Speltips: #AsianCup2019: Grupp D

Iran Grupp D 31/12

Vi går in på andra halvan av gruppernas genomgång av lagen och grupp D med bla en av storfavoriterna Iran eller #teammelli som laget kallas för hemma i Iran. En sak som slagit mig veckorna innan mäserskapet börjar är varför så många lag kör sina träningsmatcher inför stängda dörrar? Eller snarar alla lag gör det. Vi pratar alltså inte om sista matchen innan mästerskap utan vissa lag har både tre och fyra matcher med stängda dörrar och de flesta har minst två matcher. Men det blir väl en fråga vi aldrig får svar på och får helt enkelt leva med.

Grupp D(Iran, Irak, Vietnam, Yemen):

En av största förhandsfavoriterna Iran går in i mästerskapet med relativ stort press på sig efter lyckade insatser under VM och att man faktiskt är obesegrade emot asiatisk motståndare senaste åren. Laget är även högst rankad av asiatiska lag på FIFAs ranking.

Iran har dock drabbats av en del skador på viktiga spelare bla Malavan-sonen och numera Nottinghamspelaren Ezatollahi och Esteghlals Ali Karimi. Vidare har Brightons Jahanbakhs inte deltagit i övningar med boll senaste tiden men sägs vara redo till prmiären. Tror han kommer att matchas försiktigt och sparas till senare matcher i mästerskapet.

Svensk-iraniern Ghoddos kan få sin stora genombrott i landslaget och med största sannolikhet starts matcherna. Även med skadorna inräknade är det en stark trupp som innehåller många bra spelare. Personligen tror jag Ezatollahis skada kan vara skillnaden mellan att vinna mästerskapet eller åka ut tidigare, men jag har gärna fel i det avseendet.

Själva gruppspelet ska Iran klara av utan större problem och allt annat än gruppseger vore nästan som överraskning!

Irak har potential att ställa till problem för många av lagen och ska under inga omständigheter underskattas. Hur långt laget räcker är det svårt att säga men en kvartsfinal är inte för mycket begärt då truppen innehåller en del talang och ganska mycket hjärta.

Vietnam kommer direkt från mästerskapsvinst i AFF och är stärkta av självförtroende. Trots att laget gjort framsteg senaste åren samt har storslagna planer för att lyckas så är man för dåligt helt enkelt och ska inte kunna ställa till några problem för vare sig Iran eller Irak och får därmed fokusera sig på att knipa tredjeplatsen och en ev. slutspelsplats.

Yemen kan (tyvärr) bli gruppens slagpåse. Landet som är en världens fattigaste nationer har inte ens någon inhemsk liga pga inbördeskrig. Laget är en blandning av proffs som håller till i ligorna runtom i Mellanöstern och inhemska spelare som inte har någonstans att spela. Det är en bragd i sig att under dessa omständigheter ens ta sig till mästerskapet.

Sammanfattning grupp C:

Iran bör och ska vinna gruppen följt av ett motiverat Irak som på en bra dag kan skrälla emot Iran och tom kunna utmana om gruppsegern. Vietnam hoppas på att kunna knipa poäng emot Irak och via vinst emot Yemen ta tredjeplatsen och kanske kan leda laget till slutspel. Yemen blir tyvärr jumbo i gruppen och jag tror laget får snarare jubla åt eventuella mål man gör framåt än poäng man tar.

Speltips:

Iran spelar emot Yemen i premiären och kommer vinna utan att behöv förta sig. Laget är dock inte kända för att vinna sina matcher med större siffror och med en förhållandevis hög handikaplina avstår jag matchen. Gruppens andra match i premiären blir således Irak-Vietnam. Irakierna med bra stöd på läktarna kommer att vinna matchen och jag tror laget kan straffa vietnameserna rätt rejält om man har en bra dag.

Irak-Vietnam: Irak -1 @ 1.81 hos bet365






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt