Det vankas International Champions Cup under natten till onsdag där Roma och Real Madrid ska ställas emot varandra i vad som blir klubbarnas sista framträdande i USA inför den kommande säsongen. Båda lagen har vunnit och förlorat en match var i sina två första framträdanden och under natten bör vi kunna förvänta oss elvor med majoriteten a-lagsspelare, även om det som alltid kommer att bytas en hel del efter halvtid.

Roma har varit väldigt aktiva under transferfönstret och det är också något som har synts under lagets matcher här i USA. Startelvorna har varit fyllda med spelare som är tänkta att konkurrera om startplatser, där laget mot Tottenham i den första matchen visserligen saknade Dzeko från start och innehöll katastrofale Gonalons, men som ändå inkluderade ett helt gäng förväntade startspelare som blev totalt överkörda emot ett Tottenham med en halv reservelva.

Några dagar senare var det Barcelonas b-lag, utan sina alla stjärnor, som stod på tur där Roma ställde upp med nästintill ett rent a-lag och ännu en gång var man extremt känsliga mot ett aggresivt presspel och svårigheter att spela sig ur mot ett lag som ville återerövra bollen högt upp i plan. Här lyckades man dock vända matchen under den sista kvarten, när Barcelona bytt in sina riktiga juniorer på plan. Robin Olsen har såklart ännu inte kommit in i laget medans jag inte håller Mirante särskilt högt och överlag känns inte laget särskilt samspelt med sina nyförvärv. Det kommer givetvis bli bättre med tiden, men just nu har Di Francesco en del att jobba på inför säsongen som startar den 19:onde.

På sin presskonferans inför matchen berättade han att han kommer att ta ut de spelare han anser sig vara i form och att man inte bör förvänta sig ett rent a-lag.

Man möter Real Madrid vars ligastart är schemalagd på samma datum som Roma, men man har en "Supercup" att spela före det. Det är Uefas sådan, den mellan CL-vinnarna och EL-vinnarna, alltså möter man Atletico Madrid och matchen tar vid den 15:onde. Lite mindre tid att förbereda sig inför säsongens första tävlingsmatch med andra ord, och även om matchens dignitet inte är av den största av motivationshöjare, så blir denna match ändå en form utav genrep.

Kovacic och Modric lär vi dock inte få se, Modric har bara varit med i träning under ett kort tag medans Kovacic verkar göra uppror för att få lämna klubben. Däremot är spelare som Ramos, Casemiro och Marcelo tillbaka och bör väl få lite tid för att få igång matchformen. Real Madrid ställde senast emot Juventus upp med en relativt stark elva, där man dominerade Juventus som från målvakt till mittfält var nästintill ordinarie och när man sedan böt in sina bänkspelare var man nästan ännu bättre, med spelare som Asensio, Vinicius, Lucas Vasquez etc. Dess superba bredd på truppen gör mig inte särskilt orolig för rotationer, med flera defensiva pjäser tillbaka i träning dessutom och två matcher redan avverkade, lär inte särskilt mycket tid finnas för att fortsätta spela ynglingar (som presterat bra dock) på dessa positioner.

Mot ett Roma som ännu inte känns särskilt samspelta och problem med högt presspel bör man inte ha några större problem i mitt tycke, man känns längre fram i sin försäsong trots att flera spelare ännu inte gjort en match, just tack vare att man fortsatt inte rubbat på kärnan i truppen (även om Ronaldo såklart lämnat) och man verkar även ha klickat bra med nye tränaren Lopetegui. I min bok finns det risk att detta blir en rätt pinsam tillställning för Roma och utifrån de parametrar man kan ta in inför matchen anser jag värdet vara så stort på Real Madrid att jag redan nu vill ta ställning inför nattens match. Jag tar position på:

Real Madrid -0.5 HT (Halvtid) - 2.38 hos SBObet

Real Madrid -0.75 (Fulltid) - 2.02 hos SBObet

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Redlineer Redlineer