Speltips: Tour de Ski - Ryssarna jagar tid och placeringar!

Skidor 1/4

Nästan så jämnt som det kan bli i toppen av totalställningen i Tour de Ski på herrsidan när den näst sista etappen ska genomföras.

Tour de Ski, etapp 6/7 - Val di Fiemme - Masstart klassiskt Herrar - 5/1, 15:10.

Femton kilometer masstart i klassisk stil är det som gäller för herrarna under lördagen. Den näst sista etappen innan touren avslutas med den sedvanliga final climb uppför Alpe Cermis på söndagen.

Får Klæbo lämna ledarpositionen?

Norske stjärnskottet Johannes Høsflot Klæbo sitter i ledarposition i Tour de Ski för tillfället, fem respektive arton sekunder före ryssarna Sergey Ustiugov och Alexander Bolshunov. De två fristilssprintarna som touren innehållit har Klæbo verkligen dragit nytta av i och med två segrar som legat till grund för den ledarposition som han nu innehar.

Rättvisare förhållanden i Val di Fiemme

I och med den kaotiska masstarten i Oberstdorf uteblev de differenser som det annars bör bli i ett distanslopp. Men med bättre förhållanden här i Italienska Val di Fiemme så tror jag att vi kommer att få se hårdare tempo längst fram och där de svagare åkarna kommer få det tuffare att hänga med. Förra säsongen var det en klunga på fyra åkare som gick ifrån en bit in på loppet och där sedan kazaken Alexey Poltoranin var starkast i spurten. Jag tror att vi kommer att kunna få se något liknande här, att de starka åkarna när det kommer till klassisk stil och masstart drar nytta av denna etapp och trycker på längst framme i täten.

Ryssarna jagar sekunder

I denna masstart och inför söndagens jaktstart tror jag inte ryssarna, på plats två och tre i totalställningen, kommer lämna något åt slumpen. Inför söndagens jaktstart tror jag att dessa två kommer att behöva ett försprång, och således göra allt som krävs i den här masstarten för att spräcka fältet och jaga bonussekunder. Att dessa två kan hålla tempo är något som vi redan vet om, då Alexander Bolshunov vunnit individuella lopp och masstarter och likaså Sergey Ustiugov som vann så sent som i söndags, då det var i fristil.

Sergei Ustiugov visade sina kvalitéer i klassisk masstartsåkning under förra säsongens Ski Classics-etapp Toblach-Cortina där han tillsammans med bland annat landsmannen Ilya Chernousov gjorde utbrytningar från den stora klungan.

Jag tror att både Bolshunov och Ustiugov kommer att vara med i toppen när det här loppet avgörs. Ingen av dem drog nytta av det tuffa vädret i Oberstdorf, men Ustiugov spurtade där ändå till sig en tredjeplats.

Slutsats och speltips

Som man kan skönja i texten ovan är att jag tror på de starka ryska åkarna här. De behöver ösa allt de har för att plocka de sekunder som krävs i toppen av totalställningen. Därmed kommer klungan med stor sannolikhet att splittras och endast de som är riktigt duktiga kommer hänga med. Jag tror att Sergey Ustiugov kommer vara en av de som placerar sig högst upp i resultatlistan. Spelar därför:

Sergey Ustiugov (Topp 3) - 1.95 - Coolbet - 3/10 Units

Glöm inte att ta de bästa bonusarna innan du placerar ditt spel! Bonusarna hittar du här:ODDSBONUSAR






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt