Speltips: Belgien - Japan

Åttondelsfinalerna är i full fart och de första två vi fick bevittna under lördagen erbjöd hög underhållningsnivå och flera fantastiska mål. Här tänkte jag gå in på den emellan Belgien och Japan, den på förhand kanske mest ojämna på pappret och frågan är om Belgien kan lyfta sig ännu ett steg eller om Japan kan lyckas såra dem.

Japan inledde sitt VM med en vinst emot Colombia och det efter ett tidigt motståndarrött i den tredje minuten vilket gav en tillräcklig fördel att tillslut kämpa ned Colombia och avgöra matchen i andra halvlek trots att man i första halvlek, efter sitt inledande mål, såg lite överväldigade ut. Andra matchen var mer en match utav jämnare kvalité och trots två underlägen lyckades man få med sitt ett kryss, man fortsatte att blanda och ge i de olika halvlekarna, mot Senegal var man riktigt bleka i den första medans man i den andra var mer dominerande.

När sedan Polen skulle hållas från sin vinst så valde tränare Nishino att göra flera förändringar, trots att avancemanget var långt ifrån klart och vid ett 0-1 underläge gamblade man hårt på att Senegal inte skulle göra ett mål, kan tycka att uttagningen utav laget var bra mycket märkligare än vad som hände de tio sista minutrarna i gruppspelet, men det är ett oförutsägbart Japan med både bländande och mindre övertygande insatser sett över 270 minuters speltid i VM.

Man bör gå tillbaka till "ordinarie" mannskap inför matchen mot Belgien, där mittfältet med Shibasaki och Hasebe imponerat tillsammans med Osako på topp som fortsatt verkar premieras tack vare sin imponerande prestation emot Colombia. Största frågetecknet är målvakten Kawashima som inte alls utstrålar säkerhet och av allt att döma inte håller någon särskilt hög nivå, med lite vacklande defensivt spel under perioder så krävs det definitivt att han har en utomjordig prestation när Belgien är motståndet och allt vad de besitter i individuell kvalité offensivt.

Roberto Martinez valde även han i sista matchen att vila spelare, hela nio stycken stod över "gruppfinalen" mot England, den som "ingen ville vinna". Man vann med 1-0 efter ett vackert mål ifrån Januzaj, som inte kommer att få fortsätta starta matcher dock när slutspelet är här. Dessförinnan har det inte varit något snack när Tunisien och Panama stått för motståndet, men det defensiva ledet har fått sig ett par prövningar och det har inte direkt övertygat, därav är det en otrolig lättnad för Belgien att Kompany nu verkar redo att starta, en enorm förstärkning.

Framåt har det rullat på och det är såklart svårt att utvärdera prestationsnivån mot de lag man mött, men man har gjort vad man kunnat och levererat offensivt. Lukaku som fick en liten skada efter Tunisien är tillbaka och även Hazard och Mertens förväntas att starta runtom honom. Man kan nog vara lite skeptisk till Witsel/Kdb-mittfältet, i den mån att det är för lite täckning defensivt, men innan man ställs emot högprofilerade landslag lär inte det ändras och troligtvis ser vi samma formering under matchen mot Japan. Den fysiska fördelen är stor dock och olikt när Japan ställdes emot Senegal så kommer man inte få spela ett bollinnehavsspel, Japan har även haft svårigheter att få igång ett Europeiskt tempo på det samma och när man blivit stressade har en sämre boll slagits som ofta gett bort bollen.

Med ett Belgien som har fallenhet för att avfyra skott i från avstånd och som samtidigt radat upp övertygande underliggande nummer i sin offensiva produktion, lär Kawashima inte kunna hålla dom ute och jag tror verkligen att Belgien blir för tunga att rå på ur ett Japanskt perspektiv. Man kommer inte heller ha samma möjligheter att hitta in i matcherna, som man gjort under gruppspelet utan Belgarna kommer istället kunna utnyttja varenda situation man tappar boll. Dess ojämnhet under matcherna får inte vara en faktor under denna match, för då kommer man att bli lagda på rygg. Linan på Belgien är hög men med ett sånt skickligt omställningslag som man är köper jag den, det är definitivt ingen omöjlighet att Japanerna hittar ett målrassel men i slutändan bör Belgien ha tillräckligt med målchanser för att lösa en -1.25 lina, lika så mållinan.

Belgien -1.25 spelas till 2.01 hos Pinnacle. Jag väljer att även investera i Ö2.5 mål till 2.02, även det hos Pinnacle.

Lycka till.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.