Speltips: Turkiet-Sverige - Sverige på offensiven mot Turkiet?

Trots den trista tillvaron i tabellen har faktiskt Sverige allt i egna händer. Allt som behövs, enklare sagt än gjort, är seger mot Turkiet och seger mot Ryssland. Kvällens match i Konya blir ett eldprov för Jannes mannar som lidit tillräckligt av VM-bakfyllan.

TURKIET, DEN VILANDE STORNATIONEN?

Turkiet var ett fruktat kvalmotstånd stora delar av 90-talet och några år in på 2000-talet. Turkarna har egentligen alla förutsättningar för att vara en ännu bättre fotbollsnation än vad som är faktum idag. Samtidigt som ligan är stark med de klassiska klubbarna Galatasaray, Fenerbahce och Besiktas är den också en belastning för landslaget. Det råder inte direkt harmoni inom den turkiska klubbfotbollen. De bästa spelarna flyttar snabbt till Tyskland och ofta råder det något informellt kaos mellan Istanbuls storklubbar. Efter den något överraskande segern i Solna har Turkiet också ett betydligt bättre slagläge än Sverige. Men det fina i kråksången är att turkarna inte kan vinna gruppen då man med sina tre inspelade poäng har fyra upp till Ryssland, efter kvällens match är turkarna färdigspelade i Nations League för denna gång. Däremot kan man spela någorlunda avslappnat - men vid poängtapp riskerar man sistaplatsen i gruppen då Sverige har en match kvar mot ryssarna. Och ska vi vara helt ärliga, apropå matchen i Solna, så var det inte någon storartad turkisk insats vi fick se utan snarare ett oerhört naivt Sverige som lite väl enkelt gav iväg sin 2-0-ledning. Framåt sett är det Everton-anfallaren Tosun som Sverige får se upp med samt frisparksspecialisten Hakan Calhanoglu.

LÄGE FÖR SVERIGE ATT ÄNDRA SPELSYSTEM?

Ja, visst är det läge för det! Janne Anderssons urklassiska 4-4-2-system är lämpligt den dagen Sverige kan presentera en anfallsbesättning värd namnet. Så är inte fallet idag. Förvisso saknas Emil Forsberg men när Leipzig-stjärnan återvänder borde Janne fundera över ett 4-2-3-1-system med Foppa som tia bakom en ensam anfallsspets. Positivt är det dock att formstarke Viktor Claesson nu får återvända till sin plats som vänsterytter, Krasnodar-spelaren har varit lysande för Sverige från just den positionen. Det troliga är att Jimmy Durmaz kliver in som högerytter i Forsbergs frånvaro. På topp kommer Thelin få chansen igen, nätade som bekant mot Turkiet senast. Sen är det väl bara en tidsfråga innan Berg äntligen hittar nätet? Sällan har man sett en anfallare spela så pass bra och rada upp målchanser bara för att inte sätta dit dom. Den svenska chansen till gruppseger måste också vara en morot i sig. Här finns inga fångar att ta - inga hedersvärda insatser för oavgjort - utan fullt fokus framåt.

SPELTIPS OCH ANALYS

Matchen i Solna slutade med fem gjorda mål och två försvar som hade tankarna på annat. Det mesta tyder på en liknande matchbild i Konya där vi vet att Sverige måste attackera. Jag har svårt att se hur målvakterna Bolat och Olssen ska hålla nollan i afton. Överlinan på 2.25 sitter riktigt fint till 1.91 gånger pengarna och visst kan man och bör man kasta in en peng på över 2.5 mål dessutom.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt