Annandagen och vi bjuds på hela nio fina matcher från Premier League. Lägg därtill full omgång i Championship. Än så länge finns bara tre spel i spelboken men jag har några till inringade men där jag gärna väntar in elvorna. Det ska komma ihåg att matchandet är extremt tätt och oftast har de bättre lagen födel av detta då de har de bredare trupperna. De är dessutom mer vana med tätare matchning. Så oavsett vad tränarna för top 6-klubbarna säger så är det oftast dessa som tjänar på detta matchande. Och såklart vi fotbollsälskare.

Matchen

Den match jag har valt att skriva några rader om är den mellan Manchester United och Huddersfield. Två lag som krigar och kommer kriga på varsin sida i tabellen och där det såklart skiljer flera nummer mellan lagen. Huddersfield fick jag möjligheten att specialstudera i lördagens match där de fick stryk av mitt Soton. Och visserligen spelar vi betydligt bättre fotboll under vår nya tränare, men handen på hjärtat så är Huddersfield inte ett bra lag. Att man klarade sig ifjol får ses som en framgång, men laget är inte starkare i år och man är absolut en av kandidaterna att få respass denna säsong.

Matchen hade såklart kunnat haft en mer jämn utgångspunkt om det inte vore för att United äntligen gjorde sig av med sin kära portugis förra veckan. Att Mou fick sparken var föga överaskande och de som vart mest besvikna var fansen till de andra topplagen. Solskjaer tar alltså över som interim säsongen ut, och man fick bästa möjliga start emot ett svagt Cardiff. Såklart ska vi inte dra för stora växlar över den matchen, men samtidigt är det smått komiskt att man gör hela fem mål, någon man inte gjort en enda gång under tiden med Mou och man såg på långa vägar hur det lyste om ett flertal spelare.

Manchester U

Säsongen är mer eller mindre körd och nu ska man rädda hedern. Att man tog en interim tycker jag spklart var ett utmärkt val. Sedan har jag själv inga erfarenheter av norrmannen som tränare förutom sin misslyckade sejour i Swansea. Men iom att säsongen är slut kan klubben nu i lugnan ro leta reda på sin drömtränare och denne kommer få lång tid att börja bygga en trupp såsom denne vill ha till nästa säsong. Zidane ärsåklart ett drömnamn för många, även om det pratas mest om Pochettino. Vilken det blir får vi se.

Med Solskjaer vid rodret så kommer vi få se ett mer offensivt balanserat United. Var så säkra, Spelare som Pogba, Rashford och Martial kommer såklart ha en mer framträdande roller och äntligen kanske vi får se vad detta lag faktiskt är kapapel till. Jesse Lingard spelade sist och som han gjorde det. Med två mål och ett ass har edn speediga mittfältaren kanske också vaknat till liv igen och förutom poäng så skapar han ytor åt sina medspelare.

I United väntas man ställa upp med liknande elva som emot Cardiff. Sanchez är fortsatt ut och Lukaku väntas ej vara tillbaka. Nu har man som sagt en formstark Rashford som får gå in och ta anfallspositionen och med Martial och Lingaard på varsin kant runt om sig kommer det bli svårt för den svajiag backlinjen i Huddersfield.

Huddersfield

Man lyckades göra ett mål emot Soton, men släppte också in tre stycken. Visst, även Southampton har en ny tränare men vårt anfall har ej vart bra denna säsong och den insatsen Huddersfield bjöd på i lördags kan inte sättas upp i pluslistan på CVt. Det var svajigt, stirrigt och ett anigen skräckslaget Huddersfield som bjöd Soton på mycket. Nu möter man alltså återigen ett lag med en ny tränare. Såklart otur för Hudds då detta både ställer till det psykoligskt, men även taktiskt.

I Huddersfield saknas definitivt Smith, Mooy, Williams och Sabiri. Dessutom stort frågetecekn på Hoog som missade matchen emot Southampton pga skada. På väg tillbaka efter skada Van La Parra, och stor chans att vi får se honom på bänken.

Huddersfield kommer till denna match med fem raka förluster och spelet stämmer verkligen inte. Kollar vi motståndet som man förlorat emot också så är det flera bottenkollegor så man kan inte skylla formen på att man mött omöjligt motstånd.

Tipset

När man skriver en rek så försäker iaf jag att i texten hålla en så nyanserad bild som jag bara kan, men till denna mtch så är det verklgien svårt. För mig är det svårt att se hur detta skall kuna sluta i någon annat än en stor hemmaseger. Formen, inspirationen, spelarmaterial och såklart en Solskjaer som får göra hemmadebut är alla morötter till en storseger. Lägg därtill att jag är tämligen övertygad om att Uniteds speediga yttrar kommer köra över Hudds svagiga ytterbackar och väl i straffområdet finns det flera potentiella målgörare och spelet blir än mer självklart. Här skulle det kunna bli tal om en djrävare lina, men när vi ändå får 1,81 på -1,5 på Bethard så tvekar inte jag.

Finn gärna alternativa odds här

Lycka till!

Alla rekar
Manchester United -1.50
2018-12-26 16:00
Manchester United - Huddersfield Town
5.00 u
4.05 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Masen Masen