Efter några dagars uppehåll från bloggen är jag tillbaka lagom till VM-uppladdningen. Ikväll får vi se Sverige ta emot Danmark, ett bra tillfälle att visa Janne Andersson hur bra man är som spelare. Sverige och Danmark gjorde samma resa för att ta sig till VM i Ryssland. Men det går ändå inte att jämföra, Irland och Italien. Danmark klarade av styra bort Irlands fysiska och högt pressande spelare. Sverige tampades med några av världens bästa spelare i ett Italien som förvisso var på nedgång.

Det är inte första gången vi möter våra rödvita grannar, faktum är att det här mötet skedde på “Januariturnèn”. Då vann Sverige med 1-0 efter mål av Gustaf Nilsson i den 93e minuten. Mötena innan den matchen var det folkkära dubbelmötet om EM-platsen som Zlatan i stort sett sköt till Sverige på egen hand. Då slutade matcherna 2-1 och 2-2.

I träningslandskamper vet vi, som alltid, att det blir mer än en handfull byten, långa avbrott etc. Men, vi har också två tränare som känner på sin trupp. Sverige har alternativ att välja på de två forwardsplatserna, vem ska få chansen på vänsterbacken etc. I dessa spekulationer kan jag tycka att Ludvig Augustinssons inläggsfot och positionering kan bli viktigare mot skickliga lag som till exempel Tyskland istället för att gå på Martin Olssons speed. Jag ser hellre en Guidetti som sliter, viktigt i en turnering, för sitt lag och vinner bollar åt spelare som Marcus Berg, Emil Forsberg etc.

Danmark, som inte spikat sin trupp, har spelare som vill visa framfötterna för att få sina minuter i Ryssland. Kvällens drabbning kommer inte vara något målkalas skulle jag tro, men jag ser möjligheten att båda lagen gör en varsin strut. Trots att Danmark inför matchen saknar Christian Eriksen, nordens bästa fotbollsspelare, så kommer man kunna skapa chanser ändå i Danmark.

Jag väljer att spela Sverige - Danmark BLGM, Båda lagen gör mål, till oddset 2,10 hos Bethard med 2/5 units.

Ett spel i de svenska seriesystemen ska också föras in i spelboken. Formstarka Degerfors tar emot Roar Hansens bedrövliga IFK Värnamo. Roar Hansen är inte en tränare med rätt ideologi för att träna lag på denna nivån längre. Den raka, långa fotbollen fungerar inte för Värnamo och gjorde det inte heller för Åtvidaberg.

Men, det är ett formstarkt Degerfors IF som kommer till spel idag. Man bortaslog senast Varberg med 0-1 efter ett mål i den 75e minuten. Den gången slog inte succémannen Sargon Abraham till. Abraham som gjort 8 mål på 10 matcher hittills i Superettan ryktas bort, och vill självklart fortsätta den goda formen för att få så bra bud och erbjudanden som möjligt. Degerfors har på sina 4 senaste matcher vunnit 2 och spelat 2 oavgjorda. Efter 10 omgångar har man 15 poäng vilket har lett till att man placerar sig på en 7e plats.

Värnamo då? Laget befinner sig för närvarande på en 16e plats, sist, i Superettan och det ser mycket mörkt ut. Man har endast 1 vinst, 2 oavgjorda på 10 matcher vilket har lett till pinsamma 5 poäng. Man har tillsammans med IK Frej släppt in flest mål i serien, 21 stycken samtidigt som man är överlägset sist i totalt antal gjorda mål som är 6. Inför eftermiddagens drabbning så kommer man till Valla med 3 raka förluster, 2 gjorda mål och 11 insläppta.

Här finner jag värdet i Degerfors och spelar raka hemmavinst till oddset 1,83 hos NordicBet med 3/5 units.

Alla rekar
BLGM
2018-06-02 19:45
Sverige - Danmark
2.00 u
-2.00 u
Degerfors
2018-06-02 18:00
Degerfors - IFK Värnamo
3.00 u
2.49 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
David "Davvecohen" David "Davvecohen"