Det blev en fin start på comebacken hos 1x2.se när FC Lahti vann med 3-0 (1-0) i torsdagens träningsmatch mot FC HAKA och FC Lahti HT/FT till 2.30 kunde rättas som en vinst. Skall man vara kritisk från den bloggen så är det att jag förlorade rätt så mycket i odds, när spelet av någon orsak stängde på 2.60. Men nog om det spelet. Idag söndag har vi en ny träningsmatch framför oss som spelas i Tammerfors under kvällen och som jag tänkte skriva några rader om.

Tampere United

Forna storlaget Tampere United, som vann Veikkausliiga 2001, 2006 och 2007 samt slutade på en tredje plats säsongerna 2003, 2004 och 2005 hade en tung säsong 2018 när man med nöd och näppe klarade nyt kontrakt i Kakkonen, man slutade på en 9:e plats i tabellen 1 poäng före VIFK som var det sista laget som fick ta steget ner till Kolmonen.

Från säsongen 2018 finns det inte mycket att hurra över, man hade på pappret ett relativt bra och slagkraftigt lag men lyckades inte få spelet att stämma under säsongen, man hann också med att ha två olika tränare vid rodret den säsongen. Inför säsongen 2019 tog man in en ny tränare när Mourad Seddik skrev på ett 1+2 årigt kontrakt med laget. Seddik är känd för att vara en tränare som är duktig på att utveckla unga spelare och hjälpa dom att ta följande steg i karriären.

Tampere United har under dom senaste 4 veckorna haft try out var unga och lovande spelare har fått vara och visa upp sig. Man har under den tiden hunnit med att spela en träningsmatch när man för två veckor sedan förlorade med 3-2 mot Ilves 2, i en match var man efter första halvlek låg under med 2-0 men lyckades spela upp sig under andra halvlek. I matchen mot Ilves 2 hade man bara med en spelare som spelade med Tampere United under säsongen 2018. Ser vi på try out spelarna som man hade med sig så var den intressantaste spelaren försvararen Sami Ekmark som förra säsongen spelade för MiPK i Kakkonen. Annars så hade man ett rätt så ungt lag på planen i den matchen, var majoriteten av spelarna var juniorspelare. De spelare som har för tillfället kontrakt med Tampere United inför den kommande säsongen inledde träningarna denna vecka och det är samtidigt tänkbart att några av dessa spelare också kommer att vara med i dagens match mot FC HAKA.

FC HAKA

FC HAKA fortsätter sitt try out läger med att spela andra matchen denna vecka. Man förlorade som sagt i torsdags säsongens första träningsmatch med 3-0 borta mot Veikkausliiga laget FC Lahti. Även om man åkte på en förlust så var tränaren Teemu Tainio inte alltför nedstämd efter matchen. Tainio var framförallt nöjd med det spel som laget visade upp i första halvlek var man lyckades skapa en hel del bra målchanser utan att komma något närmare än en ribbträff. Inför matchen mot FC Lahti hade man hunnit bara göra två gemensamma träningar och i öppnings elvan fanns det sju nya spelare. Andra halvleken var enligt Tainio inte spelmässigt lika bra som den första var, en sak som inverkade enligt honom var att man gjorde en hel del med byten då.

Till matchen mot Tampere United kommer man att försätta med att ge speltid åt spelare som är där för att visa upp sig. Från FC Lahti matchen kommer Valteri Kaarna, Santeri Pahkanen & Juuso Liukkonen att fortsättningsvis finnas med laget. Dessutom får man in tre nya testspelare när följande spelare har anslutit sig till truppen:

  • Adam Vidjeskog (PS Kemi)
  • Antti-Ville Räisänen (AC Kajaani)
  • Jude Artur (Ghana)

Tycker att både Vidjeskog och Räisänen skall ses som förstärkingar hos FC HAKA om man lyckas spela till sig ett kontrakt. Vad Jude Artur är för typ av spelare är sedan en helt annan fråga när han kommer från Ghana för att visa upp sig i dagens match.

Speltips & odds

Som jag sa i föregående blogginlägg sä är träningsmatcher och framförallt dom som spelas såhår tidigt in på säsongen svåra att sia om när det alltid finns frågetecken för vilka spelare lagen kommer att ställa upp med. Båda lagen har hunnit ha igång sin try out period en tid nu, Tampere United i fyra veckor och FC HAKA i två veckor. Förväntar mig att framförallt Tampere United kommer att i dagens match fortsättningsvis match unga spelar och spelare utan kontrakt medan FC HAKA i sin tur har till sitt förfogande en del spelare som har hunnit samla på sig rutin från dom högre serierna här i Finland. Ser vi på matcherna som båda lagen spelat såhär långt så övertygade FC HAKA mera i sin match mot FC Lahti än vad Tampere United gjorde i sin match mot Ilves 2. Lyckas FC HAKA med att visa upp samma spel som man gjorde mot FC Lahti i första halvlek och ta tillvara på sina målchanser så skall man ha en bra möjlighet att lösa en vinst här idag. Med det sagt så kommer mitt spel i denna match att vara FC HAKA HT/FT till 2.40 med 2.5/5 u hos bet365.

Alla rekar
FC HAKA HT/FT
2018-12-16 17:25
Tampere United - FC HAKA
2.50 u
3.50 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
TWistbacka TWistbacka