Speltips: Hagelstormen av servess fortsätter?

Axel Andersson,

Tennis 8/10

Dags för det andra tennisinlägget för undertecknad, och det gick ju inte att klaga på utgången i det första. I bataljen mellan Pavic och Lacko satt vi på såväl över 21,5 gem i matchen som över 9,5 gem i första set. Matchen slutade 7-6, 7-6 till Pavic och det framkallade inte många svettdroppar det spelen.

Nya tag idag, men vi håller oss kvar i samma stad. Ortisei behandlar oss väl hittills och det vore ju dumt att inte fortsätta klicka där då. De hypersnabba banorna bjuder inte in till så värst mycket spel, vilket gör det inte överdrivet kul att kolla på, men det spelar mindre roll för oss. Vi är här för att vinna units, och det ska vi göra idag igen.

Innan jag påbörjar att gå in på spelarna rekommenderar jag ingen att se på matchen jag kommer skriva om idag. Men fortsätt gärna läsa så ska ni få veta varför.

Kevin Krawietz

Den tyska 26 åringen har gjort en fullt godkänd säsong med sina 55 segrar och 21 förluster på touren i år. Det går dock inte att jämföra med hans dubbelkvot i år som är helt enorm med 63 vinster och endast 15 förluster. Att hitta den gemensamma nämnaren med bra dubbelresultat och att ha hittat till Ortisei är inte svår. Kevin mäter 1,91cm och har en kanon till serv som han kan såväl kicka som smälla down the line.

Kevin kvalade in i denna turnering och har hunnit spela tre matcher innan han nu i andra omgången ställs mot en landsman. Dessa tre matcher har inneburit sju spelade set för Kevin. På dom sju seten har han blivit bruten en(!) gång. Det breaket kom mot Antoine Hoang som är en skicklig fransk spelare och det förvånande mig att han inte lyckades slå ut Kevin. Underlaget spelar dock en stor roll denna vecka och det visade sig återigen.

Kevin gillar att spela serv och volley, framförallt denna veckan när underlaget är som det är. Ett spelsätt som är väldigt effektivt inomhus om man har en bra volley. Kevins dubbelkvot i år talar sitt tydliga språk, han har en väldigt stabil volley. Om man dessutom blandar in att man med det spelsättet möter en dålig returnerare så blir man nästan omöjlig att breaka.

Mats Moriang

Kevins ställs mot sin lika gamla landsman Mats Moraing. En spelare som mäter 1,98cm och har en ännu större bomb till serv än Kevin. Inte helt förvånande behövde inte Mats rädda någon breakboll i sin första omgång. Moraing är farlig motståndare för alla på challengertouren inomhus. Hans serv är ett så pass stort vapen att han kan hota väldigt bra spelare.

För några veckor sedan spelade Moraing en väldigt jämn match mot Bernard Tomic som nyss vann en ATP-titel. En match som hade kunnat gå precis hur som helst. Förutom hans tunga serv har han en backhand som passar väldigt bra på snabb inomhus bana. Han slår den väldigt flakt och sen glider den när den landar vilket gör den väldigt svår att returnera. Motsatsen till fransmannen Richard Gasquets backhand kan man säga. Sedan har Moraing en tung, tung forehand som är svår att försvara sig emot. En dålig dag för Moraing kan dock den forehanden sitta limmad i väggen på andra sidan nätet och det är viktigt att han tajmar den rätt.

Speltips

Det här kommer bli en fruktansvärd jämn match, det kan jag garantera er. Fylld av servess och dåliga returer. Marginalerna kommer bli otroligt små och det lär förmodligen avgöras av ett par enkla misstag. Jag tror att breakbollarna kommer lysa med sin frånvaro idag och att vi får se minst ett, kanske två men förmodligen tre tiebreaks i denna match.

Spelbolagen har satt en över/under lina på 24,5 och den ligger korrekt. Det är ingen lina jag gillar även att klicka, för man vet aldrig hur en spelare reagerar efter att ha förlorat ett tight första set på den här nivån. Det är inga mentala giganter vi har att göra. bet365 har dock klivit ut och erbjudit linan över 21,5 som vi tar utan att blinka!

Ett spel jag även gillar ur ett värdemässigt perspektiv idag är att spela Kevin Krawietz till 2,59 hos Pinnacle. Matchen kommer bli otroligt tight och jag köper absolut inte att Moraing står i 1,50. Ska han vinna 2/3 matcher mot Krawietz på detta underlag som tappat serven en gång på sju set? Inte en chans. Mats Moraing ska var en väldigt liten favorit i min värld denna match och jag ger han inte mer än 55% vinstchans. Det betyder att jag ger Krawietz 45% vinstchans vilket ger att det korrekta oddset ska vara 2,20. Så jag tackar och bockar för dom 39 extra punkterna och skickar in en flat!

Tid: 11:00

Match: Kevin Krawietz-Mats Moraing

Speltips: Kevin Krawietz & Över 21,5

Odds: 2,59 & 1,80

Bookie: Pinnacle & Bet365

@MrXet

Alla rekar
Kevin Krawietz
2018-10-11 11:00
Kewin Krawietz-Mats Moraing
1.00 u
-1.00 u
Över 21,5
2018-10-11 11:00
Kewin Krawietz-Mats Moraing
1.00 u
-1.00 u
Ett inlägg av
Axel Andersson Axel Andersson
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord