Speltips: Brasilien - Belgien

Fredagen närmar sig och det är dags för lite VM-fotboll igen efter två dagars uppehåll, Uruguays möte med Frankrike inleder dagen men där tänkte jag inte dyka ned i ännu utan här tar vi oss an jättemötet emellan Brasilien och Belgien.

Ett Belgien som alltså låg under med 2-0 emot Japan sedan man släppt in två snabba efter halvtid. En match som i första halvlek bara väntade på det riktiga genombrottet i form utav ett mål från Belgien men som vändes upp och ned till något helt annat. Vad sa egentligen tränare Martinez i halvtid? Antagligen inget särskilt drastiskt, men det var något utav en chock att se det extremt loja närkampsspelet och flera spelares inställning efter 45 minuter i en åttondelsfinal i VM!

Nåja, man lyckades ju rädda upp det tillslut, efter att "supersub:sen" Fellaini och ofta ratade Chadli fick bytas in. Japan var dock riktigt bra (..gjordes bra?) och utan det flytmål som Vertonghen stod för undrar jag om man verkligen hade löst det, det var i sista sekund för man såg på spelarna att det rann dem ur sanden. Vi lämnar dock den matchen nu och fokuserar lite på vad som komma skall, en väloljad maskin med extrema spetsegenskaper står på andra sidan och Belgien har just släppt två emot Japan, man har blivit utmanövrerade på mittfältet under stora delar utav matchen och dess försvarsspelare eller balans på laget imponerar inte alls. Jag är lite kluven till vad tränare Martinez kan, eller kommer att hitta på. Att gå ifrån ett spelsystem till ett annat under ett världsmästerskap skulle vara väldigt udda, men samtidigt har man nu Carrasco, som varit helt iskall i båda delar, eller Chadli som vänster ytterbacksalternativ, om man nu inte flyttar ut Vertonghen (vilket i nuvarande system innebär en katastrofal Boyata eller Vermaalen in på mitten).

I samma mening så har inte mittfältsparet Witzel/De Bruyne funkar över huvud taget och laget blir exploaterade där allt för ofta, man klarar inte av de defensiva uppgifterna medans "KDB" inte har där nere i plan att göra. Rimligtvis tar Dembele en plats där och man flyttar upp "KDB" ett snäpp, men så var det de här med så många ändringar i ett lag som från början inte är särskilt samspelt. Det ska bli intressant och se vad herr Martinez hittar på, men för all den spets man besitter i laget är jag väldigt skeptisk.

Skeptism finns det nog även att hitta när vi pratar Brasilien, inte minst från hemlandet. Det har knappast varit någon överambitiös sambafotboll vi fått se under matchernas 90 minuter, men det är inte heller meningen om du frågar tränare Tite. Man gjorde sitt emot Mexiko, i en matchbild jag tror just Tite var väldigt nöjd med i slutändan. Man kan låta motståndaren ha boll och föra fram den i plan, man har en såpass bra orginisation och grund att stå på. Man har även förmågan att växla tempo vilket blir en obehaglig överraskning för många lag när de vankas in i en sorts falsk trygghet, något vi lär få se i den här matchen.

Borta från den här matchen är dock viktige Casemiro, även om ersättaren Fernandinho inte direkt är så mycket sämre. Efter att ha spelat städgumma för ett väldigt offensivt inriktad Manchester City under säsongen bör inte det vara några större problem här att ersätta Casemiro. Trion Alisson/Miranda/Thiago Silva har varit otroligt stabil och utgör en grund att stå på som inte finns i närheten utav samma samspelthet och förståelse sinsemellan i Belgiens dito, det ska verkligen inte underskattas.

Marcelo är även tillbaka och hans inträde samt nämnde Fernandinho blir de enda förändringarna i laget. Douglas Costa sägs nu träna och kan eventuellt vara redo för ett inhopp, medans Willians andra halvlek var hans överlägset bästa under detta mästerskap.

Jag är rätt övertygad om att Brasilien kommer att låta Belgien besitta en hel del boll, man kommer att kunna ligga lite på rulle för att hitta situationer att explodera i eller för den delen även föra spelet själva, men det kommer att variera. Att få spela på ytor mot detta Belgiska landslag kommer att ge extremt potenta anfall och i min värld ska det mycket till för att detta stjärnspäckade Belgiska landslag inte ska bli utmanövrerade i smartness. Man är ett bättre kollektiv i "Brasseland" vilket är så viktigt i dessa turneringar och eventuell motgång förväntar jag mig drabba Belgien hårdare än Brasilien, just på grund utav skillnaden i både fungerande grundspel och samhörighet inom gruppen länderna emellan. Den förväntade matchbilden är i mitt tyckte i stor favör för Brasilien och föga överraskande, efter mitt skeptiska öga på Belgien och dess tränare, landar mitt spel på Tite's mannar.

Brasilien -0.75 spelas till 2.53 hos SBObet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt