Speltips: Iran - Irak : Iranksa Puman!

Iran fotboll 26/9

AsianCup2019 fortsätter och sista gruppspelsmatcherna spelas i skrivande stund. Överraskningarna har lyst med sin frånvaro även om ett par av storlagen har haft vissa svårighet i delar av sina matcher men aldrig varit hotad sett över 90 minuter.

Iran – Irak :

Rivalitet:

Gruppfinalen i grupp D är även ett rivalmöte. Man skulle kunna tro att rivaliteten har sin grund i kriget som länderna utövade emot varandra men så är det inte utan mer att grannländernas rivalitet bygger på fotbollsmässiga anledningar än kriget. Faktum är att ingen i länderna pratar om kriget längre och man försöker lägga det bakom sig.

När det gäller fotboll och idrott i allmänhet har Irak alltid varit lillebror och det svagare laget. För fyra år sedan i Asian Cup hände något som inte många trodde var möjligt, nämligen att Irak slog ut Iran efter straffar i en match där australiensiske domare hamnade i fokus efter att utdelat ett rött kort till Poladi i Iran redan min.43. En incident som på inget sätt var allvarlig eller att det skulle vara gult kort. Iran med en man mindre och underläge under hela matchen lyckades kvittera i min. 119 för att sedan förlora straffläggningen.

Ben Williams från Australien bör nog inte boka någon semesterresa till Iran.

Gruppfinal:

Som väntad är matchen även en gruppfinal. Båda lagen kommer helt programenligt från två segrar emot Jemen och Vietnam. Medan Iran haft komfortabel resa med 5 respektive 2-0 vinnster hade Irak stora problem i premiären emot Vietnam. Man lyckades till slut att vinna med 3-2 men det var inte utan problem. Sin andra match vann på enklare vis med 3-0. Således räcker det med oavgjort resultat för Iran att vinna gruppen medan Irak måste ha alla tre poängen om man vill vinna gruppen.

Ställningen i gruppen kan ses HÄR.

Trupperna:

Irans har en extrem stark trupp där man mer eller mindre har två bra spelare tillgänlig på varje postion. Detta understryks bla genom att laget är en av kandidaterna till att lyfta bucklan och som man även själva har som målsättning. Irak har en något yngre trupp och man kan ta sig långt med "rätt" lottning och spelare som presterar max. Man kommer inte att kunna gå hela vägen men inte omöjligt att man kan upprepa liknande bedrift som man gjorde under föregående mästerskap.

Både Carlos Quiroz i Iran och Srecko Katanec i Irak har aviserat om att rotera och låta en del spelare som inte haft så mycket speltid att starta matchen.

Som jag nämnde så är Irans trupp mycket stark och man har bla Brightonspelaren Jahanbakhs och Ansarifard från Nottingham på bänken. Utöver dessa finns flera spelare såsom Ghoddos/Torabi och veteranen Shojai. Dessa spelare hade lika gärna kunnat starta under tidigare matcher som att sitta på bänken.

Irak har däremot sett något mer slitna ut och spelarnas fysiska status frågasatts då man stundtals agerat mycket svagt på plan. Frågan är hur många ordinarie spelare som vilas för att få längre tid i återhämtning.

Matchbilden:

Jag tror vi till en början kommer att få se avvaktande spel från lagen där inget av lagen riskerar baklängesmål samtidigt som Irak kommer att försöka flytta upp för att göra segermål. Iran är så pass starka att man vet att laget har kapacitet till att skapa målchanser varje gång som man kommer i anfall. Iraks försvar såg stundtals väldigt darrigt ut i premiären emot Vietnam och man hade enorma svårigheter när man sattes under press. Detta är något som Iran både sett och lärt sig och som man utan tvekan kommer att använda sig av för att vinna boll alternativ att tvinga fram misstag hos irakierna.

Speltips:

Oavsett vilken uppställning lagen ställer upp med så kommer Iran vara laget som kommer att dominera på plan. Förr eller senare under matchen kommer man att få lägen som krävs för att göra sina mål. Vi ska inte glömma irakiernas något svaga fysiska status och att man redan uppnått sin målsättning i gruppspelet nämligen att sluta på andra plats bakom Iran och ta sig vidare.

Ett Iran som är bättre på alla postioner med en bredare trupp kommer att vinna matchen!

Spel i matchen: Iran -0,5 @ 1,80 hos bet365

Odds från olika bolag kan ses HÄR.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.