Speltips: Napoli - PSG - Tuchel behöver resultat

PSG 22/10

Champions League är tillbaka och under tisdagskvällen bjuds vi på flera underhållande matcher. En utav dessa utspelar sig på San Paolo i Neapel dit PSG rest för möte med Napoli i vad som blir en riktig rysare sett till läget i gruppen.

Gruppens läge

PSG har 4 poäng i gruppen och ligger på en tredje plats medans Napoli innehar andra platsen med 5 poäng. Det är därför dessa två som nu gör upp i och med att Liverpool åker till Belgrad där de förväntas att med stor sannolikhet åka hem med tre nya poäng. PSG har Liverpool hemma och Röda Stjärnan borta kvar medans Napoli har Röda Stjärnan hemma och Liverpool borta kvar. I Champions League är det inbördes möten som avgör om man hamnar på samma poäng, sedan målskillnad och efter det flest gjorda mål, där Napoli alltså gjorde två stycken i Paris. Så ett kryss för PSG stärker inte lagets position i gruppen så länge man själva inte gör två mål.

PSG

Tuchels PSG trummar på i Ligue 1 med 12 segrar på 12 matcher och en surrealistisk målskillnad på 41-7. Det är i Champions League laget förväntas att lyckas och nu under tisdagen så är det visserligen skarpt läge för båda lagen, men PSG har absolut inte råd att åka hem tomhämta och för att kunna glädjas åt det är det bara vinst som gäller för lite andrum.

Man har fortfarande spelare som Kurzawa och Dani Alves långtidsskadade men till matchen är både Thiago Silva tillbaka i backlinjen, även Cavani är med i truppen efter att ha varit skadad ett tag men hurvida han startar är inte säkerhetsställt och de flesta tror att han börjar på bänk till förmån för ett 3-4-2-1 med Mbappe på topp och Neymar/Di Maria bakom. Kehrer tar den tredje mittbacksplatsen med Silva/Marquinhos och flankarna tas hand om utav Juan Bernat samt Meunier.

Napoli

Även Napoli går otroligt bra i ligan trots att man bara är trea på sämre målskillnad, laget ser otroligt homogent ut under Carlo Ancelotti och man bjöd verkligen på en show när man gästade Paris senast. Några ändringar i den elvan som startade då lär vi inte få se och således förväntas Fabian Ruiz ta platsen före Zielinski samtidigt som Maksimovic fortsätter som höger ytterback, en roll jag tycker han bemästrat bra i både matchen mot Liverpool och senast mot PSG. Fabian Ruiz har slussats in ganska sakta efter sin skada han fick nästan direkt vid ankomst i Neapel men har nu börjat ta för sig på riktigt och ser fenomenal ut. Bakåt finns det frågetecken tycker jag, men Koulibaly täcker upp väldigt mycket för främst Mario Rui och även Albiol.

Den förstnämnde hade det jobbigt i Paris och lär få lite större ytor att täcka här.

Slutsats och speltips

Det lär bli livat framför ett fullsatt San Paolo och ett väldigt spännande möte att se fram emot. Jag tycker det finns brister bakåt i båda led och därav får lagen svårt att försöka kontrollera mötet i egen favör, för det är bara en tidsfråga innan första målet kommer vilket kommer att släppa lös en otrolig offensiv vilja med tanke på läget i gruppen där båda behöver att vinna för att skapa sig själva lite distans. Jag förväntar mig att PSG absolut inte nöjer sig med en poäng här utan man kommer att gå ut och "göra sin grej" och det är jag övertygad om att Napoli kommer att kunna straffa PSG. Om Cavani börjar på bänk innebär det en mer centrerad roll för Neymar, en sådan vi såg i andra halvlek mot både Liverpool och Napoli och som blivit mer regel än undantag i ligan numera och det är en roll som han verkligen trivs i. Hans extremt snabba bolltransporterande över stora ytor i omställningsfas samt förmåga att söka upp Mbappe kommer att ställa till problem för Napoli när de minst anar det. En bruten boll som skickas vidare till den Brasilianska stjärnan kommer oftare än inte att innebära en målchans och det kommer Napoli i form utav hemmalag ha lite svårare att hantera än man gjorde i Paris, vilket de sista 25 minutrarna visade på att man hade problem med.

Samtidigt har vi Mario Rui och Bernat på varsin kant som ska skydda ett sådant utsatt område som varsin flank, med dessa lags offensiva urkrafter kommer det fallera många gånger fler än inte och bara det i sig borde nästan räcka för att motivera ett överspel. Jag vet inte varför vi får ett sådant högt pris just nu, jag har mina föraningar men jag håller verkligen inte med och med förutsättningarna anser jag att det finns ett spelvärde att hämta. Jag förväntar mig att det sjunker under dagen som sist, där linan slaktades sista 12h.

Ö3.25 mål i matchen spelas till 2.21 hos SBObet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.