Helgen är sedan länge över och under måndagen fullbordades omgången i Serie A med en kamp i Bergamo. Således är det nu dags att blicka fram emot nästkommande omgång och på lördagen hittar vi en kvällsmatch i Rom mellan Lazio och Sampdoria som vi ska ta oss an.

Lazio

Lazio kommer in till denna match med ett ganska dystert facit under lagets senaste två veckor, man började med att kryssa borta mot Sassuolo för att följa upp det med endast ett 1-1 hemma mot ett otroligt skadeskjutet Milan, där man dessutom kvitterade i matchens sista sekund. Ett fullt roterad Lazio tog sig sedan till Cypern för ett möte med Apollon som man förlorade, vilket låg inom toleransgränsen då man redan klarat avancemang men när man sedan besökte Verona och inte fick mer än 1-1 mot Chievo rann bägaren över.

Nu ska det vara slut på halvmesyrer och laget är skickat på ett klassiskt "ritoro", vilket är ett träningsläger där man ska träna hårt och komma närmare varann. Ingen ledighet med andra ord och nog får man påstå att det är välbehövligt, då flera spelare verkligen visat att de behöver ett uppvaknande. Slut borde det också vara med Wallace's framträdande i startelvan som en utav tre mittbackar, det finns defintivt bättre alternativ det. Detta blir också en av få veckor man inte spelar i Europa League, vilket också är välbehövligt även om spelarna kommer att få slita oavsett, men på ett mer positivt och konstruktivt sätt.

Sampdoria

Sampdoria avslutade en bitter förlusttrend härom veckan när derbyt mot Genoa avhandlades, man löste ett kryss trots att man var ganska illa ute under matchens gång. Man kunde sedan avfärda ett svagt Bologna under helgen med hela 4-1 och fick således äntligen vinna sin första match på 6 omgångar. Albin Ekdal saknades dock och är även tveksam här, men i hans ställe har 20-årige Ronaldo Viera klivit fram, som förutom sitt härliga namn även är en väldigt spännande spelare som värvades ifrån Leeds inför året. Han har gjort det bra och verkar ha acklimatiserat sig bra till Italien och miljön, men har inte fått överdrivet mycket speltid och hans första start kom just i Rom när man förlorade emot Roma med 4-1. Min tanke är att trots en enorm talang så blir det tufft att täcka upp ett tremanna-mittfält där Praet och Linetty är såpass offensivt viktade där farliga ytor uppstår när någon utav dem gett sig iväg för involvering i anfallsspelet.

I övrigt gjorde Caprari en väldigt fin match mot Bologna och bidrog med ett spel i offensiven som Defrel inte besitter, helheten var bättre så att säga. Ändå förutspår Gazzettan att det är Defrel som tar plats i startelvan och nog är det trots allt rimligt att det blir så. Sampdoria är fortsatt ett utav de lagen i Serie A som överpresterat mest och under sina senaste två möten mot Lazio på bortaplan har man släppt in hiskeliga 11 mål(!) i en galen 7-3 förlust 2017 och 4-0 2018. Siffrorna då må ha ljugit lite, men efter ha sett båda matcherna (och backat Sampdoria i 7-3 förlusten) kan jag iallafall säga att Giampaolos spelstil passar Inzaghis lite rigida 3-5-2 väldigt bra.

Speltips

Jag är helt övertygad om att Sampdoria är en perfekt motståndare för Lazio även denna gång, med omstarten och den mentala återhämtning man bör få efter ritiro:t är jag säker på att någon slags positiv effekt lär visa sig. Lazio har dessutom otroligt bra resultat hemma i Rom mot lag som inte är topp-6 i tabellen där Sampdoria på andra sidan inte direkt är starka när man får spela på bortagräs.

Inzaghi kommer att kunna fokusera på de spelare som faktiskt är mentalt redo för spel och visat på uppåtgående formtrend, medans Giampaolo garanterat inte kommer att anpassa sig utan köra sin grej. Det inte så högt pressande Lazio lär tjäna mycket på att vänta in Sampdoria i speluppbyggnaden och såra dem vid bollvinst, ett recept som fungerat väl innan.

Lazio -1.25 spelas till 1.98 hos Pinnacle.

Som alltid bör du kolla in oddsjämförelserna till matchen, då det ofta finns något bolag som sticker ut. Detta är otroligt viktigt "longterm" och på 1x2.se har du en otroligt enkel sektion där detta snabbt kan kollas. För denna match hittas oddsjämförelserna här: https://1x2.se/odds/5rY5sYZyUmtM/ss-lazio-uc-sampdoria

Alla rekar
SS Lazio -1.25
2018-12-08 20:30
SS Lazio - UC Sampdoria
6.00 u
-6.00 u
Ett inlägg av
Redlineer Redlineer