Handbollsspel!

Maxspelet häromdagen var aldrig nära att hitta hem, den var man resultatmässigt ruggigt snett på. Men inte ens i efterhand tycker jag att resonemanget var fel, har fortfarande svårt att se hur matchbilden kunde bli som den blev då.

Nya tag, i kväll inleds mellanrundan i Dam-EM. Sverige tog sig vidare från gruppen tillsammans med Danmark & Serbien och de tre lagen kommer nu att i mellanrundan ställas emot Ryssland, Frankrike och Montenegro. De matcher jag har sett och följt ger mig en tydlig bild, Sveriges grupp har varit klasser sämre än den med de lagen man nu ställs emot i mellanrundan.

Förutsättningarna nu är att Ryssland gått vidare med 4 poäng, Montenegro med 0 och resterande fyra med 2 poäng vardera. Varje match är extremt viktig för att kunna ha chans på semifinalplats vilket de två lagen högst upp i mellanrundagruppen hamnar i.

Sverige – Montenegro

ikväll är en match som båda lagen absolut MÅSTE vinna för att ha chans att knipa en plats i semifinalerna. De möttes, och faktiskt tränade tillsammans, några dagar innan mästerskapet inleddes i Trollhättan. Förbundskapten i Montenegro är gamle svenska tränaren Per Johansson så det är helt klart så att lagen känner till varandra väl.

Så som jag sett de tidigare matcherna kan jag i min vildaste fantasi inte se att Sverige kan matcha Montenegro ikväll.

Sammanfattning:

Sverige har sett riktigt tama ut anfallsmässigt och den absolut viktigaste spelaren Bella Gulldén är en bra bit ifrån 100%. Det hade hon behövt att vara för att Sverige ska ha chans här enligt min åsikt.

P.S fel spelstopp inlagt av mig när jag fyllde i spelet i spelboken... Rätt är 21:00!

Speltips:

Jag väljer att spela Montenegro rak seger med 4 units (skala 1-5) till oddset 1,65 på Coolbet.

Danmark – Frankrike

Jag lägger även ett spel i den andra matchen idag. Danmark har likt Sverige sett tamt ut och deras bästa spelare har inför turnering precis som Bella Gulldén haft stora skadebekymmer.

Frankrike är som vanligt riktigt bra bakåt men har stora bekymmer med sitt anfallsspel. Det är egentligen bara försvar och konringspel men håller samma, eller bättre, klass än toppkonkurrenterna. Många tror att det räcker till guld, det tror fortfarande inte jag…

Sammanfattning:

Men i dagens match mot Danmark tror jag ändå att försvarsspelet kommer att räcka till seger då danskornas anfallsspel inte heller imponerat på mig.

Speltips:

Jag väljer att spela under 46,5 mål till oddset 2,10 hos coolbet med 3 units (skala 1-5)

Utöver dessa spel har jag också plockat två spel till kvällens Bundesliga. Hinner tyvärr inte motivera dom i textform nu utan väljer att fokusera på Dam-EM.

Alla rekar
Under 46,5 mål
2018-12-06 18:00
Danmark - Frankrike
3.00 u
-3.00 u
Kiel hcp -8,5
2018-12-06 19:00
Kiel - Stuttgart
3.00 u
2.64 u
Melsungen hcp +3,5
2018-12-06 19:00
Melsungen - Flensburg
3.00 u
-3.00 u
Ett inlägg av
Bollnörden Bollnörden