Speltips: #AsianCup2019: Grupp E

Fotboll 1/1

Dags för något svårbedömda grupp E där lagen känns jämnare även om vi kan hitta två klara favoriter till första platserna. Förresten visste ni om att anrika och tillika världens största ungodomsturnering Gothia Cup har expanderat ytterligare och från 2019 även kommer att spelas i värdlandet för #AsianCup2019? Man hoppas att lag från regionen och övriga länder i världen ska hitta dit och stora pengar har satsats.

Grupp E(SaudiArabien, Qatar, Nordkorea, Libanon):

Saudierna hade en något turbulent VM-kval men höjde sig under sommarens huvudturnering och kändes lite på gång. Lagets stora problem har varit att man är för ojämna och kan blanda strålande insatser med mer eller mindre värdelösa. Grunden finns dock där och laget kan ta sig långt i mästerskapet och om allt klaffar kanske tom hela vägen till finalen. Väl där kan allt hända!

Qatar är laget som har förhoppningar men ändå inte. Man bygger sin trupp för hemma-VM om ett par år och har siktet helt och hållet inställt till 2022. För den skull ska man inte underskatta Qatar då man under senare år fått fram bra spelare och kullar med yngre välutbildade spelare. Detta målvetna lag innehåller en hel del naturaliserade spelare från olika länder och har kryddat det med ett par äkta qatarier. Man räcker dock inte till emot stora nationer och har hamnat i någon form av mellanskikt där man vinner emot alla sämre men sällan emot större nationerna.

Libanon är ännu ett lag med stora framsteg bakom sig men som har långt fram till övriga lag. I sina bästa stunder kan man störa större nationer men mer än så är det inte. Man har haft extrema problem med målskytte på sina senaste matcher och inte gjort något mål överhuvudtaget på senaste fem matcher.

Nordkorea är fjärde och enda icke arabiska lag i gruppen. Precis som allt annat när det gäller landet har även fotbollen varit ganska isolerad och utåt har man inte sett mycket av laget. Nordkorea ska dock inte underskattas på något sätt och kan bli obehaglig överraskning för övriga lag i gruppen. Som vanligt när det gäller Nordkorea så har man svårt att få fram information och därför kan laget bli svårbedömda första matcherna.

Sammanfattning grupp E:

Normalt sätt ska SaudiArabien vinna gruppen då man är starkaste laget och bästa truppen. Qatar bör knipa andra platsen i gruppen medan Nordkorea blir trea med Libanon som jumbon. Den här gruppen är enligt mig jämn grupp och jag skulle inte bli förvånad om lagen kan ta poäng av varandra. Allt hänger dock på hur starka eller svaga Nordkoreanerna är. Styrka i laget och man är med och utmanar om topp två platserna.

Speltips:

Även om jag lyft ett varningens finger för Nordkorea så tror jag inte man rår på SaudiArabien i premiären och spel på saudierna känns givet i den matchen. Gruppens andra match i första omgången blir således Qatar-Libanon. Även här tror jag på ett komfortabelt vinst för Qatar. Libanon med sin ganska svaga form ska inte kunna rå på ett Qatar med uppåtgående form och trend.

SaudiArabien-Nordkorea: SaudiArabien -1 @ 2.15 hos bet365

**Qatar – Libanon: Qatar -0,75 @ 1.92 hos Bet365






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt