Speltips: Italien - Portugal - Nytt test väntar Mancinis landslag

Italien Portugal 16/11

Det är ännu ett landslagsuppehåll vi befinner oss i och detta innebär numera Nations League och ett par stormatcher att se fram emot från "League A's" gruppspel där jättarna får sparras emot varandra. Här tänkte jag kika in lördagens möte i Grupp 3 där Italien tar emot Portugal och matchen spelas på San Siro i Milano.

Italien

Italienarna var nöjda med det senaste landslagsuppehållet och nationen fick efter över ett års tid äntligen något att dra smilbanden kring. Detta trots att resultaten enbart skrevs till 1-1 i en vänskapsmatch mot Ukraina samt 1-0 borta mot Polen, där målet kom i absolut sista sekund. Men det var ju det här med hur spelet såg ut, ett väldigt bollhållande Italien som med sitt bollinnehav även fick ut något utav det med kvickhet, fina kombinationer och massvis med målchanser.

Mancini hade äntligen hittat formeln efter mycket om och men för det Italienska landslaget, den stavades dels en ung Barella brevid Jorginho och Verratti på mittfältet och den stavades även Insigne som en falsk nia - Ingen Balotelli, ingen Immobile och verkligen ingen Belotti. Mot Polen var det Lasagna som byttes in istället för Immobile dessutom, som förstärkning till anfallet och de andra två var inte ens med i truppen.

Det är ingen högoddsare att vi får se en nästintill intakt startelva här mot Portugal, men eftersom Bernadeschi saknas så står det emellan Berardi (dvs Insigne fortsatt som falsk nia) eller Immobile (Insigne får flytta ut till vänster), där jag tror på det första alternativet.

Portugal

De Europeiska mästarna toppar gruppen på sex poäng och har dessutom en match mindre spelad än Polen och Italien, man vann hemma mot Italien med 1-0 medans man även slog Polen borta med 2-3, i en match där man var betydligt mer överlägsna än det resultatet berättar. Man gör det dessutom numera utan Cristiano Ronaldo, som valt att inte vara med i någon Nations League-samling och har en paus från det Portugisiska landslaget. Men Santos mannar klarar sig ganska bra ändå och inte är jag överraskad över det, sett till vilken otroligt fin, talangfull samt balanserad kärna av spelare man ändå har.

Dessutom har resten av truppen reagerat bra på bortfallet av Ronaldo och vi ser andra spelare kliva fram i en vägvisande roll. Att en sådan som Bernando Silva får ha mer boll och ansvar i offensiven kommer aldrig att vara dåligt, vilket vi både sett i klubblag och nu under hösten i landslag där han varit delaktig i mycket. Man är fortfarande en komptakt enhet under Santos och fortsatt livsfarliga i sina omställningar.

Slutsats och speltips

Mancini löste som sagt sin gåta under förra uppehållet och det är ett Italien som kommer att vara spelförande här. Man kommer försöka bryta ned ett lägre stående Portugal och jag är inte helt övertygad hur det kommer att gå för Italiens landslag nu när laget på andra sidan gick upp en klass i motstånd. Man visade väldigt fina tendenser och därför tror jag inte att man kommer att ändra på någonting i sin approach och medans spelet är estetiskt vackert så har man där ett taktiskt drillat Portugal redo att straffa minsta lilla misstag. För det ska man ha ganska klart för sig, detta är en helt perfekt matchbild för det Portugisiska landslaget och det är i sådana här matcher de åstadkommit sina absoluta toppresultat mot landslag på den högsta nivån.

Jag har ofta hittat spelvärde i Portugal efter VM och givetvis har Ronaldos frånvaro en stor impact på priserna, jag gillar verkligen detta Portugisiska landslaget utan Ronaldo (Säger absolut inte att "de är bättre utan" osv.) där vi också tack vare att han inte är med även får otroligt mycket bättre odds att ta del utav, på detta kanske lite underskattade landslag. Två gånger degen ger plusset på en kvartsboll och det tycker jag är väldigt fint betalt.

Portugal +0.25 spelas till 2.00 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.