Speltips: Dag 2! Gary Anderson entrar Scenen!

Dart-VM DAG2

Då var vi igång! Första dagens spel bjöd på allt jag kunde önska mig, och lite till. Cody Harris och Martin Schindler spelade en match där briljans blandades med pubdart. Framförallt Schindler försvann ur matchen vissa perioder och kunde verkligen inte träffa en trippel. Det blev hans fall till slut. Harris var den något stabilare av dom två och lyckades vinna i ett avgörande set och får nu äran att möta förra årets semifinalist Jamie Lewis senare idag.

Efter att Harris vunnit i ett avgörande set så skedde darthistoria. Lisa Ashton klev som första kvinna upp på scenen i ett världsmästerskap och tävlade mot männen. Ashton hade tidigare under året kastat en genomsnitt på 83 per match och aldrig varit i närheten av en sådan scen som finns i Alexandra Palace. Hon var stor underdog, vilket var rättfärdigat. Vad händer sedan? Lisa kommer som skjuten ur en kanon första set och kastar ett average på 107,36.

Jag hade mer än gärna velat ta mig in i Jan Dekkers hjärnvalv och höra vad han tänkte när första set var färdigspelat. Oavsett var de var så hjälpte det honom. Han fortsatte spela på sin normala nivå resten av matchen medans variansen kom ikapp Ashton och hennes average sjönk och sjönk. Dekker vann matchen med 3-1, men det hade kunnat blivit bra mycket tightare. Lisa ska vara stolt över sig själv och hon kan bli pionjären för något stort.

Den regerande världsmästaren Rob Cross klev in i kvällens sista match, och han visste på förhand att det skulle bli en tuff match. Nederländaren Jeffrey de Zwaan var den sämsta möjliga lottningen han kunde få. De Zwaan lämnade scenen efter fyra set med ett average av 106,09. OCH HAN FÖRLORA MED 3-1. Cross tajming i matchen var klockren och han kom upp med otroliga kast när han behövde dom. Cross bästa match på tv sedan han vann titeln här för ett år sedan utan snack. Ska jag behöva räkna in han som en kandidat att lyfta trofen här i år igen?

De Zwaans average kan vara det högsta vi får se närmsta tio dagarna, eller kanske i hela turneringen. Det var det näst högsta förlorande averaget någonsin i VM. Väldigt synd att lottningen blev som den blev, för De Zwaan är bra för turneringen och han hade varit rolig att följa några omgångar till. Men starkt av Cross som lyckas knipa segern och starta sitt försvar av titeln.

Kvällens matcher:

Odds från bet365

Danny Noppert-Royden Lam (1,25-4,00)

Simon Stevenson-Ted Evetts (2,20-1,66)

Chris Dobey-Boris Koltsov (1,30-3,50)

Gary Anderson-Nicholson/Burness

Danny Noppert-Royden Lam

Den gode Royden Lam tillbaka på stora scenen. Senast han var där så stod han för något som aldrig kommer lämna mitt minne. Royden hade 50 kvar, då går man 18 för dubbel 16 eller 10 för dubbel 20. Royden gick raka vägen på bullseye och ingen fattade någonting. En riktig klassiker i dartvärlden! Wes Newtons reaktion säger det mesta.

Danny Noppert gör sitt första år hos PDC och han gör det med bravur. Han ser ut att trivas mer och mer vecka efter vecka. Nu på hösten lyckades han också knipa sin första titel på Pro Touren efter segrar mot bland annat Ian White och Rob Cross. Han kastar mer och mer averages runt 100+ och är på sin dag farlig för alla.

Har svårt att se Lam störa Noppert märkvärt. Enda fördelen Lam har är att han stått på den där scenen tidigare vilket Noppert inte gjort, men det ska inte räcka. Nopperts kvalite ska leda honom till en seger här. 3-1 känns vettigt.

Simon Stevenson-Ted Evetts

På förhand är detta på papperet en väldigt jämn match. Stevenson är 84a på rankingen medans Evetts är rankad som nummer 118 i världen. Dom har båda kastat liknade averages sett över hela året. Stevenson ligger bara precis ovanför Evetts på den rankingen för i år.

Skillnaden mellan spelarna i år är att Stevenson hållit till på Pro Touren helt, medans Evetts har gnetat väldigt mycket på Challenge Tour och Development Tour. Detta har gjort att Evetts har fått en större vinnarkänsla än vad Stevenson fått detta år. Stevenson har dock fått kasta på större scener än Ted i år och det är minst lika viktigt som att fått vinna matcher inför VM.

Kommer bli en väldigt tight match det här där minsta snedsteg kan kosta den ena av dom segern. Jag hade satt oddsen 1,90-1,90 i denna match. Just därför måste jag spela Stevenson som går för stor underdog i min värld!

Tid: 21:00

Match: Simon Stevenson-Ted Evetts

Spel: Simon Stevenson

Odds: 2,30

Bookie: William Hill

Chris Dobey-Boris Koltsov

Väldigt spännande match på förhand för en objektiv. Ryssen, Boris Koltsov kan komma ut ikväll och göra lite vad som helst. Han kastar väldigt fort som gör att om han har en off-dag, då är han verkligen off. Hittar han dock in i rytmen tidigt här dock är det inte omöjligt att han vinner. Boris är dock inte en spelare man vill ha spel på, ojämnheten själv och man har ingen aning vad han kommer prestera ikväll.

Chris Dobey var väldigt uppmärksammad för något år sedan och han troddes bli en av dom yngre som verkligen skulle ta över. Så har det inte blivit riktigt. Han är 28 år nu Dobey och har fortfarande ingen titel bakom sitt namn. I dartår är han fortfarande ung och det finns gott om tid. Precis som många andra krävs det bara en riktigt run i en stor tävling så rankingen förbättras och han kommer in utan kvalspel i turneringar.

Dobey bör vinna denna ikväll för jag har svårt att se Koltsov hålla ihop sitt vilda västern spel i bäst av fem set. Men det vore kul att se honom spela bra. För en snabb spelare som kastar bra dart är väldigt underhållande för i arenan som alla framför tvn.

Gary Anderson-Nicholson/Burness

Oavsett vem av spelarna som vinner under eftermiddagen så kommer denna match handla om Gary Anderson. Startfältets näst bäste spelare går in ikväll och det ska bli otroligt kul att se hur han startar denna turnering.

Gary älskar Alexandra Palace och han har sett fruktansvärt bra ut i år. Jag tror han kommer komma ut i full blås ikväll och köra över vem som än står framför honom. Bolagen kommer sätta honom som står favorit med all rätt. Jag hoppas dock vi kan få en lucka att spela på Garys 180s.

Med spel eller ej blir det ruskigt kul att se Gary ikväll!

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.