Efter en fin formtopp så kom landslagsuppehållet väldigt olägligt. I dystra och gråa tider kan vi ändå glädjas över att det spelas en hel del intressanta matcher. De allra mest intressanta är kanske de i UEFA Nations league. Men, jag har istället valt att rikta fokus på de internationella matcherna som inte har något mer på spel än hedern. Nämligen vänskapsmatcherna.

Ikväll får vi se Kroatien bege sig till Portugal och Algarve för att försöka hitta tillbaka till det fina spelet och den goda känslan man hade i sommarens VM-mästerskap. Efter den snöpliga finalförlusten har det dock varit en positiv uppslutning runt det kroatiska landslaget och man hyllades rejält i hemlandet. Spelare som Ivan Perisic, Mario Mandzukic, Ivan Rakitic och Marcelo Brozovic har alla kommit igång och spelar för sina klubblag. Luka Modric startade för Real Madrid senast och kan förväntas få några minuter i kvällens drabbning.

Portugal då? Uttåg i 8-delsfinalerna efter förlust mot Uruguay. Ingen större skam i det. Men visst hade landet och landslaget större förhoppningar efter att ha klivit in i turneringen som Europeiska mästare. Alla spelare som fick kontinuerlig speltid och som startade för Portugal har kommit igång i säsongsinledningen. Ronaldos frånvaro i landslagets samling den här gången lämnar självklart frågetecken. Men, i hans ställe finns det god uppbackning. Andre Silva, Gelson Martins, Bernardo Silva, Goncalo Guedes och Rony Lopez är alla uttagna .

När det kommer till vänskapsmatcher så brukar det inte vara allt för stort fokus på offensiven. Oftast prioriteras defensiven. Portugal möter på måndag Italien hemma i Nations cup medans Kroatien på tisdag ska ställas borta mot Spanien i samma turnering. I Portugals fall så gäller det att slipa på de offensiva detaljerna i kväll, trots att det är en vänskapsmatch. När Ronaldo nu inte kommer till spel så behöver man hitta nya kombinationer och varianter om hur man komma till avslut. Portugal är ett skickligt kontringslag. Ett annat skickligt kontringslag är Kroatien. Vi såg det i VM.

Kroatien behöver inte många chanser för att hitta nätet. Man gillar att ligga kompakt och genom Modric eller Rakitic hitta en lång passning och på så sätt kontra med snabba och skickliga yttrar. Man kommer att behöva komma in till kvällens match och ha rätt inställning. Det är viktiga poäng som står på spel redan om några dagar. Jag tror vi får se en match som i första halvlek, innan alla avbrott för byten, i Portugals favör. Man gillar att spela framför hemmapubliken samtidigt som vi kan få se tecken på “mättnad” från Kroaterna. Bägge lagen vill komma ut från denna match med en positiv och bra känsla då det bjuds på bra motstånd och viktiga matcher redan nästan vecka.

Jag kommer att spela målspelet “Båda lagen gör mål, BLGM” till oddset 2,10 hos Bethard med 2/5 units.

Alla rekar
Ja - båda lag gör mål
2018-09-06 20:45
Portugal - Kroatien
2.00 u
2.20 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
David "Davvecohen" David "Davvecohen"