Speltips: #supportSavonPallo

Kommer nu att skriva ett blogginlägg som inte innehåller ett speltips, men däremot något som jag anser vara minst lika viktigt som ett eventuellt speltips. Hoppas du kan ta dig några minuter tid att läsa igenom denna text.

#supportSavonPallo

Savon Pallo är ett fotbollslag från staden Pieksämäki, en stad med ca. 19 000 invånare, som grundades så tidigt som år 1935. Laget håller till i mångas favoritserie Kolmonen och östra Finlands grupp. Säsongen 2017 slutade man på en sjunde plats i sin grupp efter att från 18 matcher ha vunnit 7 och förlorat 11 med målskillnaden 32 – 48. Årets säsong i Kolmonen inleddes den 4 maj med bortamatch mot Toivalan Urheilijat, en match som man förlorade med 3 – 0.

Savon Pallo eller SaPa spelar sina hemmamacher på Pieksämäen Urheilukenttä. Förra helgen, lite efter lördag midnatt, åkte laget på en stor katastrof när servicebyggnaden på deras hemmaplan brann ner till grunden. Polisien misstänker för tillfället att mordbrand är orsaken till eldsvådan. Varför var detta då en så stor katastrof för SaPa? Servicebyggnaden som brann ner fungerade som omklädningsrum, förvaringsutrymme och duschutrymme just för SaPa:s representationslag. I och med branden så fick laget se all sin utrustning försvinna upp i ett moln av rök när bl.a. matchtröjorna, fotbollskorna, fotbollar och all träningsutrustning brann upp. Utöver detta så brann all caféutrustning upp, korvgrillen som man använder sig av vid sina hemmamatcher. Summa summarum så gick laget miste om i princip all utrustning som ett litet amatörlag har och behöver för att kunna överleva.

Att ersätta den ekonomiska förlusten som laget åkte på är inte den lättaste saken som en liten förening kan ställas inför. Laget kommer att fortsätta sina matcher och behöver således få in pengar för nya matchtröjor och fotbollsutrustning. Man räknar med att man behöver 17.500 euro för att kunna genomföra årets säsong. Till SaPa:s glädje så vaknade den finländska fotbollsgemenskapen snabbt upp och ville hjälpa laget upp på fötterna igen. Detta har lett till att lagets tidigare tränare Mikko Seppälä drog igång kampanjen #supportSaovnPallo som går ut på att man säljer representationslagets och andra lagets, som håller till i division 5, säsongskort för 25 € st.

För tillfället har man sålt lite över 400 säsongkort. Många finska fotbollslag, fotbollsspelare, lag från övriga sporter, diverse företag och privat personer har dragit sitt strå till stacken och köpt ett eller flera säsongskort. Till och med en person från Tyskland har köpt ett säsongkort berättar SaPa:s ordförande Satu Oksanen i en intervju för tidningen Länsi-Savo. Målsättningen med kampanjen är att sälja 700 säsongskort vilket skulle innebära att laget får in dom 17.500 € som man behöver för att få verksamheten upp på benen igen. Lyckas man nå sin målsättning har Mikko Seppälä, som ligger bakom kampanjen, lovat att han kommer att springa sitt livs första maraton från Warkaus till Pieksämki den 17 augusti iklädd SaPa:s matchdräkt och se på derby matchen mellan SaPa – Warkaus JK.

Om någon känner sig för att hjälpa SaPa, nu när dom som mest behöver hjälp, kan man köpa säsongskortet via denna sida: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfitiFSwTlR-oeKVIKsU73NfzOIDCyEs35yawwMhNzhhRah_Q/viewform

Tilaajan nimi = Ditt namn

Tilaajan sähköposti = Din e-post

Kausikortin toimitusosoite = Leveransadress

Tilaan kauskortteja = Antal säsongskort man vill beställa

Terveiseni Savon Pallolle = Min hälsning åt Savon Pallo

Under hälsningen kan man t.ex. be att laget delar ut säsongskortet åt någon lokal person/förening om man inte själv har användning av kortet.

Efter beställningen får man betalningsuppgifterna till sin e-post. Kommer jag att gå och se på någon av SaPa:s hemmamatcher denna säsong? Antagligen inte, men det hindrade inte mig från att köpa ett säsongskort till dem.

Om någon orkade läsa såhär långt så tackar jag för att ni tog er tid och om någon känner sig för att köpa ett säsongskort så är jag mera än säker på att SaPa kommer att uppskatta detta.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.