Gårdagens bloggspel blev en trevlig upplevelse när RoPS 2 löste maxspelet på -3.75 AH lekande lätt och vann med hela 7-0 mot Roi United. Idag har vi lite mera matcher som skall spelas här i Finland när det spelas 1 match i Ykkönen, 1 i Kakkonen, 1 i Naisten Liiga och 7 i Kolmonen. Eftersom Rovaniemi bjöd på en så trevlig upplevelse igår så har jag valt att i dagens bloggspel också stanna kvar i Rovaniemi.

FC Santa Claus – RoPo spelstopp 08.08.2018 kl. 17:00

Återigen har vi framför oss ett derby i Rovaniemi när laget med ett av dom finaste fotbollsnamnen i Finland, inte dock lika fint som SexyPöxyt, 10:e placerade FC Santa Claus står som hemmalag mot 6:e placerade RoPo eller Rollon Pojat som deras officiella namn är.

FC Santa Claus säsong såhär långt in i serien har inte direkt varit något som fått tomtenissarna att hurra över. Man har från 12 spelade matcher 2 vinster, 1 oavgjord och 9 förluster med målskillnaden 14-47. Man ligger en poäng före seriejumbon TP-47 II och på samma poäng som Roi United. Någon större risk för att man skall spela fotboll en division lägre ner nästa säsong finns det inte av några orsaker. För det första så ser TP-47 ut att få ta steget ner från Kakkonen till Kolmonen vilket betyder att TP-47 II inte kan spela där nästa säsong, sen en annan orsak är att det brukar minst sagt vara svårt att hitta lag som vill spela i Kolmonen i Norra Finlands grupp, en stor del av lagen föredrar att spela en division lägre ner var resorna till bortamatcherna inte blir närapå lika långa.

Formen hos FC Santa Claus är inte vidare bra när man förlorat sina 5 senaste matcher med den föga smickrande målskillnaden 6-31. Kronan på verket var 12-0 förlusten hemma mot HauPa, en match var vi hade maxspelet HauPa -1.25 AH. Senaste gången man tog poäng var den 12 juni när man spelade 0-0 mot Roi United, ett lag som vi alla såg igår att är inte direkt ett av dom starkaste i denna serie. Ser vi på hur resultaten har gått denna säsong hos FC Santa Claus så är det inte någon större överraskning att moralen hos laget inte är det bästa när en stor del av spelarna bara väntar på att säsongen skall vara över.

RoPo eller Rollon Pojat som för tillfället ligger på en 6:e plats i serien när man från 11 spelade matcher har 6 vinster, 1 oavgjord och 4 förluster med målskillnaden 30-27 har haft en klart bättre säsong än vad dagens motståndare har haft. Vid en eventuell vinst idag så går man upp på 3:e eller 4:e plats i tabellen, beroende på hur JS Hercules II – PS Kemi Akatemia matchen slutar. RoPo inledde säsongen starkt när man vann sina 3 första matcher och en av matcherna var bl.a. 2-1 vinsten mot RoPS 2 vilket är seriens klart bästa lag. Överlag så har man spelat en bra fotboll denna säsong och har ett lag med en hel del rutinerade spelare som spelat fotboll också på en högre nivå än finska Kolmonen. En styrka hos laget är också att en stor del av spelarna har funnits med i laget alla dom säsongerna som laget har spelat fotboll och man känner varandra bra. RoPo har nu haft ett 5 veckors långt uppehåll från fotbollsmatcherna. Senaste matchen var en mindre lyckade tillställning av laget när man förlorade med 6-1 borta mot HauPa, noterbart från den matchen är att man då inte hade några avbytare med sig vilket åtminstone delvis förklarar dom stora förlustsiffrorna.

Ställer vi lagen mot varandra så anser jag att det i dagens match skall vara en klar fördel för RoPo som helt enkelt är ett mycket bättre fotbollslag än vad FC Santa Claus är. RoPo har under säsongen visat att man är kapabla att vinna relativt enkelt mot dom svagare lagen i gruppen, till vilket FC Santa Claus får räknas som ett. Lagen möttes i säsongens öppningsmatch och den matchen slutade i en 7-1 vinst för RoPo. Nu tror jag kanske inte att vi får en lika enkel match som vi hade igår när vi backade RoPS 2 men i min bok så ser jag inte någon annan utgång av matchen än att RoPo skall vinna den. För tillfället erbjuder bet365 en AH lina på -0.75 för RoPo, enligt mig borde linan ligga någonstans runt -2.0 – 2.5 AH. Detta gör att jag återigen kommer att maxspela ett Rovaniemi derby och dagens spel blir således RoPo -0.75 AH 1.80 med 5/5 u hos bet365.

Ett inlägg av
TWistbacka TWistbacka