Speltips: Semifinaldags i Dublin!

Dart

I gårdagens blogg skrev jag att Van Gerwen är en expert på att höja sig när turneringar börjar närma sig sitt klimax. Att han skulle höja sig till den nivån han gjorde igår såg jag dock inte framför mig, wow. Matchen mellan ”MvG” och Chisnall skrev in sig i historieböckerna. Dom hade tillsammans det högsta ”average” som kastats i denna turnering. Chisnall hade även det högsta average en förlorande spelare haft i denna turnering någonsin.

MvG träffade sin ingångsdubbel med sin första pil i 13/16 fall. 66,7% hade han i träffprocent i hela matchen. Över fyra set är det otroligt starkt. Chisnall i sin tur våldförde sig på trippel 20. Hans 180s flög in gång på gång. Gårdagens bloggspel förlorades, men med statsen som var så är det svårt att se hur. MvG kastade 17 styck 140+ men lyckades bara konvertera det till 180s en enda gång. Så även fast MvG var löjligt bra igår så finns det obehagligt nog mer att hämta.

Suljovic-Wright

Dags för semifinaler och vi har på den nedre halvan av lottningen den förväntade bataljen. Den glada österrikaren som match efter match fortsätter imponera med sin träffprocent på dubblarna, mot skotten som kommer med en ny frisyr varje match och bombade 180s igår.

Dessa två spelare har imponerat med två olika delar av spelet som sagt, och det blir den som hanterar den andres styrka bäst ikväll som kommer befinna sig i finalen. Mensur hade 53% på ingångsdubblarna och 55% på checkoutsen under gårdagen och det är rätt klart att det är hans styrka. Peter Wright hade svaga 34% på ingånsdubblarna och 48% på sina checkouts. Han räddade dock upp det med att kasta hela tio180s.

Matchbilden lär bli just så att Mensur är den starka på att komma iväg, men att Wright jagar ikapp honom med det tunga artilleri han har visat i veckan. Nyckeln till seger i denna matchen tror jag kommer ligga i den som håller nerverna i styr bäst och kan sköta spelet från 170 till 0 bäst. Misstag inom den radien kommer bli fatala ikväll, och den av dom som kan hålla sig undan dom lär gå vinnande ur fighten.

Van Gerwen-Gurney

Har vridit och vänt lite på den här matchen för att försöka få det till att det är värde på Gurney till fem gånger smeten. Men efter att spelat upp matchen i min egen skalle ett antal gånger har jag insett att Gurney vinner inte en av fem just nu.

Gurney slog ut Gary Anderson igår i raka sett vilket är en stor bedrift. Gary var dock bedrövlig igår och alla spelare i kvartsfinalfältet hade slagit ut honom. 30% på såväl ingångs som checkoutdubblar kommer man inte långt med. Gurney kunde enkelt promenera hem vinsten igår och sattes inte på press någon gång under matchen. Ändring lär det bli idag utan tvivel.

Van Gerwen gjorde som sagt en jättematch igår och kastade nästan inte en pil fel. Det enda som saknades var ett par 180s. Mängder med gånger hittade han i med två trippel 20 de två första pilarna för att missa den tredje. Nu var han så bra igår så det spelade inget roll. Ska bli spännande att se hur han följer upp gårdagens prestation. Han bör inte kunna hålla samma nivå, om han nu gör det så blir det inte en jakt för att vinna matchen för Gurney, då blir det en jakt på att vinna set.

Speltips:

I den första semifinalen tycker jag det finns två spel med värde som måste provas. Det första är helt enkelt att spela Mensur att vinna matchen till två gånger pengarna hos bet365. Jag håller Mensur som 55-45 i denna semifinal. Mensur är bättre på ingångsdubblarna och Wright har ett bättre artilleri ned till checkoutsen. Jag förväntar mig en tight match där matchen kommer stå och falla på dubblarna. Där är Mensur den vassare av dom och det tror jag faller avgörandet. 4-2 Mensur?

Sedan måste jag även spela Peter Wright att kasta flest 180s i matchen till 1,80 passande nog hos Bet365. Han har växlat pilar som vanligt under säsongen, Peter. Nu tycker jag att han har dom bästa möjliga för att kasta 180s, och det bevisade han verkligen igår när han kastade en 180 vartannat leg. Han är en mer frekvent 180 kastare än Mensur och just den biten måste sitta ikväll för att han ska kunna slå Österrikaren. 1,80 är generöst i min värld, tycker den ska ned mot 1,60

Jag ser inget annat val än att klicka Van Gerwens överlina på 180s idag igen. Vi spelar ett set längre och linan ligger ikväll på över 5,5. Daryl kommer med all säkerhet streta emot och ta minst ett set. Så vi lär få runt 20 legs minimum om inte Daryl är under isen. Som MvG kastar just nu så måste utdelningen komma på 180s ikväll. Unibet erbjuder två gånger pengarna på detta spel och det känns schysst.

Riktigt roliga semifinaler ikväll, hoppas dom lever upp till förväntningarna!

Semifinal 1: Peter Wright-Mensur Suljovic

Tid: 20:00

Speltips: Mensur Suljovic att vinna (2,00) Peter Wright flest 180s (1,80)

Bookie: Bet365

Semifinal 2: Michael van Gerwen-Daryl Gurney

Tid: 21:30

Speltips: Michael van Gerwen över 5,5 180s

Bookie: Unibet

@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.