Svenska Cupen, Brottby SK mot IFK Norrköping

Division 4 mot Allsvenskan, Landsbygd mot stad och arbetare mot proffs. När lilla Brottby SK slog ut IFK Haninge/Brandbergen i Maj månad så har fotbollsintresset i Vallentuna kommuns norra utkant ökat markant. Centralkärnan av Brottby som ort har inte mer än 2-300 invånare men har ändå ett samhälle med egen skola, mataffär och idrottsplats.

Vinsten mot IFK Haninge/Brandbergen var inte för mig helt omöjlig. BSK har på senare år haft framgång inom fotbollen och på de senare åren avancerat från division 6 till division 4 samtidigt som spelare med erfarenhet från division 3, 2 och 1 har anslutit. Man är dessutom väldigt hemmastarka, på det numer “IP” som likt resterande delar av fotbollssverige fått en plastmatta, och har en målproduktion som är bra. Spelare som Peiman Pahlevan, Sarmad Haddad och Robert Berger öste in mål under fjolårssäsongen där man enkelt avancerade upp till division 4. Den förste samt sistnämnde hittade också nätet en varsin gång i mötet med IFK Haninge/Brandbergen.

Men, det är alltså Allsvenska tabelltrean som ska komma på besök till Össeby IP. En idrottsplats som normalt sett rymmer 2-300 personer och som nu beräknas få ta emot över 1000 personer. Norrköping kommer upp med egna supportrar och fotbollsintresserade runt om i Stockholms norra förorter kommer att ta sig “ut” för att se denna fight.

Vi tar en titt på vad lagen har för spelare uttagna inför matchen och fokuserar först och främst på IFK Norrköpings. Här sitter vi på bra information:

David Mitov Nilsson, Kasper Larsen, Henric Castegren, Andreas Johansson, Ian Smith, Lars Krogh Gerdin, Daniel Sjölund, Johannes Vall, Jordan Larsson, Karl Holmberg, Alexander Jakobsen, Simon Thern, Simon Skrabb, Alexander Fransson, Marwan Basi, David Moberg Karlsson, Isak Pettersson och Gudmundur Thorarinson.

Som vi kan se sett till hur truppen ser ut så tar man ingenting för givet i denna match. Man förväntas vila spelare som Alexander Fransson, Simon Skrabb och Simon Thern men exempelvis Jordan Larsson, Andreas Johansson och Alexander Jakobsen är rimliga startspelare.

Brottbys trupp ser ut som följande: Johan Lundmark, Sarmad Haddad, Erik Engblom, Martin Andersson, Philip Björnhöfde, André Grésillon, Peiman Pahlevan, Robert Berger, Luca Franzi, Fredrik Fhaner, Robert Wiik, Wille Lindström, Joakim Larsson, Viktor Rönn, Benjamin Sönmez, Niclas Ryhn, Joakim Hellberg och Christian Bergström.

Brottby som till vardags huserar i division 4 Uppland kommer in till denna match med bästa möjliga trupp men har under hela hösten haft sina bästa spelare i såväl anfall som försvar borta på grund av avstängningar och skador och har därför inte haft en optimal uppladdning inför morgondagen. Lägg därtill att man är van med fria byten, dvs att en spelare kan bytas ut och in igen, och kommer få stora problem att endast ha 3 byten på 90 minuter.

Jag tror likt Brottbys tränare Navid Haque att Norrköping kommer dominera denna matchen från start till slut. Brottby kommer att få jaga boll i ett tempo de inte alls är vana vid och den något långsamma backlinjen kommer att stöta på patrull med en gång.

Jag väljer att spela en del olika spel: Över 3,5 mål @1,55 med 5/5 units Över 4,5 mål @2,24 med 3/5 units Över 1,5 mål i HT @1,63 med 4/5 units. Kan komma livespel på twitter.

Alla rekar
Över 3,5 mål
2018-08-23 18:30
BROTTBY SK - IFK Norrköping
5.00 u
2.75 u
Över 4,5 mål
2018-08-23 18:30
BROTTBY SK - IFK Norrköping
3.00 u
3.72 u
Över 1,5 mål HT
2018-08-23 18:30
BROTTBY SK - IFK Norrköping
4.00 u
2.52 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
David "Davvecohen" David "Davvecohen"