Speltips: Fiorentina - Roma - Florens är redo för Roma.

Roma 27/10

Helgen är på intåg och så är även ett späckat fotbollsschema då de Europeiska storligorna fortsätter att rulla på. På lördag har vi en trevlig tillställning i Florens att sikta in ögonen på när Roma gästar Fiorentina och det är den kampen vi ska fokusera på här.

Roma

Gästande Roma finner sig själva på en åttonde plats i ligan vilket såklart inte är godkänt någonstans. Säsongen har inte riktigt gått som man tänkt sig i huvudstadslaget och man kämpar fortsatt på med att försöka integrera sina nyförvärv under sommaren och samtidigt försöker uppehålla någon sorts standard på prestationerna. Det går så där, man blandar riktiga bottennapp med mer stabila, övertygande prestationer men det är aldrig en samlad enhet som höjer sig och segrarna som tagits har ofta kantras av mindre problem på planen.

Man var i Neapel under förra helgen och fick med sig ett kryss, en prestation som överhuvudtaget inte övertygade men man mötte också ett riktigt bra Napoli. Dessförinnan var det hemmaförlusten mot SPAL som var i centrum, men tack och lov så har två hemmasegrar i Champions League sköljt bort lite avsmak efter dessa prestationer i ligan.

Nu väntar även Ryssland på bortaplan efter denna matchen för Roma, när CSKA inte får knycka några poäng för att i princip säkra CL-avancemanget. De Rossi har haft problem med en skada och detsamma gäller Manolas (Som Gazzettan ändå förutspår startar), som kan tänkas att vila mot Fiorentina om han mot förmodan skulle känna sig redo. Samma gäller Florenzi vars ersättare bör bli Santon, som gjort ett bra jobb som just ersättare. Däremot står mycket på spel för Di Francesco här, han har inte allt för många förluster kvar på sitt konto innan han ryker, men stommen som utgör startelva och närmaste avbytare verkar av allt att döma väldigt slitna vilket inte bådar särskilt positivt inför den tuffa bortamatchen.

Fiorentina

Fiorentina hade kul när säsongen inleddes och det mesta såg ut att flyta på bättre än någon trott. Däremot har verkligheten varit något helt annat på slutet och trots att man ser sig på en sjätteplats i ligan är det enbart en vinst på fem senast spelade matcherna i ligan. Men man ska också vara rättvis emot dem, det har inte varit ett lätt schema där Inter, Atalanta, Lazio och Torino borta har varit motstånden utöver "plattmatchen" man spelade hemma mot underskattade Cagliari.

En diagnos, förutom att man faktiskt är seriens yngsta lag och självklart kommer att stöta på några farthinder (och ännu en gång, mött topplag), går och hitta i tränare Piolis beslut att flytta ned Veretout ett steg i banan och således gjort honom mindre delaktig i de offensiva delarna. Veretout som imponerat kraftigt efter att han kom från Aston Villa som en flopp, har varit starkt bidragande till Fiorentinas imponerande prestationer de senaste året. Vi kunde alla även notera att "Cholito" Simeone senast började på bänk och han har tydligen varit ganska sliten, efter att ha fått kallelse till landslaget.

Men Fiorentinas underliggande statistik är fortsatt otroligt imponerande och framförallt försvaret är efter Juventus bäst i ligan enligt xG-parametern. Det förvånar mig inte ett dugg, då jag är otroligt såld på dess försvarslinje samt unge Lafont i målet.

Det blir inför lördagen lite back to basics för Pioli, och efter en veckas vila utan några åttaganden förväntar jag mig ett fulltankat Fiorentina beredda att släppa på gasen.

Slutsats och speltips

Det blir även en väldigt tacksam matchbild detta för Fiorentina, det är jag övertygad om. Man älskar och är otroligt svårspelade när man får ligga lite lägre på hemmaplan och kunna ställa om. Att Roma ger bort bollinnehavet här ser jag som osannolikt, utan illusionen om att ha bollen ingjuter såklart en slags säkerhet för Di Francescos mannar som jag vill tro känner pressen på sig. Fullproppade läktare hemma i Florens är en stor fördel för detta gäng och med de ytor som man kommer att kunna frodas i samt det faktum att Roma inte kommer att ha ordinarie sittande mittfält så håller jag Fiorentina som relativt stora favoriter i matchen och slagläget kunde inte vara bättre för de lila.

Fiorentina +0 spelas till 2.00 hos SBObet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt