FF Jaro kommer SJK att ha med sig en engelsk offensiv mittfältare för att visa upp sig. Från det egna akademilaget har man med sig Jeremiah Streng, Daniel Håkans & Robbie Malolo. Dessutom kommer man att denna gång ha med sig sina mera rutinerade spelare som bl.a. Mehmet Hetemaj, Mihkel Ahksalu & Denys Oliinyk.

Speltips och analys

Även om båda lagen är ännu i uppbyggnadsfasen med sina respektive trupper och saknar en del i det offensiva så tycker jag att SJK i dagsläget ser klart starkare ut än vad mitt kära FF Jaro gör. Som matchbild så förväntar jag mig att SJK kommer att vara det spelförande laget, medan Jaro får mera sikta in sig på det defensiva arbetet och eventuella kontringar. Ett orosmoln för Jaros del är att man saknar en hel del med viktiga spelare i denna match. För mig skall SJK bara man kommer upp i någorlunda normal nivå lyckas med att vinna denna match. För tillfället ger en rak SJK seger odds runt 1.55 vilket jag tycker känns lite lågt och jag kommer därför att istället spela SJK HT/FT till oddset 2.37 med 2.5/5 u hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.