Speltips: Tour de Ski - Halfvarsson med goda chanser i Tyskland!

Skidor 1/1

Bra dag spelmässigt under nyårsdagens etapp i Val Müstair där vi bjöds på sprint i fristil. Klæbo tog hem segern till 1.95 och Ustiugov knep en pallplats till 2.25. Dags för två etapper i tyska Oberstdorf där vi under onsdagen bjuds på en masstart i klassisk stil.

Tour de Ski, etapp 4/7 - Oberstdorf - Masstart Klassisk stil Herrar - 2/1, 14:00

Dags för etapp fyra ev touren och vi har just nu Johannes Høsflot Klæbo i ledning av Tour de Ski före ryssarna Sergey Ustiugov och Alexander Bolshunov efter att norrmannen knipet segern i Val Müstairs fristilssprint. Tyska Oberstdorf står även denna upplaga av Tour de Ski som värd av två etapper. Förra årets masstart här avgjordes i fristil, och till i år är det som tur är ändrat till klassisk stil.

Kaos i Oberstdorf förra säsongen

Förra säsongens masstart i Oberstdorf slutade i ett enda stort kaos. Loppet avgjordes då i fristil, och de svåra förhållandena gjorde att startfältet aldrig splittrades, utan vi hade ständigt ett femtiotal åkare i en klunga som sedan drogs ut strax före upploppet. Vann då gjorde norrmannen Emil Iversen före sin landsman Sindre Bjørnestad Skar. I slutändan uppemot femtio åkare inom tjugo sekunder i mål, på en femton kilometer lång masstart. Ett lopp som inte liknade något annat och som förmodligen inte alls kommer att vara likt det vi ser imorgon, med tanke på att det också är klassisk stil den här säsongen jämfört med ifjol.

Norske åkaren Didrik Tønseth publicerade efter loppet en skämtsam video på sin instagram, som till stor del visar hur loppet såg ut.

Klippet finns att se här: [Oberstdorf Tønseth](

Till den här upplagan är det alltså femton kilometer i klassisk stil som ska avverkas och tänkte ta ett spel i följande h2h.

Calle Halfvarsson vs Alex Harvey

Jag ser Calle Halfvarsson som en bättre åkare i klassisk stil än i fristil. Efter att Världscupen i allmänhet och Tour de Ski i synnerhet präglats av lopp i fristil så har Halfvarsson inte haft de riktigt framskjutna placeringarna som man kanske hoppats på utifrån en svensk synvinkel. Men nu är det äntligen dags. En klassisk masstart kommer passa Calle Halfvarsson utmärkt här, speciellt med tanke på att han visat god form i inledningen av Touren.

God form ja, men resultaten i de båda sprintarna i fristil har uteblivit. Vidare till kvartsfinal i både Toblach och Val Müstair men har där fått se sig utslagen. I Toblach var det på målsnöret i och med att han missade att kvala in till semifinal med minsta marginal och hamnade på platsen precis utanför avancemang. I fristilsdistansen över 15 kilometer stod Halfvarsson för en stabil insats och slutade tillslut på en åttondeplats, men där han stora delar av loppet krigade högre upp av resultatlistan.

En som inte riktigt verkar fått till det ännu den här säsongen är kanadensaren Alex Harvey som inte lyckats med att kvalificera sig vidare i någon utav sprintarna såhär långt in på Touren. Fjortondeplats i söndagens distans får ses som godkänt, men långt ifrån något formbesked för Harvey.

I klassisk stil den här säsongen har endast två distanser genomförts.

Först premiärhelgen i Ruka, 15 kilometer med individuell start. Halfvarsson stod där för ett kanonlopp och slutade på en tredjeplats, 20 sekunder bakom en överlägsen Alexander Bolshunov och en sekund bakom norrmanen Emil Iversen. Alex Harvey där in på en 22:a-plats och var knappa minuten efter Calle Halfvarsson.

Det andra loppet i klassisk stil som genomfördes var jaktstarten i Lillehammer som utgick från resultaten i fristilsdistansen som gick av stapeln dagen innan. I jaktstarten blev det väldigt mycket taktikkörning från den stora klungan som skulle göra upp om tredjeplatsen bakom Didrik Tønseth och Djur Røthe som var alldeles för långt före för att kunna tappa. Calle Halfvarsson visade god förmåga på upploppet och Emil Iversen var den enda som han fick se sig besegrad av, bådar gott inför den här masstarten där positionering och spurt kommer att visa sig vara nyckelfaktorer.

Slutsats och speltips

Calle Halvarsson i bättre form än Alex Harvey och har trots att han är sämre i fristil, visat formbesked i fristilsloppen här i Touren. Med tanke på att Calle visat fina resultat i de få klassiska loppen, speciellt i jämförelse med Alex Harvey, tycker jag att svensken ska ha goda chanser till att besegra kanadensaren Harvey här. Spelar således:

Calle Halfvarsson (vs Alex Harvey) - 1.71 - Coolbet - 4/10 Units

Glöm inte att ta del av de bästa bonusarna innan du placerar dina spel! Bonusarna hittar du här: BONUSAR






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.