Speltips: Juventus vs. Inter - Underbara fredag bjuder på Derby D'Italia!

Juventus 27/9

Det är fredag och det är dags att duka fram ostbrickan och en trevlig dryck för en härlig stund eftersom vi har ett Derby d’Italia att se fram emot, det är ju inte ett stadsderby men oj vad klockorna kommer att slå när Inter gästar Juventus på Allianz Stadium under kvällen.

Inter

Inter placerar sig på en tredje plats i Serie A och är hela 11p bakom serieledande Juventus, man kommer ifrån ett 2-2 resultat borta mot Roma och hoppas på att uppnå något liknande när man under fredagskvällen gästar Turin. Men man får fråga sig hur formen faktiskt är, senaste triumfen tog man tidigt i november när man besökte Rom och Lazio där man enkelt avfärdade de ljusblå som av allt att döma inte har en suck när man ställs emot ett topp4-lag. Man har sedan tagit en meriterande poäng mot Barcelona hemma, detta trots att man var ganska utspelade och när man besökte Bergamo så fick man lämna med 4-1 i baken. Frosinone var såklart inga problem med även på Wembley blev det en ny förlust mot Tottenham vilket lämnat laget i ett läge där man måste vinna mot PSV i Champions Leagues sista omgång, i hopp om att Barcelona åtminstone tar en poäng. Den matchen är olägligt nog i veckan som kommer och i Italien diskuterar man nu hur vågade man kan vara i sin uttagna elva när Juventus står på andra sidan, gå all in eller spara energi till PSV-matchen.

Det är också ganska luddigt i rapporterna, först spåddes De Vrij vilas till förmån för Miranda samtidigt som det verkar helt klart att formsvage Perisic inte kommer att starta. Balde Keita har haft kul mot de lag man mött, men ursäktande så tar jag inte en skadefylld Roma-elva allt för seriöst och det lämnar oss med ganska mediokra utföranden så länge inte motståndet tillhört absoluta botten. Politano, Borja Valero och Keita är trots allt huvudspåret som startar bakom Icardi och med vetskapen om att vi har spelare som kan skapa någonting ur ingenting, så är det långt ifrån det bästa Spalletti kan ställa ut. Alternativ-elvan innehåller Joao Mario istället för Borja, i en 4-3-3 men slutsatsen är den samma trots att portugisen verkar ha återupplivat sig själv och stått för ett par bra insatser, men även här mot ganska mediokra motstånd. Nainggolan finns inte med i truppen medans Vrsaljko är där, däremot är det många som tror att han vilas till förmån för PSV-fighten.

Juventus

Juventus spelar också en Champions League-match till veckan och lurig som han är, Allegri, pratade han nästan nedåtlåtande om att den här matchen bara var en utav många, medans han predikade gällande att ta första platsen i CL-gruppen, en grupp man leder med 2p före Manchester United och som man har en bortamatch mot Young Boys kvar i. En match där man kan gå för poängen och har möjlighet att rotera truppen samtidigt.

Min reaktion på uttalandet var förstårs en mindre chock, men med Juventus elva redan klaffad så tolkar jag det mer som ett "mindgame" än något annat, starkaste möjliga förväntas med korrigeringen att Alex Sandri är skadad och i hans ställe kommer De Sciglio att spela, vilket öppnar för möjligheten att Cancelo får starta till vänster, något han behärskar utmärkt. Formstarke Bentancur har varit ett frågetecken även han, då ryggsmärta har hållit honom till lätt träning men han är med i truppen och förväntas även starta. Emre Can som potentiell ersättare är även han redo för inhopp. Mandzukic/Ronaldo/Dybala startar på topp med Matuidi och Pjanic brevid den unge Uruguayanen.

Speltips

En förväntad matchbild för mig innehåller ett Inter som kommer att försöka göra allt i sin kraft för att lägga händerna på bollinnehavet och jag förväntar mig en ganska aggresiv press ifrån bortalaget, men jag tror samtidigt att det spelar Juventus rätt i händerna. Även om det scenariot nu skulle utebli och Inter går för att säkra poängen (Ställa sig lågt, defensiv inställning och försöka vinna ytor på omställning) så är jag ganska övertygad om att det blir sönderläst ifrån Allegri, därav är den aggresiva inställningen mer trolig och får Juventus att jobba mer. Hur det än blir är Juve garanterat drillade i dessa scenarion och har sina utvägar att ta, den långa bollen som slår ut motståndarens mittfältet till exempel. Juventus behöver såklart inte vinna matchen men det är en prestige som ligger och gror, när man nu har denna sinnessjukt starka trupp så vill man också ta de chanser som erbjuds att "slakta" framtida potentiella utmanare.

Tittar vi på Inter lite närmare så är man i sin historiskt värsta månad, det typiska Pazza Inter faller oftast av kvisten när det börjar närma sig jul och varför kan jag inte förklara riktigt, det sitter mentalt och trots att jag tycker Inter har gjort det väldigt bra så är det några övertidssegrar mot bättre lag som vi tar in men framförallt en sjunkande prestationsnivå samt en underliggande statistik som tyder på att man fått ut mer än vad man presterat. Således skulle det inte förvåna mig om man åker på en rejäl smäll här, det är liksom upplagt för det och jag gillar verkligen ett högt handikapp på Juventus när man inför hemmapublik ska släcka Inters låga för nu.

Juventus -1.25 spelas till 2.43 hos Pinnacle. Lägre linor går såklart lika bra och du hittar de bästa oddsen på vad du föredrar hos oddsjämförelseverktyget som du hittar här; https://1x2.se/odds/r6oMCG1rIgtG/juventus-fc-inter-milan






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.