Gårdagens två bloggspel slutade in en halvvinst när Gnistan vann med 4-1 hemma mot LPS och en push när Jaro gjorde mål borta mot HIFK. Annars var inte gårdagen den bästa möjliga, när dagen slutade på -6 u. Kan tycka att man hade lite otur på några av spelen, när t.ex. VPS gjorde allt rätt utan att vinna deras match och Ponnistajat spelade med en man mindre i 60 minuter och vann med 3-2 när jag hade dem att vinna -1.75 AH. Men skall inte lipa desto mera över det, har haft tur i många spel som har hittat hem med ett sent mål. Lämnar nu HELLsinki åtminstone för tillfället bakom oss och reser till Litauen var det spelas en intressant match ur finländsk synvinkel.

Holland damer U17 – Finland damer U17 spelstopp 15.05.2018 kl. 17:59

Det har blivit dags för den sista gruppspelsmatchen i flickornas U17-EM som för tillfället spelas i Litauen. Förutsättningarna inför matchen är följande, Holland ligger på andra plats i gruppen med 4 poäng efter 3 matcher medan Finland ligger på en tredje plats med 3 poäng efter 2 matcher. Vi vinst eller oavgjort kvalificerar sig Holland som ett av fyra lagen till semi-final, för Finlands del är det endast vinst som gäller för att man skall kvalificera sig vidare till slutspelet.

Holland inledde turneringen med att vinna med hela 9-0 mot värdnationen Litauen. I den andra matchen så spelade man 2-2 regerande europamästarna Tyskland. I den matchen åkte man på ett stort bakslag när lagets givne förste målvakt Claire Dinkla blev utvisad och är avstängd i matchen idag mot Finland. In kommer istället orutinerade Lois Nienhuis som i landslagssammanhang spelade endast en kvalmatch för Holland. Hollands speltaktik har gått ut på att man försöker minimera riskerna och hålla i bollen så gott som det går. Det att man tvingas komma till start idag utan givne förstemålvakten kan inverka en del på hur säkra man är i sitt defensiva spel.

Det Finska U17 landslaget har gått från klarhet till klarhet under detta projekt som hade siktet inställt på att kvalificera sig för EM-slutspelet. I kvalspelet så stod man för en stor överraskning när man slog ut förhandsfavoriten Frankrike tack vare ett mera gjort mål. Finland inledde sitt EM-slutspel med att göra en bra match mot Tyskland som man förlorade med 2-1. I den matchen så tog man ledningen i början av andra halvlek, men tyvärr ur finländsk synvinkel kunde Tyskland kvittera och ännu göra ett vinstmål på övertid. I den andra matchen gjorde man det som krävdes och tog en 4-0 vinst mot Litauen.

Till dagens match har den finländske förbundskaptenen Marko Saloranta tagit ut följande öppningselva:

12 Anna Koivunen 

2 Joanna Tynnilä 

3 Jenna Topra

4 Kaisa Juvonen 

6 Nana Yang 

8 Oona Siren

10 Tuuli Enkkilä  (C) 

13 Emmi Siren  

14 Aino Vuorinen 

15 Annika Huhta 

17 Vilma Koivisto

 

Intressant här är att man startar med bl.a. Jenna Topra, som stod över förra matchen. Topra är den spelare som gjorde flest mål för Finland i kvalet.  Det att Finland hade möjlighet att rotera lite i laget i den andra matchen mot Litauen medan Holland har spelat båda matcherna med i princip samma laguppställning, får ses som en liten fördel åt finländskorna.

Har fastnat för två olika spel i dagens match. Eftersom det är vinna eller försvinna som gäller för finländskorna så förväntar jag mig inte ett alltför passivt spel av dem. Lyckas man ta ledningen i något skede av matchen så måste igen Holland börja anfalla mera och ta mera risker, och tar Holland i sin tur ledningen så måste Finland öppna sig mera och mera ju längre matchen går. Med dom förutsättningarna samt att Holland har en orutinerad målvakt i målet så tycker jag att över 2.5 mål till oddset 2.17 hos SBObet är klart intressant och väljer att spela det med 3/5 u. Andra spelet är sen ett spel som går mera med hjärtat. Ser man hur finländskorna har om och om igen lyckats stå upp och göra bra matcher mot toppnationerna i Europa under detta projekt, så tycker jag att man i bästa fall skall återigen ha en möjlighet att stå för en överraskning och väljer att spela Finland att vinna till oddset 6.00 med 1/5 u hos SBObet. Samma spel finns till högre odds hos andra bolag, men får inte in mera pengar än några € hos dem så ser ingen idé i att reka ut hos dem.  

Ett inlägg av
TWistbacka TWistbacka
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord