Speltips: #AsianCup2019: Grupp C

Korea 30/12

Då var turen kommen till presentation av lagen i grupp C. En på förhand av de "lättaste" grupperna att förutspå och med en av största förhandsfavoriterna.

Svenskkopplingar:

Finns en hel drös med spelare som har kopplingar men endast sex spelare som varit nära att ta plats i lagens slutgiltiga trupper. Av dessa sex lyckades fyra(som det verkar i skrivande stund och om inget nytt händer) ta plats hos Iran, Irak, Palestina och Libanon. En spelare ströks i sista stund medan den sjätte spelaren inte fått klart med pappersarbetet och räknas bli spelklar efter mästerskapet. Vad det verkar kommer han dock att vara med truppen som stöd.

Vi har även en tränare som tränar ett av lagen!

Skrev inga namn ovan och tänkte att ni kanske kan räkna ut det under tiden. Längst ner i texten får ni namnen!

Grupp C(Sydkorea, Kina, Kyrgistan, Filipinerna):

Den här gruppen kommer att vinnas av Sydkorea följt av Kina. Kyrgistan och Filipinerna får slåss om att undvika jumboplatsen.

Sydkorea tillhör en av förhandsfavoriterna och enda toppnationen som inte har några nyckelspelare borta pga skada eller annat. Man kommer stärkta av ett ganska bra genomfört VM-slutspel. Lagets stora stjärna Son Min anländer sent till mästerskapet(missar troligen gruppespelet) då han har en överenskommelse om att lämna klubblaget så sent som bara är möjligt. Hur detta påverkar laget i övrigt återstår att se men med eller utan honom lär man utan problem ta sig vidare från gruppen ändå.

Kina har haft några bedrövliga år bakom sig trots att landets fotbollsförbund och regering lagt ner enorma pengar på utveckling av fotbollen och ligan. Mycket av misslyckandena beror på helt skeva satsningar. Landslaget har rest sig lite grann och kan i sina bästa stunder åtminstone hota topplagen. Men man har lång väg att vandra innan man på allvar slåss om ädlare placeringar. Lagets mest kända är inte någon av spelarna utan välkände italienske coachen Lippi.

Kyrgistan är ett av länderna som debuterar i #AsianCup och man ska inte ha allt för stora förhoppningar på laget. Trots det har laget tagit stora kliv under 2018 och kan numera störa B-rankade nationer på kontinenten. Segrar emot bla Syrien och Jordanien må endast varit i ett par träningslandskamper men vittnar ändå om att man har åtminstone lite potential i sig.

Filipinerna med Svennis som coach gör också sin debut i #AsianCup. Laget har varit rätt mediokra under tidigare år och så även nu. Skillnaden är att man numera börjat titta utanför landets gränser för att hitta spelare med filipinska rötter utomlands. Bla har man Cardiffs målvakt Neil Etheridge. Detta har inneburit att man som landslag höjt sig lite.

Sammanfattning grupp C:

Att Sydkorea vinner gruppen är det inga som helst tveksamheter kring. Troligtvis tar Kina andra platsen medan Kyrgistan och Filipinerna får slåss om att undvika jumboplatsen. Det finns dock liten risk/möjlighet att Kina går miste om andra platsen och det är ifall laget tappar poäng i någon av sina inledande matcher. Då avgörs gruppen i sista omgången. Väl där lär dock Sydkorea säkrat gruppsegern och vila spelare, vilket ger Kina chansen att knipa poäng för att kunna säkra andra platsen, OM man nu mot förmodan tappat poäng i tidigare matcher.

Speltips:

Sydkorea tar emot Filipinerna och man kommer att gå ut stenhårt för att döda matchen och laget lär inte visa någon pardon. Finns möjlighet till att siffrorna kan springa iväg då Filipinernas försvar inte håller någon vidare klass och lär få svårt när snabba koreaner höjer tempot. Gruppens andra premiärmatch är Kina-Kyrgistan. Här bör Kina vinna matchen men inga spel som lockar mig då jag inte riktigt litar på kineserna fullt ut och vill gärna se laget innan jag tar ställning.

Sydkorea – Filipinerna: Sydkorea -2,5 @ 1.97 hos bet365

Svenskkopplingarna:

  1. Svennis coach för Filipinerna
  2. Mahmoud Eid, Palestina. Ströks i sista stund.
  3. Jiloan Hamad, Irak. Har klart med sitt pass men pappersarbete inte klart i tid.
  4. Saman Ghoddos, Iran.
  5. Amr Kadoura, Palestina
  6. Alex Michel, Libanon
  7. Felix Michel, Libanon
  8. Ahmed Yasin, Irak*





Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.