Speltips: Let The Party Begin!

Dart-VM Dag1

Då var vi äntligen här! Den här dagen har jag längtat efter enda sedan 2018 tog sin början. Alla tävlingar över året är speciella på sitt sätt och roliga att följa, men inget slår VM. Inget. Att sporten växer inom Sverige och att intresset för att läsa dessa texter blir större ger mig ett leende på läpparna. Fortsätter sporten stegra i samma takt inom vårt avlånga land så är vi inte många år bort från att få arrangera en tävling.

Ni som läste mina införtext tidigare i veckan noterade att vi har just en svensk i startfältet, Daniel Larsson. Honom får vi dock vänta några dagar innan vi får se, han kliver in under tisdagen den 18e. Önskar Daniel ett stort lycka till och hoppas verkligen att det kan bli ett medialt intresse om han lyckas vinna en eller fler matcher. Men då är då och nu är nu, och såhär ser dagens spelschema ut!

(Odds från bet365)

20,15: Jeffrey de Zwan-Nitin Kumar (1,04-13,00)

20:45: Martin Schindler-Cody Harris (1,57-2,37)

21:30 Jan Dekker-Lisa Ashton (1,28-3,75)

22:15 Rob Cross-De Zwaan/Kumar

Turneringen är märkligt uppbygd i år. De 32 högst rankade spelarna står över första omgången. Dock så får dom ändå kliva in tidigt i turneringen. Ta Rob Cross som exempel. Han spelar sin andra omgång redan ikväll och får sedan vänta till den 23e innan det är dags för spel i tredje omgången. 10 dagars väntan mellan sin första och andra match? Mycket märkligt upplagt i min värld.

Jag köper att dom inte vill spela hela första omgången i en vecka utan att några av världens 32 bästa kliver in i turneringen, men som det är nu kan det inte fortsätta vara i min värld. Spela ett startfält med 128 eller 64 spelare istället, så ingen får stå över första omgången. Det är dock inte mitt problem, men märkligt är det.

De Zwaan-Kumar

Jeffrey de Zwaan inleder turneringen idag när han ställs mot Nitin Kumar från Indien. Jag vet inte allt för mycket om Kumar, jag har sett han spela lag-VM ett år, men det är allt. Jag vet dock att klasskillnaden är slående och att detta går att jämföra med Barcelona-Gefle. De Zwaan kommer vinna denna omgång och det är en perfekt uppvärmning för honom.

Schindler-Harris

På papperet en av de, om inte den tuffaste första omgången. Tyske Schindler gör sitt bästa år på touren men kommer in i turneringen med en sval form. Scindler är inte äldre än 22 år och har framtiden för sig. Han har i år slagit Mensur Suljovic och Michael van Gerwen bland annat, han samlar erfarenhet vecka efter vecka och kommer bli en väldigt farlig spelare framöver.

Harris tog steget i år att flytta från Nya Zeeland till de brittiska öarna för att kasta pil. Han vann inget ”tour card” utan har fått gneta på Challenge Tour där han kom på tredje plats i slutabellen. Väldigt kapabel spelare på sin dag Cody Harris, har helt klart en chans ikväll om han kommer upp i nivå. Schindler ska vara favorit här, men om Harris står som segrare så är det långt ifrån en skräll.

Dekker-Ashton

Okej, here we go. Dags att skriva om den match där jag kommer ha mina första spel.

Man Vs Kvinna i ett världsmästerskap. Varför inte? Jag välkomnar det med öppna armar i en sport som denna när förutsättningarna är likadana. Du behöver inte vara särskilt stark eller snabb direkt för att vara en bra dartspelare. Kolla på Phil Taylor bara som vann 16 titlar, trappan upp till scenen ger bar den honom en puls som heter duga.

Medier har pratat upp den här matchen rejält, och det är förståligt. Den kvinnan som vunnit fyra av dom fem senaste världsmästartitlarna på damsidan ska mäta sina krafter mot män. Medier har även målat upp att Lisa ska ha en stor chans att vinna ikväll. Vilket undertecknad inte alls köper.

Jan Dekker är en bra dartspelare, riktigt bra faktiskt. Från att 2016 tog vid så har Dekker bäst checkout stats av alla i hela vida världen. 45% toppar han tabellen med före Van Gerwen. Är han ens i närheten av det ikväll kommer Lisa Ashton får det tufft att ens få möjligheten att kasta på en dubbel.

Jan Dekker har i år ett averagesnitt på runt 93. Lisa Ashton har ett averagesnitt runt 82 i år. En skillnad på 11 poäng per besök vid tavlan blir enormt i längden. Lisa är 361a på listan över bäst average i år, och skulle någon annan än henne kring den rankingen möta Dekker ikväll så hade man räknat bort dennes chanser rätt kvickt, för skillnaden i kvalite är rätt stor.

Det finns dock en aspekt som kan göra det klurigt för Dekker ikväll. Det är nerver, bara nerver. Att gå in på öppningskvällen och möta världens bästa kvinna är inte det lättaste. Om Dekker bara väljer att se detta som en helt vanlig match så ska han inte ha några problem överhuvudtaget ikväll. Dekker har under hösten slagit spelare som Suljovic, Gurney och Cross, så Ashton ska vara en munsbit en vanlig dag.

Vi ska inte heller glömma bort att det finns press på Ashton också. Hon känner press att prestera när hon ska in som världens bäste damspelare och möta män. Media har också satt en extra press på henne genom att säga att hon har en stor chans här och att vi ska förvänta oss en bra prestation av henne.

Dekker kommer ha ett average någonstans runt 85-105 ikväll medans Lisa lär ligga runt 75-85. Så en riktigt dålig dag för Dekker och en riktigt bra dag för Ashton så kan det bli jämnt. Jag tror dock Dekker kommer vara otroligt fokuserad ikväll och inte låta några enkla missar stå i vägen för vad som skulle kunna bli en skamsen förlust.

Jag vill gärna att Ashton ska göra en bra insats ikväll, men jag tror att Dekker gör proceduren kort och smärtfri för henne. Spelar Dekker på sin normala nivå får Lisa väldigt svårt att ta set idag.

Tid: 21:30

Match: Jan Dekker-Lisa Ashton

Spel: Jan Dekker -1,5 Set——Jan Dekker -2,5 Set——-Jan Dekker Flest 180s

Odds: 1,67——3,00——- 1,67

Bookie: Samtliga spel hos Unibet

Kvällen avslutas sedan med,

Cross-De Zwaan/Kumar

Till 99% sannolikhet är det Cross-De Zwaan som avslutar kvällen. Allt över 2,75 på De Zwaan kommer jag kasta mig över. Formsvag mot formstark. Inget att förlora mot allt att försvara. Spelat en match redan på scenen mot någon som gör sin första match.De Zwaan kommer ha jätteläge ikväll och jag ser framemot den matchen nå fruktansvärt!

Se till att kika in på min twitter ikväll @MrXet där jag kommer placera spel på den ovanstående bataljen om oddsen sitter som jag hoppas att dom gör!

Nu lutar vi oss tillbaka och låter festen dra igång!!

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.