Speltips: En slakt att vänta av Irländaren!

Dart 2/10

Världsmästerskapet rusar vidare i hisnade fart och det bjuds verkligen på underhållning i världsklass! Skrällarna avlöser varandra och inget går säker. För två dagar sedan åkt tredjeseedade Peter Wright ut. Det följdes upp med att legenden Raymond van Barneveld under gårdagen fick se sig besegrad av Darius Labanauskas. Nästa år som skulle bli Barneys ”Farewell tour” är helt plötsligt i fara. Det är inte längre säkert att Barney kommer kana kvalificera för nästa års mästerskap vilket skulle vara en katastrof för hela dartvärlden.

Tidigare under dagen hände något glädjande. Daniel Larsson från Sverige lyckades slå ut Robert Thornton. Thornton var inte bra idag, men det tar ingenting ifrån Daniels prestation. Han var klinisk när han behövde och det är sjukt kul att ha honom vidare till andra omgången. Den spelas redan imorgon mot Kim Huybrechts där han på förhand är ännu större underdog än han var idag.

Vi har ett kvällspass idag också, och det är en hel del roliga matcher att se fram emot!

Steve Lennon-James Bailey

Kvalitetsskillnaden och erfarenheten på den stora scenen är enorm i detta möte och jag kan bara se en av spelarna ta sig vidare.

Den 25åriga Steve Lennon från Irland är ingen rolig lottning för någon. Han har tagit stora steg i år och kastat stabila averages runt 95 konstant. Han var nära att kliva in och plocka en titel på Europa Touren tidigare i år, men en viss Michael van Gerwen stod ivägen och slog Lennon med 8-5. Tidigare i turneringen hade Lennon slagit Suljovic och Huybrechts.

I sina tre första turneringar på tv i år lyckades inte Lennon ta sig förbi förstarundan. Det ska dock sägas att han ställdes mot Darren Webster, Michael Smith och Michael van Gerwen i dessa tre tävlingar. Sedan lossnade det i Players Championship för en månad sedan när han slog Ryan Joyce, Cristo Reyes och Gabriel Clemens innan det återigen tog stopp mot Michael van Gerwen i kvartsfinal.

Erfarenhet av scenen i Alexandra Palace har han också Lennon. Han var här förra året och pressade Michael Smith till ett avgörande set. Att nerver kommer komma i vägen för Lennon ikväll kan vi utesluta. Ni kommer förstå varför när ni ser honom spela. Han är världens lugnaste kille och det ser ut som att ingenting i världen spelar någon roll när han spelar. Han kommer kasta ett average runt 95 som vanligt och det kommer med all säkerhet räcka till avancemang.

James Bailey kvalificerade genom att vinna Oceanic Masters. En tävling som ger spelare från Oceanien en chans att kvalificera sig. Startfältet håller inte världsklass och det är det enklaste kvalet av dom alla för att ta sig till VM.

Bailey var på de brittiska öarna i början av året och anmälde sig till Q-School. En chans för vem som helst att vinna ett tourcard. Det var något Bailey inte lyckades med. Han stannade sedan kvar några veckor och spelade fyra turneringar på Challenge Tour. Ingen lycka där heller, stryk mot ett par riktigt dåliga spelare fick Bailey att packa väskan och åka hem.

Bailey har sedan hållit sig på andra sidan jordklotet och tävlat mot en konkurrens som är väldigt många nivåer under var den är i England. Inga stora scener heller för den delen.

Ikväll blir första gången Bailey kommer ställas inför en sådan publik som finns i Alexandra Palace. Han har aldrig varit i närheten av det förut och hur ska han hantera det? Nej jag tror han kommer få det extremt tufft ikväll mot en väldigt bra motståndare i Steven Lennon.

Steve Lennon står i 1,25 ikväll och det är absolut inte för lågt. Lennon vinner fler än en av fyra matcher här och jag tänker investera rejält här!

Tid: 20:15

Match: Steven Lennon-James Bailey

Spel: Steve Lennon -1,5 Set. Steve Lennon -2,5 Set. Steve Lennon Flest 180s

Odds: 1,55, 2,95, 1,67

Bookie: Unibet

Allt annat än en slakt i kvällens första match på alla plan skulle förvåna mig. Verkligen allt talar för Lennon med såväl kvalite, form och erfarenhet!

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt