Speltips: Genoa - Udinese - Deja Vu'n och poängnöden

Genoa 26/10

Vi ska titta in söndagens Serie A när blicken kastas över helgen och till Genova kommer Udinese på besök för möte med Genoa där det enbart pratas om en viss anfallare, Piatek. Inget mål blev det senast, hittar han tillbaka direkt?

Genoa - Deja Vu-bytet.

"Groundhog day" utspelade sig inför förra veckan då president Preziosi efter lagets förlust mot Parma (hemma med 1-3) beslutade sig för att sparka tränare Ballardini trots att säsongen ändå startat ganska bra och man befann sig inom spannet för de klassiska 40 poängen som "säkrar" nytt kontrakt. Nya tider är det tydligen i Genoa, då det inte ansågs tillräckligt och troligtvis har det vaknat någon form utav hybris hos presidenten efter att Polacken från Cracovia gjort sådan succé. Som motivering löd bland annat att tränare Ballardini inte förstår sig på fotboll och är dum i huvudet tydligen, vilket förstärker tesen om att man nog förväntat sig mer med en nummer 9 som gör mål på allt.

In för en tredje gång kommer Juric, en tränare som jag skrev ett utav mina första inlägg om hos 1x2.se. Det är för all dels skull en duktig tränare, men medans Ballardini är den gamla, defensiva, skolan är Juric lite mer äventyrlig utav sig. Med en målskillnad på 13-15 efter 8 spelade matcher kunde man i och för sig nästan tro att det var Juric som rattade, och inte den konservative Ballardini.

Den klassiska tränarbytes-effekten slog dessutom till direkt, då Genoa lyckades spela 1-1 borta i Turin mot självaste Juventus, även om hemmalaget fick mängder med chanser så var det väl trots allt kanske skrivet i himlen på förhand. Juric ställde ut en på pappret 3-4-1-2 uppställning där Bessa fick ta kommandot i nummer 10-rollen, men vi kan nog förvänta oss något mer offensivt alternativ i den rollen inför matchen mot Udinese.

Udinese - 16:e plats och fyra raka förluster

Udinese inledde säsongen på ett positivt sätt, men har allt efter säsongen haft sin gång lite tappat konceptet under den spanske tränaren Velazquez som vill spela en possesionbaserad och fröjdig fotboll med sitt Pozzo-ihopplockade lag. Det har inneburit fyra förluster på rad men så har laget också mött både Napoli, Juve och Lazio så kanske är poäng inte ens att räkna med där. Den kännbara plumpen kom mot Bologna borta, även där var det liksom läge för Bologna att äntligen ta en trea så ett tufft spelschema har man verkligen fått utstå.

Bättre tider väntas väl inte heller, med Milan och Roma på schemat inom nästa 4 omgångar och frågan är hur tålmodig Pozzofamiljen kommer att vara med sin utvalda tränare. Vad som är tydligt dock är att emellan dessa tuffa mötet så bara måste man ta poäng, helst treor dessutom. En som upplevt en någolunda bra säsong är De Paul som blommat ut till ett ganska signifikativt hot och samspelet med Lasagna är både bra och i "mittenlags-termer" ganska farligt. Mot Genoa kommer man att få ytor och laget som sådant kommer absolut inte att känna sig uträknade.

Däremot har man lite problem defensivt, det är osäkert kring mittbacken Nuytinck och även kring hans mb-kollega Ekong, som dock varit tillbaka i träning efter att ha blivit utbytt i den 35:e minuten mot Napoli senast. Att behöva ta in en ny mittback i det inspelade låset är absolut inte positivt, särskilt när alternativen är nyförvärv inför säsongen och knappt fått förtroende.

Slutsats och speltips

Det är inte ofta undertecknad har kunnat motivera överspel på Genoas matcher under Ballardini, men det är nya tider nu. Dels med en ny, offensivare tränare men också med de tapp man utstod inför säsongen. En trebackslinje utav Biraschi, Spolli och nyss nedflyttade Criscito, eller Romero för den delen, är inte tillräckligt och med en horribel Radu i målet är denna en gång så fina backuppsättning snarare något som knappt hör hemma i bottenskiktet. Jag vet inte varför inte Criscito hålls på sin ytterposition där han tillför mer flyttas ned i mittbacks-trean, men det har inte funkat särskilt bra. Samtidigt kommer utgångspositionerna längs mittfält och ytterspringare vara satta högre upp och med målskyttar i båda lag bör vi få se både mål och ett ganska böljande spel då inget utav lagen riktigt får ut något av ett kryss här. 2.25-linan känns satt på gammal historik och stämmer inte alls överens med nuvarande förutsättningar i mitt tycke och med underspelet som underdog på den linan är valet givet.

Ö2.25 mål i matchen spelas till 2.00 hos Pinnacle. Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.