Speltips: #AsianCup2019: Grupp B

Australien 29/12

Idag tittar vi närmare på grupp B där vi bla har regerande mästarna Australien. En grupp som på förhand är ganska öppen med våra vänner från down under som favoriter till att vinna den.

Spelplatser:

Fler deltagande lag ställer även krav till fler spelaplatser. För fyra år sedan när #AsianCup gick av stapeln i Australien räckte det med att ha fem arenor medan till #AsianCup2019 är man tvungna till att använda sig av hela åtta stycken arenor.

Dessa åtta arenor är fördelade i fyra städerna: Abu Dhabi(3 st.), Dubai(2 st.), Al Ain(2 st.)och Sharjah. Publikkapaciteten på dessa arenor varierar från ca 11000 till den största som har plats för ca 43000. Zayed Sports City Stadium som ligger i Abu Dhabi och är största arenan är även värd för både premiär och finalmatchen. Då avstånden mellan städer inte är allt för långa har inga grupper ”egna” arenor utan matcher spelas på olika platser från omgång till omgång.

Grupp B(Australien, Palestina, Syrien, Jordanien):

En grupp som på förhand är ganska öppen bakom Australien som med all rätta får ses som favoriter. Faktum är den att jag ser en scenario framför mig där många av matcherna i gruppen kan sluta oavgjord och det skulle kunna innebära att laget som hamnar på tredjeplats i gruppen kanske går igenom gruppen obesegrad(tre oavgjorda) men att man missar slutspelet ändå!

Regerande mästarna Australien är en av förhandsfavoriterna till hela mästerskapet och ska kunna ta sig långt och kanske tom försvara titeln från föregående mästerskap. Truppen innehåller många proffs från diverse olika europeiska klubbar med Hertha Berlin spelaren Mat Leckie som kanske största stjärnan. Bra form på Leckis målskytte och vi har ett aussie som når minst semifinal. Laget kommer dock att sakna Huddersfieldspelaren Aaron Mooy som utgår pga skada.

Syrien överraskade många under VM-kvalet och var ytterst nära att kvalificera sig för Ryssland men föll på målsnöret. Laget har tappat en del sen dess och är inte lika bra som då men fortfarande tillräckligt bra för att kunna ta sig vidare från gruppen. Precis som med Leckie i Australien så har Syrien sin egna anfallsstjärna Al-Somah. Tills skillnad från Australien så saknar dock Syrien andra anfallsvapen och en Al-Somah i mindre bra form skulle kunna innebära katastrof för laget. Han är så bra att SaudiArabien gjort flera försök till att naturalisera honom utan att lyckas.

Jordanien är laget som blandar och ger. Man har bytt tränare sex gånger(om jag inte räknat fel) senaste fyra åren. Finns en ganska bra grund i laget men senaste träningsmatcher vittnar om annat. Nämligen att laget har stora problem med att göra mål. Kan bli svårt för laget att vinna någon match i gruppen men troligtvis lika svårt för motståndarna att besgra laget också!

Palestina är laget som tagit stora kliv senaste fyra åren. Medan man debuterade i mästerskapet senast och var med för att lära så slåss man till årets tävling om att ta sig vidare från gruppen. Truppen skulle och borde innehållit Kalmar FF/Gaisspelaren Mohamoud Eid men han ströks i sista stund. För några dagar sedan spelade man 1-1 i träningsmatch emot Iran vilket borde ses som framgång även om Iran spelade med ett B-uppställning.

Sammanfattning grupp B:

Australien kommer att vinna gruppen. Övriga lag för ojämna helt enkelt för att kunna hota om gruppsegern. Enligt mig väldigt öppen om övriga platser och ett varningens finger höjs för Palestina. När arabiska lag möts så blir det oftast målsnålt och många oavgjorda matcher. Jag skulle inte förvånas om Palestina, Jordanien och Syrien spelar just oavgjord i sina inbördemöten. Detta skulle innebära lag som kan lura Australien på poäng även kniper andra platsen medan en förlust med fler än ett mål emot just Australien kan innebära man inte tar sig vidare som ett av tredjeplacerade lagen.

Speltips:

Som man kan utläsa av raderna ovan är detta en knepig grupp och jag väljer att avstå spel i en av premiärmatcherna medan det blir spel i Australiens match. Aussie ska kunna avfärda lag som Jordanien relativ enkelt. Man har dominerat matcher när man mött lag av liknande kaliber och Jordaniens form lämnar en del att önska!

**Australien – Jordanien: Australien -1,5 @ 1.95 hos bet365






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt