Speltips: Tennis: Göransson/Verbeek - Brkic/Olivo

Tennis 8/10

Senaste inlägget från ATP-turneringen i Auckland häromdagen fick sig ett abrupt slut, när ändå Norrie/Statham var med riktigt bra i första set. I andra höll man inte alls och Pella/Sousa kunde göra lite som de ville. Vi hade på förhand ett mycket högre odds än marknaden och det är såklart snöpligt att det slutade så. Första set förtjänade bättre öde, men hatten av till Pella/Sousa som genomförde det riktigt starkt. Vi blickar istället vidare och lämnar den matchen bakom oss.

Göransson/Verbeek - Brkic/Olivo (1) @ 1.72 Turnering: Challenger Canberra Spelbolag: Betfair Värdering: 5/10U Spelstopp: 04:00

Vi fortsätter på andra sidan jordklotet men lämnar ATP-träsket ett tag för lite Challenger istället. Dagens speltips hittar vi i Australien och inget mindre än i staden Canberra. Det är en turnering med mycket bortfall med tanke på att många av de som egentligen spelar här kvalar till Australian Open, så det gäller för många spelare att passa på här, så även i dubbeln där vi idag ska backa ett formstarkt par.

Börjat året riktigt starkt

Vi kommer att backa vår svenske vän Andre Göransson som tillsammans med Sem Verbeek imorgon spelar för andra veckan i rad. Jag tror inte många missat hur det gick för dom vecka 1 här där man tog sig hela vägen till final i Noumea. Oerhört starkt jobbat där man fick kriga på riktigt ordentligt under veckan och man slog väldigt bra motstånd på vägen får man allt säga.

Göransson har tagit klivet till att bli en av de bättre dubbelspelarna på Challengern under förra året och Verbeek ligger i toppen där, vilket han visat under 2018. Båda två kommer som bekant från collegetider och man har även innan dessa veckor fått en turnering ihop redan 2016 där man tog sig till final i en futurestävling. Så man har bra förutsättningar här att lyckas spela vidare tillsammans när man också är lite mer samspelta än andra par brukar vara.

I spelstilen så är de rätt klassiska dubbelspelare, båda servar bra och är aggressiva i spelet, men man är också rätt moderna i att man rör sig mycket bra runt banan och har en bra spelförståelse, mest troligtvis anledningen till att man lyckats så bra tillsammans hittills.

Duktiga returspelare

I motståndet är det något skrällartat Brkic/Olivo som står här, man mötte Martin/Marrero, ett oerhört rutinerat par, som man vann över i ett STB i första matchen. Kanske inte så förvånande i grunden då Marrero är fruktansvärd nu för tiden och Martin kan knappt röra sig men det är såklart att dom ska vara lite bättre dubbelspelare än Brkic/Olivo inget snack om den saken.

Brkic är en spelare som pendlar lite mellan Challengern och futures-nivå men mest tillhört den sistnämnda oftast. Är väldigt duktig där, men hittas oftast på gruset i turneringarna. Lite samma visa på Olivo, men att han nog har lite mer kvalitet i sig, men det är båda två spelare som trivs bäst på lite långsammare underlag.

De ska absolut inte underskattas då Brkic är en väldigt duktig dubbelspelare, men det är klart att man kommer ligga lågt vid baslinjen och i stort sett mata på i returspelet, för man är två skickliga singelspelare med och vinner mycket på att ha ett bra returspel när mer generella dubbelspelare inte klarar av att möta dessa.

För Göransson och Verbeeks del gäller det att vara aggressiva och ha en bra första serve, de måste försöka få fram Brkic och Olivo i banan när de ska returnera serve och då måste man spela med högt fokus också. Jag tror ändå det kan passa Göransson/Verbeek rätt bra, Olivo har en singelmatch innan med, där han troligtvis kommer lägga allt fokus på. Går det inte hans väg där är det nog mycket möjligt att han inte bryr sig nämnvärt om dubbeln och det kan man också beakta i en liten del av analysen.

Överlag annars så tycker jag det är kvalitetskillnad i dubbelspelet. På hardcourt är Göransson och Verbeek två mycket bättre servare och man kan spela bra i grundspelet med vilket talar för att de kan nog vinna mycket i motståndarnas serve med. I och med den fina formen här så tycker jag de ska vara större favoriter imorgon än vad bolagen säger. Man tar alldeles för mycket in på Brkic/Olivos vinst i första omgången men det här är en helt annan match-up på förhand.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.