Speltips: Napoli - Roma - Di Francesco behöver ta fram trollspöt.

Roma 27/10

Det är ett privilegium som alltid att få sätta tänderna i en högprofilerad match i Serie A och denna gång är det San Paolo vi beger oss till för ett möte mellan Napoli och Roma. Båda lagen spelade Champions League-matcher under veckan där Roma både har en dags mer vila och stötte på ett enklare motstånd, men kan man verkligen räkna med att Di Francesco och hans mannar kan stå för en meriterande vinst här när man blandar och ger så mycket?

Roma

Svaret har ni ju redan i och med att mitt speltips syns överst vid denna text, men givetvis ska vi gå igenom vad som händer i Roma. Visst vann man enkelt mot CSKA Moskva i veckan och även om 3-0 talar sitt tydliga språk kunde det helt tagit en annan törn om det Ryska bortalaget förvaltat sina chanser tidigt in under matchen. Det var också uppföljningen ifrån helgens katastrofala resultat, där man åkte på en 0-2 förlust hemma mot SPAL. SPAL, ett lag som defenitivt har något på gång och absolut inte fått med sig likvärdig poängskörd som man gjort sig förtjänta av, var kanske en riktigt mardrömsmotståndare just där och då. Men det är fortfarande för dåligt av Roma att åka på en sådan nit efter att man precis köpt sig lite tid med positiva resultat med början i derbyvinsten mot Lazio ett par veckor sedan.

Men taktiskt intressanta lag med en smartness i sig verkar definitivt vara en svårlöst uppgift för Di Frnacesco av allt att döma, laguttagningarna får han inte heller rätt och det är inte lång tid han har kvar nu vid rodret om inte prestationerna börjar komma in på regelbunden basis med positiva utfall, det är ett som är säkert. Vad vi kan notera är att man ställde upp med sitt allra bästa mot Moskva och även om i princip samma elva förväntas i Neapel under söndagskvällen, så är det en skrämmande förändring vi under fredagen kunde läsa om. Fazio förväntas att bli ersatt utav Juan Jesus, en spelare jag själv aldrig hade vågat att skicka ut på San Paolos gräs, men så verkar fallet bli nu tydligen.

Samtidigt är Florenzi tveksam och i hans fall lär Santon få flytta över till högersidan medans Kolarov startar till vänster, med De Rossi/Nzonzi som sittande mittfältare och Pellegrini som nummer 10, inga förändringar alltså. Samma gäller för Tridenten på topp där El Shaarawy fortsatt får förtroende och samma gäller även Cengiz Under, Dzeko på topp.

Napoli

Napoli placerar sig på andra platsen bakom Juventus och kommer ifrån en imponerande prestation borta i Paris. Laget som Ancelotti har tagit över har behållt det mesta i form utav spelstil, men med vissa modifieringar. Vad som står klart är att spelarna mår väldigt bra och man spelar med en viss frihet och det ser riktigt bra ut.

Insigne har fått en mer central roll vilket gett ett positivt utfall men det jag är mest imponerad över i Carlo's arbete är hur han integrerat hela truppen i form utav flitigt roterande och tro på sina bänkspelare. Betalningen för detta har varit väldigt positiv där vi ser spelare som Ounas, Verdi, Diawarra, Rog osv ta för sig ordentligt när de får sin chans. Fabian Ruiz har kommit in i laget ordentligt bra och gjorde en suverän insats både mot Udinese och PSG. Han lär dock starta på bänken här men alternativen Napoli besitter med en tränare som vågar att lita på sina adepter är många.

Zielinski lär starta ihop med Hamsik och Allan som under fredagen blev kallad till Brasiliens landslag, välförtjänt! Det har varit lite frågetecken kring Insigne efter att han gick av tidigt i andra vs PSG, men enligt rapporter ska han vara redo att starta tillsammans med Milik högst troligtvis.

Slutsats och speltips

Roma vann här ifjol i vad som var en spektakulär tillställning med 4-2, men man mådde också ganska så mycket bättre då och spelare var i otrolig form. Tvärtom är det nu och det är oroligt på flera håll i Romalägret. Det passar inte alls att ställas inför denna utmaning just nu och för Romanistas ställs nog precis allt hopp kring De Rossi och Nzonzis förmåga att stänga ned de centrala delarna av plan, för mycket annat finns egentligen inte att hoppas på.

Tridenten på topp lär bli alldeles för isolerade/osynliga för att kunna hota, man kommer att kräva alldeles för mycket gällande Pellegrinis förmåga att sy ihop allting medans han troligtvis själv hamnar för långt ned i banan. Ytterzonerna kommer att behöva täckning och när Napoli väl tagit sig igenom blocken är där inte mycket att hålla i handen. Jag tycker helt enkelt inte det finns någonting som talar för en heroisk insats eller en smart, överranskande/lurig laguttagning från Di Francesco som kan ge hopp. Napoli är minst ett längre steg i processen och det kommer att synas under söndagskvällen. Det säger en del när "hånade" Olsen är den som presterar på högst nivå just nu, men inte kommer han att kunna släcka bränderna i Romlaget.

Napoli -0.75 spelar jag till 2.01 hos bolaget SBObet, och utan CL-spel i veckan hade jag definitivt ökat insatsen på denna. Men en flata är mer än bra och förhoppningsvis rundar denna match av en spelmässigt bra helg. Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt