Speltips: Liam Pitchford vs Jonghoon Lim - Våldsam utveckling

TT 1/18

Det spottades ut spel från mig på 1x2.se igår. Jag satt under flertalet timmar och djupdök in i världens alla hörn för att se om det fanns något värde. Nu fick jag inte betalt för mödan men samtidigt har jag med mig din kunskapen framöver så en sämre dag ekonomiskt kan visa sig vara vinnande senare. Nu blev det trots allt gröna siffror igår, +0.35u, om än inte med mycket. Dubbeln som jag rekade ut i bloggen blev istället en singel då Samsonovs motståndare valde att lämna WO. Gaoyuan Lins match blev däremot av. Jag satt och F5:ade hela matchen som blev en riktig nagelbitare. Till vår fördel kunde kinesen rycka åt sig en ledning i 7:e och avgörande set och därmed knipa seger.

Idag går vi in i omgång 2 och kvaliten stegras ytterligare. Förutom Fan Zhendong så känns startfältet rätt så öppet och det kommer vara många som vill roffa åt sig en av de ädlare valörerna när vi nu närmar oss helgen. Enda svensk kvar är Kristian Karlsson som hade lektstuga med greken Gionis. Jag hade tänkt spela hcp i den matchen men dessvärre erbjöd inget bolag detta. I efterhand hade det kanske varit klokt att spela honom till 1.30 men det är ganska enkelt att säga nu. Idag går han in mot Calderano vilket får ses som en fin lottning i detta startfält. En liten coinflip där jag ändå sätter Hugo som minifavorit då han brukar stegra upp längre in i turneringarna.

Liam Pitchford

Pitchford och hela det engelska laget har fått fart på bordtennisen i England. Det var väl 2016 som det tog riktig fart under Lag-VM när Pitchford i lag med Drinkhall och Walker lyckades knipa en bronspeng. Efter det har de bara rullat på och England är en av få lag som verkligen drar folk när de spelar på hemmaplan.

Pitchford var länge den eviga talangen som aldrig blommade ut men under senare år har han verkligen fått fart på spelet. Jag läste någon intervju att han tagit hjälp av någon psykolog, eller liknande, för att övervinna hindren han hade i huvudet och att det hjälpt honom mycket. Även om fler spelare i alla sporter tar mycket hjälp av dessa hjälpmedel tror jag faktiskt att det skulle kunna finnas ännu mer att utvinna av dessa samarbeten. Det är ofta det låser sig för spelare och inte bara vid jämna lägen utan och att kunna bibehålla en ledning eller hur man reagerar efter att ha haft en stor ledning.

För att återgå till Pitchfords resultat så har han alltså haft en enormt utveckling. I december månad nådde han sin högsta placering någonsin då han placerade sig på plats 16 i världen. Detta var efter ett år när han tex hade slagit Ma Long i Bulgaria Open som nog får betraktas som Pitchfords enskilt största bedrift i matchsammanhang.Ytterligare ett bevis på att Pitchford har haft en sanslös utveckling under 2018 är att han startade året på plats 79 i världen och alltså klättrade 63 placeringar under loppet av ett år.

Jonghoon Lim

Lim är den av koreanerna som jag faktiskt har sämst koll på. Det kan bero på hans ålder, 21 år gammal, samt att det oftast är svårt att få tag i all info kring asiaterna. Likt Pitchford har Lim sprungit fram som en gasell på rankinglistorna. i Januari 2017 var han placerad på plats 125 i världen. Ett år senare, alltså i Januari 2018, var han uppe på plats 50. Nu ungefär ett år senare har han klättrat ytterligare och är nu inne på topp 20 där han placerar sig på plats 17. En placering bakom dagens motståndare Pitchford.

Under 2018 måste höjdpunkten varit när han vann sin första tävling på seniortouren när han tog hem Challenge-tävlingen i Polen. I övrigt har han haft en del fina resultat i dubbel tillsammans med Woojin Jang. De vann hela World Tour-cirkusen när de vann finalen i Korea i december förra året.

Slutsats och speltips

Pitchford imponerade rejält på mig när han slog Yu i första rundan. Att skåpa ut en kines efter noter bör vara något som imponerar på alla. Hans backhand är ett ständigt vapen och mot Lim som är vänsterhänt kan detta anses som extra viktigt. Returspelet såg väldigt fint ut också vilket är enormt viktigt att hitta rätt i tidigt under turneringarna.

Lim fick en klart lättare lottning än Pitchford i första rundan. Truls Möregårdh som tidigare hade imponerat enormt hade inte mycket att sätta till mot koreanen. Inget ont om Truls som redan gjort det fantastiskt bra att ens ta sig in i denna turnering. Lim utnyttjade dock Truls backhand där svensken inte hann med riktigt. Lim fick ingen riktigt värdemätare och frågan är om han nu är redo för Pitchford.

Spelarna möttes officiellt senast 2014 då Pitchford vann. Inga växlar drar jag utav den matchen förutom att det är skönt att ha med sig i bagaget. Kort och gott ser Pitchford så fantastiskt solid och trygg ut just nu, speciellt i backhandspelet där de flesta dueller nu avgörs. Ska han upp mot topp 10 är detta en match han ska vinna och jag tycker oddset är lite väl generöst. Själv skulle jag nog se 1.60 på Pitchford som mer korrekt och därför kommer jag investera i engelsmannen här.

Liam Pitchford vs Jonghoon Lim

Spel: Liam Pitchford @ 1.75

Stake: 5/10u

Bookie: Betway

Spelstopp: 19:40

@Tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.