Då har vi kommit fram till mitt andra, historiska spel här på 1X2 och det hittar vi i fina Bratislava Challenger. Fint och fint, det är en Challengerturnering i november vi pratar om och givetvis har tävlingen sina obskyra inslag här och där, vilket ändå är charmigt på sitt sätt. Center courten är fin den och man har i tidigare upplagor haft hawk-eye dock oklart huruvida man har det i år...

Lukas Lacko

Slovakiern har hemmaplan i och med att tävlingen spelas i Bratislava och det är en tävling Lacko, som mer eller mindre lever för att spela på snabba underlag, vunnit tre gånger tidigare. Han vann titeln 2017 och försvarar således den i årets upplaga. Underlaget liknar som sagt mer en isbana än en tennisbana och där trivs Lacko som fisken i vattnet.

Lackos form är dock inte stekhet, vilket jag inte kommer att stirra mig blind på alltför mycket, hur sjukt det än låter. Återkommer till det lite senare i texten. 3 vinster på 10 senaste matcherna osar inte självförtroende direkt men här vet Lacko att han verkligen måste försvara sina poäng från fjolåret, han ligger på 95:e plats på liverankingen och behöver ligga kvar i topp-100 ett par veckor till om han ska vara garanterad en plats till huvudturneringen i Australian Open nästa år. Mycket står på spel här med andra ord.

Egor Gerasimov

Gerasimov är favorit här, och även fast jag inte håller med om att han ska vara det i dagens match, så har han en bättre form och det visar också hans senaste matcher. 7 vinster på 10 senast spelade matcherna och nyligen gick han till kvartsfinal i Moskvas ATP-turnering. Gerasimov har också 2-0 i H2H mot Lacko, matcherna spelade 2017 samt 2015. Gerasimov ligger på 168:e plats på racet och trivs också som Lacko väldigt bra på snabba underlag.

Mitt spel

Jag tycker faktiskt oddsen ska vara jämnare än vad de är just nu och 2.38 på Lacko, det tycker jag är för högt. Han är titelförsvarare i Bratislava, har vunnit här 3 gånger totalt och älskar att spela på hemmaplan. Det tycker jag inte man ska underskatta och det är tydligt att oddsättarna här, i min bok, inte tagit hänsyn till det. Man ser istället till Gerasimovs fina form på sistonde och kanske att vitryssen har vunnit två gånger tidigare mot just Lacko.

Ser man till vem som har mest att spela för så är det definitivt Lacko. 1 december stänger cutten till Australian Open ner och då gäller det att ligga innanför topp-102 om man ska få en direktplats till Australian Open. Lacko försvarar 110 poäng från fjolåret och om inte det ger lite extra piska, samt att få spela på hemmaplan...

Jag spelar 6 units på Lacko till 2.38. William Hill har i skrivande stund högst odds på spelet och matchstart är 16:30. Allez!

Alla rekar
Lacko
2018-11-08 16:30
Lacko - Gerasimov
6.00 u
-6.00 u
Ett inlägg av
Alex Theodoridis Alex Theodoridis