Speltips: Speltips Inför Halmstad - Varberg 09/14 19:00. Halmstad numret för stort för nedflyttningshotade Varberg.

Halmstad - Varberg 14/9 2018 klockan 19:00

Det senaste blogginlägget rättades tyvärr med en sur förlust. Kortspelet var på förhand bra, det såg bra ut i 45 minuter, men det klappade ihop totalt när Kroatien bestämde sig för att helt sluta spela fotboll. Surt. Nya tag med den svenska fotbollen.

På fredagskvällen beger sig Varberg till Örjans Vall för att ta sig an ett Halmstad som jagar Allsvenskt avancemang. Det är två lag som har en höst med två olika ansikten. Krisen i Varberg bara växer och växer. Man är i nuläget på en 15e plats i tabellen, näst sist, vilket betyder att man får spela division 1 fotboll nästa säsong om man inte rycker upp sig med 9 matcher kvar av säsongen. 19 poäng på 21 spelade matcher är ett resultat som är allt annat än godkänt.

Halmstad då? Jo, som jag var inne på så jagar man fortfarande Allsvenskt avancemang. Man ligger idag på en fjärdeplats i tabellen med 37 inspelade poäng. Eskilstuna som ligger på kvalplatsen är 5 poäng före med en match mer spelad samtidigt som Falkenberg, som förlorade senast hemma mot Landskrona, är 9 poäng före med en match mer spelad. Med andra ord, det är långt ifrån omöjligt för den klassiska klubben.

Vi tittar på lagens 5 senaste matcher och börjar med Halmstads: Halmstad - Jönköping 1-0 IK Frej - Halmstad 1-5 Sävedalen - Halmstad 0-2 Falkenberg - Halmstad 1-0 Halmstad - Gefle 1-2

Varbergs 5 senaste matcher: Varberg - Värnamo 2-2 Jönköping Södra - Varberg 4-2 Karlskrona - Varberg 0-6 GAIS - Varberg 0-2 Varberg - AFC Eskilstuna 1-1

Det är två lag som formmässigt är lite ostabila. Halmstad kommer förvisso in till denna match med 3 raka segrar, 2 i Superettan och 1 i Svenska cupen, medans Varberg kommer med 1 förlust mot Jönköping och senast en oavgjord hemma mot botten konkurrenten Värnamo.

Att resa till Halmstad och Örjans Vall är inte så enkelt, det kan de flesta klubbarna i Sveriges högre divisioner intyga. Ser vi till Halmstads hemmastatistik så intygar även den. På 10 matcher hittills hemma så har man spelat 10 matcher. 6 utav dessa har vunnits, 2 har slutat oavgjort och 2 har inneburit förlust för Halmstad. Lägg därtill att Varberg är seriens näst sämsta bortalag tillsammans med Gefle. Man har bara lyckats få ihop 9 poäng på 10 matcher. Det är ett snitt på 0,9 poäng per match, en siffra som oftast innebär nedflyttning.

Medans Halmstad är ett av de målgladare lagen i Superettan med 35 mål på 21 matcher, så är Varberg ett utav lagen som släpper in allra flest mål. Varberg har släppt in 39 mål hittills, vilket ger ett snitt på 1,86 insläppta mål per match.

Jag tror vi får se ett taggat Halmstad kliva ut och dominera den här matchen från början till slut. Man är extra taggad då man fått se lag som Falkenberg förlora och Eskilstuna bara fått med sig ett oavgjort från deras senaste matcher. Man har som sagt fortfarande möjligheten att nå en topp 3 placering. Kinoshita, Gudmundsson och co kommer att bli numret för stort för Varberg som kommer att få en tung höst.

Jag spelar därför Halmstad -1 AH, Asian Handicap, till oddset 1,98 hos bet365 med 2,5/5 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt