Speltips: Lurig ingångsrunda för Barney!

Dart 18/12

Fyra dagar har passerat av världsmästerskapet, och inte en enda dag har gjort mig besviken. Konstant action, nervösa pilar, bra pilar, och en riktigt stor skräll. Igår slogs världstrean Peter Wright ut av spanjoren Antonio Alcinas. Jag skrev i min införtext att jag inte kunde se Wright vinna i år då han kom in helt formlös i turneringen. Men att han skulle försvinna i sin första match? Den såg jag inte komma. All cred i världen till Alcinas som åter igen gör ett bra världsmästerskap och slår spelare som är bra mycket bättre än honom.

Lisa Ashton blev första kvinna att gå in i turneringen, och hon gjorde det förbannat bra. Spelade helt nervlös och var inte långt ifrån att slå ut Jan Dekker. Ikväll kliver nästa kvinna in i turneringen, Anastasia Dobromyslova. Hon håller inte samma nivå som Ashton och lär bli rätt överkörd av Ryan Joyce som är en bra spelare. Jag vågar dock inte räkna ut någon kvinnlig spelare längre och önskar henne all lycka!

Raymond van Barneveld-Darius Labanauskas

Denna match har jag fastnat lite extra för ikväll. Den Nederländske legendaren mot den första Litauiska spelare i ett världsmästerskap. På papperet ska detta vara en bra lottning för Barney, men han får se upp här.

Barney, som han så vackert kallas, annonserade för några veckor sedan att nästa år blir hans sista på touren. Jag gillar att han går ut med det så tidigt så alla som vill se honom innan han slutar får en chans. Nästa säsong blir som ett ”farewell year” för Barney och det kommer bli smärtsamt för undertecknad då det är hans klart störste favoritspelare.

Barney säger att han känner inte samma hunger att åka runt och tävla längre, att han inte känner sig lika bra längre och att han vill spendera mer tid med familjen efter att rest jorden runt i tiotal år. En tävling som han dock alltid är hungrig inför är just världsmästerskapen. Det spelar ingen roll hur han spelat under året eller hur trött han sett ut att vara på livet, så presterar han alltid i VM.

Han får dock se upp ikväll Barney. Hans motståndare, Darius Labanauskas är en kapabel spelare. Han kvalificerade sig genom att vinna Nordic/Baltic tour i år vilket inte är lätt. Om inte det skrämde Barney så bör han fått sig en funderare när Labanauskas vann sin första match igår kväll. Litauen var 1/16 på sina dubblar i början av matchen innan han hittade in och körde över Matthew Edgar. Labanauskas mobbade Edgar i leg efter leg och ”outscored” honom konstant. Om Labanauskas håller i det ikväll, vilket jag tror han gör, så kommer Barney få det svettigt.

Barney är dock som sagt alltid 100% laddad när det kommer till VM och han kommer inte ta på den här uppgiften lätt. Framförallt inte efter igår när han såg Peter Wright bli utslagen av Alcinas. Barney kommer ha den högsta växeln i från start.

Under gårdagen kastade Labanauskas 3 180s, men han hade bud på så många fler. Vid flertalet tillfällen limmade Labanauskas in de två första pilarna i trippel 20 för att sedan missa den tredje. Ikväll kommer han behöva den tredje pilen också för att hänga med Barney och det vet han.

Barney är även han en stark 180 kastare, framförallt under VM. Att han kommer kasta ett gäng ikväll är det ingen tvivel om.

Jag är rätt säker på att Barney inte vinner denna match i raka set. Det kommer spelas en hel del legs i denna match och jag förväntar mig en hög nivå mellan dessa kapabla spelare. Jag förväntar mig också att det kommer kastas en hel del 180s då det kommer bli en avgörande faktor i kvällens match. Jag tycker linan ligger för lågt och måste spela den!

Det som kan stoppa detta spel är om Barney vinner i tre raka set, men det har jag väldigt svårt att se. Tar vi oss längre en tre set så ska dessa spel hitta in!

Tid: 23:00

Match: Raymond van Barneveld-Darius Labanauskas

Spel: Över 6,5 och Över 7,5 180s

Odds: 1,67 och 2,10

Bookie: Unibet och bet365

Med allt detta sagt hoppas jag verkligen att Barney krånglar sig vidare från denna öppningsrunda. Han behövs i turneringen som den publikfavorit han är, och jag behöver honom vidare då han har en stor plats i mitt darthjärta!

//Axel Andersson






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.