Speltips: Sassuolo - Milan - Fördel fysiskt

Redlineer 30/9

Ny söndag och ännu en gång är det dags att runda av helgen vilket görs bäst med den klassiska kvällsmatchen som denna gång består utav hemmalaget Sassuolo och dess möte med Milan, ett intressant möte sett till både lagens nysatsningar inför säsongen där vi dessutom har ett Sassuolo som placerar sig på en tredje plats i ligan.

Sassuolo

Sassuolos säsong hittills har inte varit något annat än en framgångssaga, man har som tidigare nämnt anställt den unge, moderna tränaren De Zerbi som fått fart på grejerna i Sassuolo-land efter att man haft ett sabbatsår efter ha tappat tidigare tränaren Di Francesco till Roma. Sassuolo spelar en smart fotboll där spelarna är positionerade för att kunna möjliggöra flertalet passningsvinklar för bollhållande spelare och man är tålmodiga i sin uppbyggnad. I försvar är man ganska bra på att pressa motståndaren, men även här gör man det med en imponerande smartness, man tillåter sig inte att bli bortspelade och varje spelare har funnit sin plats i pusslet där man tvingar motståndare att använda sig utav kanterna innan man även där stänger ned vilket skapar svårigheter för motståndaren som tvingas att leta långt, eller vända hem.

Nu är det ännu tidigt i processen men det är en utveckling som tar stora steg framåt för varje match som går. Man har hittills bara förlorat mot Juventus i Turin och det med enbart 2-1 även om sitt egna mål kom väldigt sent. Även om Juventus tummade man inte särskilt på sin filosofi och när jag själv trodde att man skulle bli straffade ordentligt, så skötte man det otroligt bra. Man har hårt jobbande spelare i både anfallslinje och mittfält, medans spelare som Locatelli redan visat på otroligt spelsinne i denna miljön och agerar som en lågt sittande spelfördelare.

Milan

Milans resa under denna säsong har inte varit så dålig som en 14:e placering i ligan antyder, lagets enda vinst kom emot Roma efter ett sent avgörande men de här matcherna mot "mittenlagen" har lämnat en bitter ton i Milanlägret då det genererats tre kryss mot Cagliari, Atalanta samt Empoli här senast, där jag tycker att det som borde svida mest är just matchen mot Empoli för där var man bättre än förväntat, alternativt att Empoli var sämre i och med Zajc's avstängning samt en viss rotation. Där får man inte bara tappa poäng efter den inledande dominansen.

Men det är också där vi hittar problem, mot Atalanta var man överraskande bra och kunde efter ett tidigt ledningsmål kontra sönder Atalanta och bryta dem tidigt i uppspelsfas, man uttryckte en pondus och såg ut som ett topplag men efter en halvtidspaus var allt som bortblåst. Man tappar energin och har inte förmågan att stänga matcher tidigt, Gattuso som inte är särskilt erfaren på denna nivå är inte särskilt duktig på att göra lag-förstärkande byten heller utan snarare åt andra hållet, samtidigt som han kräver hög intensitet från start och dessutom inte ändrar startelvan i onödan, slutkörda tidigt?

Rotation - tuffa scheman och skador

Matchen är också den tredje på en vecka, där Sassuolo haft två dagar längre vila mellan match 1 och 2 under detta högintensiva spelschema. Det borde hjälpa dem och ännu mer fördel besitter man eftersom man kunde rotera halva laget i bortamatchen mot SPAL i torsdags. För Milans del har man inte bara haft Europa League innan denna tuffa vecka började, man har mött Atalanta och Empoli med i princip samma lag där den enda förändringen man gjorde inför Empoli var på vänsterbackspositionen.

Förutom Higuain då, som inte kunde delta mot Empoli och samma gäller här då han inte hunnit återhämta sig från sin skada. I Sassuolo saknas Duncan men Bourabia visade sig mogen som ersättare och bör bidra med en tydligare jämnhet i spelet, även om Duncans högstanivå är en klass bättre såklart.

Slutsats och speltips

Med den högst förbättrade defensiven och imponerande prestationer överlag från Sassuolos mittbackar Marlon, Magnani och Ferrari i varsina matcher är också uppfattningen att man börjat klicka ordentligt vilket synts tydligt i lagets defensiva spel. Med spelare vilade under veckan är laget defenitivt i bättre fysisk form än vad Milans dito är. Milan har visat upp bra spel på sistone, men inte räckt hela vägen och inte bara bör man vara psykologiskt slitna, utan även fysiskt. Vi får se om Gattuso tvingas till rotation under morgondagen (jag tror inte han vågar!) men Milan är extremt beroende av sina nyckelspelare och att en sådan viktig spelare som Biglia antingen vilas eller tvingas spela sin tredje match på sju dagar bådar inte bra någonstans. Castillejo förväntas att spela falsk nia i Higuains frånvaro och även om han imponerat under sina inhopp är det mycket att kräva av en nytillkommen spelare att agera ersättare och det offensiva ansvaret.

Det är ett perfekt slagläge för Sassuolo med andra ord och jag tycker vi har ett väldigt fint spelvärde att hitta i hemmalagets odds.

Sassuolo +0.25 spelas till 1.90.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.