Senaste bloggspelet som spelades i söndags slutade i en förlust när KPV inte lyckades vinna borta mot ett reservbetonat Klubi 04, lycka till med att lösa avancemang till Veikkausliiga med resultat som den. Idag tisdag har vi inte så värst många matcher som skall spelas här i Finland, närmare bestämt 4 matcher från #Kolmonen. Har i dagens bloggspel valt att lämna HELLsinki bakom mig och resa upp till polcirkeln och Rovaniemi var det idag spelas ett derby i Kolmonen.

RoPS 2 – Roi United spelstopp 07.08.2018 kl. 17:30

Återigen dags för ett Kolmonen derby i Rovaniemi, blir en hel del derbymatcher där under säsongen när hela 4 lag från Rovaniemi spelar i samma grupp. Dagens derby kommer att spelas på Rovaniemen keskuskenttä och är en match mellan två lag som har helt skilda världar.

RoPS 2 som fungerar som farmalag åt RoPS i Veikkausliiga, vilket kanske inte är så svårt att lista ut från namnet, har i år bara en målsättning och det är att vinna gruppen för att nästa år få spela i Kakkonen, vilket får anses som en fullt godkänd utvecklingsserie för unga lovande spelare. Såhär långt har säsongen för RoPS 2 del varit klart godkänd när man leder serien med 5 poäng före andra placerade HauPa. Man har från sina 11 spelade matcher 10 vinster och 1 förlust med målskillnaden 44-7. Den enda förlusten kom i början av säsongen när man förlorade med 2-1 mot RoPo, i en match var jag hade maxspelet RoPS 2. Laget består av unga lovande spelare från Rovaniemi av vilka en stor del har kontrakt med förstalaget, en del av spelarna har också hunnit under säsongen med att få speltid i Veikkausliiga med RoPS, bl.a. så gjorde mittfältaren Pyyny Veka i lördags debut från start i Veikkausliiga när han fanns med i XI borta mot HJK. Anfallaren Jarkko Luiro har såhär långt varit den stora stjärnan i RoPS 2 när han från 10 spelade matcher har gjort 18 mål i år.

Roi United då, som åtminstone ur bettingsynpunkt har ett trevligt namn, har inte haft den lättaste säsongen i Kolmonen när man för tillfället ligger tredje sist i tabellen, 1 poäng före seriejumbon TP-47 II och på samma poäng som FC Santa Claus. Man har från 11 matcher 2 vinster, 1 oavgjord och 8 förluster med målskillnaden 17-36. I sin senaste match förlorade man med 3-0 hemma mot seriejumbon TP-47 II. Roi United har den senaste tiden haft en hel del med problem inom laget, som ledde bl.a. till att man för några veckor sedan gav kicken åt tränaren Kari Valkama när han på eget beslut hade använt 1500 € av lagets pengar för en tränarkurs åt sig själv. Spelarna i laget har inte heller visat något större intresse av att delta i lagets träningar när man har haft runt 5-6 spelare på dom senaste träningarna.

Ser vi på resultaten från RoPS 2 senaste matcher, som spelats efter midsommaren, så har man varit i en klass för sig i denna serie när man vunnit 5-0 borta mot PS Kemi Akatemia, 6-1 borta mot KajHa, 7-1 hemma mot PS Kemi Akatemia, 3-0 hemma mot OTP, alla dessa lag får anses som klart bättre lag än vad Roi United är. I matchen idag så skall RoPS 2 återigen vara skyhöga favoriter i min bok och gör man en närapå normal match så kan vi återigen få se en storsiffrig vinst. Det som har varit positivt med RoPS 2 är att man i varje match har gått ut och gett järnet i 90 minuter i stället för att slå av på takten vid en eventuell 2-3 måls ledning. Hur jag än vänder och vrider på matchen så ser jag inte hur Roi United skall kunna ställa till problem för RoPS 2 med tanke på alla problem som man har inom laget. Med det sagt så kommer mitt spel idag att vara ett maxspel i RoPS 2 -3.75 AH till oddset 1.90 hos bet365 med 5/5 u. Tycker själv att linan borde vara runt -5.5 eller -6.0 AH med dom förutsättningarna som finns till matchen.

Ett inlägg av
TWistbacka TWistbacka