Dagen är äntligen nära. Dagen är bara timmar bort. Trots mutskandaler, avgående förbundskaptener och rysk maffia så startar VM-turneringen i Ryssland med den, om det inte vore för premiär, otroligt tråkiga matchen mellan Ryssland och Saudiarabien. Fascinerande nog längtar man just efter den matchen. Hur ska denna turnering summeras? Matchvinnare, straffmissar eller kanske till och med ett lyckat inslag av VAR inom världsfotbollen.

Att Ryssland oddsmässigt är storfavorit råder ingen tvekan om saken. Världens största land bakom sig, spelare som vill visa att den ryska fotbollsmodellen tål att användas och så rutinen. Många av Rysslands spelare har deltagit i större turneringar såsom VM, EM, Champions League och Europa League. Visst, klubbslagsfotboll har ingen större betydelse här. Men, rutinen att vinna när det gäller med internationell media som dömer efter slutresultatet.

Saudiarabien, ett land som tog sig till VM genom att komma tvåa i sin kvalgrupp med lag som Japan, Australien, Förenade Arabemiraten, Irak och Thailand. Man knep en utav de två direktplatserna på målskillnad. Det som förledde till avancemanget var de fina resultaten på hemmaplan. Man vann fyra matcher och spelade en oavgjord. I ett kval, med en hemmafördel så pass stor med stora miljöskillnader i en världsdel som Asien är väldigt avgörande. I vintras gick den inhemska ligan och La Liga i spanien ihop och tog emot spelare på lån till klubbarna längre ner i tabellen, påkostat av den egna staten. Ett sätt för Saudierna att försöka utveckla sina spelare. Ett försök som inte alls blivit lyckas hittils, med endast enstaka inhopp i slutminuter.

Ryssland som värdland, direktkvalificeras till detta mästerskap. Man har därför under en lång period fått spela träningsmatcher. Det har inte varit glädjande resultat, senaste vinsten var mot Sveriges motståndare Sydkorea under 2017. Man har dock mött lag som Brasilien, Frankrike och Spanien som man lyckades spela oavgjort mot. En måttstock som dock är en positiv läsning är resultaten i Confederations Cup. Man vann mot Nya Zeeland och förlorade två uddamåls matcher mot Portugal och Mexico. Spelet var klart godkänt under turneringen.

Saudiarabien förlorade mot Tyskland i genrepet med ynka 2-1, Tyskland fullkomligt spelade ut Saudierna i den första halvleken men lyckades inte kontrollera matchen i 90 minuter och Saudi lyckades reducera. Matchen i sig sa mer om tyskarna än något annat, men så som man uppträdde i första halvlek från Saudiarabiens sida var allt annat än imponerande.

Jag tror att med hela landet bakom sig, hemmaplan samt en premiärmatch så kommer Ryssland efter 90 minuter inkassera 3 poäng. Ska man ta sig till åtminstone en åttondelsfinal så krävs det 3 poäng här. Generaliserar vi Ryssland som idrottsnation så brukar ryssarna vara starka på att just vinna matcher som betyder något, förutsatt att inte temperamentet rinner över.

Jag kliver in på Ryssland -1 Asian Handicap till oddset 1,78 hos Betser med 3/5 units. För den lite mer vågade så kan man testa Ryssland -1,5 alternativt slutresultat 2-0.

Nu kör vi.

Alla rekar
Ryssland -1 AH
2018-06-14 17:00
Ryssland - Saudiarabien
3.00 u
2.34 u
Ett inlägg av
David "Davvecohen" David "Davvecohen"