Julen närmar sig med stormsteg och för oss som förälskat oss i den engelska fotbollen så är julafton snarare på annandagen numera. Och det måste väl innebära att uppesittarkvällen blir lördagen med ett fullsmetat PL-schema även då. Förra veckan satt jag och kikade när Southampton med mycket tur och lite skicklighet lyckades bryta en rad sviter mot ett sarjat Arsenal. Dagen innan hade Burnley parkerat bussen emot Tottenham och så när snuvat dessa på 2 poäng, men ett sent mål av Eriksen gav Londonlaget segern. Nu möts Arsenal och Burnley och jag tycker mig se ett fint spel i denna match.

Matchen

Arsenal med Emery vid rodret har hylltas under våren med all rätt. Segrarna har radats upp och den pissimism som fanns i truppen förra säsongen har bytts ut. Arsenalfansen ingjuter plötsligt självförtroende igen. Något som är vidrigt, men ändå ganska härligt. Burnley som vaskade sin Europa Cup plats kommer inte vara i närheten av samma succe man visade upp under fjolåret. Dyche destruktiva fotboll verkar äntligen straffa sig och laget ser ut vara en av de där sex-sju lagen som riskerar att lämna PL denna säsong.

Arsenal

Southamption var alltså det lag som bröt Arsenals svit. 22 hela matcher i rad utan förlust är såklart imponerande. Och jag tycker väl inte man ska dra för stora växlar av förlusten. Man har stora skadebekymmer, framförallt i försvaret och det är svårt att försvara sig emot dessa problem. Att ställa upp en ringrostig Koscielny tillsammans bredvid en alltid ojämn Xhaka kunde utnyttjas även av ett tafatt anfall som Sotons Det som dessutom vart kontentan av detta var att Xhaka verkligen saknades på mitten. Guendouzi må vara ung och spännande, men tillsammans med Torreira fungerar Xhaka flera gånger bättre och det syntes. Arsenal följde sedan upp med en förlust i cupen emot Tottenham. Man spelade dessutom ett helt ok lag vilket kan innebära trötta ben på en den Gunnerspelare även i denna match.

Till denna match väntas Mustafi att starta, men fortsatt en del skadebekymmer därbak. Bellerin, Kolasinac och Holding är out. Offensivt så klev Mkhitaryan av senast och är ej med i denna match. Özil lär väl inte heller kommit överens med Emery och helt klart saknar man en hel del krativitet här. Jag utgår därför från att Emery startar både Auba och Lacazzette i denna match. Något jag tycker han gör allt försällan.

Burnley

Att kriga om Europaplatser är som sagt ett minne blott. Denna säsong handlar om att hålla sig kvar och jag tycker mer och mer man ser detta. Mot Tottenham var det ritkigt grisigt, där allt handlade om att döda tid och ytor. Inte allför skoj att kika på, men man var som sagt nära att knipa 1 pinne emot Spurs. Mee, Tarkowski och Long bildar en mittbackstrio som man får ta l det där lilla extra för att komma förbi.

Offensivt handlar det som alltid när det gäller Burnley med inlägg emot en Vokes eller Barnes som skall försöka nicka i bollarna. Och det är klart att emot ett skadeskjutet Arsenal så tror jag att de kommer få sina chaner och då gäller det såklart att ta dessa.

Burnley ligger på 18e plats, med andra ord så skulle vi frysa serien nu så skulle de få ta sitt pick och pack och lämna högsta ligan. Just Arsenal borta är väl ingen match man kalkulerar med poäng, men det är klart att ju fler matcher man förlorar ju mer osäkert blir läget. Varje poäng man kan ta är en bonus och det är med just denna inställning jag tror vi får se Burnley. Om man var defensiva mot Spurs så kommer det säkerligen bli minst lika defensivt i denna match.

Tips

Så hur länge kan Burnley stå emot ett vilt kämpande Arsenal? Ja Arsenal saknar en del offensiv kraft och kreativitet vilket såklart försvårar uppgiften. Kanske kan man även få in någon boll och då blir det helt plötsligt ett annat utgångsläge. Burnley är trots sin tabellplacering ett jobbigt jäkla lag att möta och min tro är att de kan stå emot länge. Arsenal har känts något trubbigare sista veckorna och målmaskinen Auba har haft svårt att hitta nätet. Jag tror att Arsenal till slut kan vinna, men kanske kanske kan Burnley gneta till sig en poäng. Stort spelövertag för Arsenal, men ett jämnt resultat att vänta i min bok och därför spelar jag Burnley +1,5 till 2,35 på NordicBet.

Jämför gärna oddsen här

Lycka till!

Alla rekar
Burnley FC +1.50
2018-12-22 13:30
Arsenal FC - Burnley FC
5.00 u
-5.00 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Masen Masen