Vi ska bege oss till söndagens Serie A-matcher där vi hittar en hel del intressant men en match som definitivt inte drar särskilt mycket uppmärksamhet är den mellan Empoli och Bologna. Det är två klubbar som härjar runt det negativa kvalstrecket och ligger på 17:e respektive 18:e plats i tabellen efter 14 spelade omgångar.

Bologna

Bolognas nysatsning som inleddes med att ta farväl utav Donadoni och uttalat satsat på att närma sig kriget om de sista Europaplatserna har inte direkt gått som tänkt, de fick in Pippo Inzaghi som tränare och värvade in några dussinspelare och befinner sig så långt ifrån en Europaplats att det är nästan skrattretande. Nåja projektet är såklart tänkt på sikt och just nu har man andra saker att oroa sig för. Man har inte vunnit i ligan sedan slutet utav augusti och trots ett par väl inkämpade pinnar flyter fortsatt inte spelet och nog närmar vi oss ett tränarbyte även här om det fortsätter såhär.

Inzaghi håller dock hårt i sin 3-5-2 formation med Santander och Palacio nu när han är tillbaka från skada på topp, man litar mycket på Santanders förmåga att fånga in bollar och förmedla dom vidare där lagets kreativitet enbart kommer ifrån ytterbackarna som agerar mer som offensiva yttrar, vilket i sig lägger stort ansvar på dess sittande mittfältare. Det har uppenbart inte fungerat och trots detta ser vi inga större förändringar i spelsättet utan man försöker jobba på med det man har. Inför denna match har man ordinarie mittbacken Calabresi avstängd, men man har godkända alternativ att täcka upp med där.

Man spelade dock en Cupmatch under tisdagen i Coppa Italia där man faktiskt använde sig utav ett ganska hyffsat lag, med bland annat Poli, Santander och Helander. Man vann även matchen, men kändes ändå ganska onödigt med tanke på vart man befinner sig i tabellen. Bologna har för övrigt inte vunnit en bortamatch på nästan ett år, där en 3-2 seger borta mot Chievo sent in i december 2017 är lagets senaste trepoängare på resande fot.

Empoli

Empoli har gått igenom det som Bologna med all säkerhet kommer att tvingas göra, nämnligen ett tränarbyte. Ut klev högt aktade och taktiskt duktige Andeazzoli efter att inte kunnat kräma ur de poäng som behövts, där ersättaren blev något mer konservativa Iachini som rattade Sassuolo förra säsongen. Effekten lät inte vänta på sig heller utan man har under det nya styret två vinster och ett kryss på de tre matcher man spelat med ny tränare. Man inledde mot Udinese och var i ärlighetens namn riktigt illa ute, men trots att man släppte till chanser som uppmätes nästan till 4.0 xGA (Förväntade mål emot) så tog man en 2-1 seger. Den segern följdes upp utav en galen vändning mot Atalanta där man låg under med 2-0 men lyckades vända till 3-2 där offensiven såg ut att ha klickat för att sedan i helgen totalt demolera SPAL borta och ändå bara få med sig en poäng.

Trenden är åtminstone uppåt och det relativt fina mittfält man har ser ut att trivas bättre under en lite mer cynisk "regering", samtidigt som anfallaren Caputo trampat igång och har gjort fem mål på lagets senaste sex matcher. Ihop med Empolis dyraste nyförvärv någonsin, La Gumina, samt Krunic/Zajc, så har man både en hårt jobbande enhet innehållandes en hel del kreativitet och smartness.

Speltips

Det är också här vi landar, för Empoli är igång på riktigt medans Bologna är ett spöke där en förändring är i akut behov. Spelare för spelare har Empoli något extra som Bologna saknar och när bortalaget dessutom spelat en match under veckan så bör det energiska spelsätt Empoli behärskar verkligen kunna trampa Bolognaspelarna på tårna. Inzaghis mannar har extremt svårt i sitt spel offensivt och är inget särskilt duktigt kontringslag utan man vill försöka bygga upp anfallen vilket jag inte alls tror kommer att fungera när man besöker Empoli, samtidigt som Empoli har en formstark och högpresterande offensiv för tillfället.

Empoli -0.5 spelas till 2.00 hos Pinnacle. Glöm för guds skull inte att titta på oddsjämförelsen för att se om något EU-bolag har ett högre odds än så, länk har ni här; https://1x2.se/odds/PoPDCezeIwta/empoli-fc-bologna-fc

Alla rekar
Empoli FC -0.50
2018-12-09 15:00
Empoli FC - Bologna FC
6.00 u
6.00 u
Ett inlägg av
Redlineer Redlineer