Speltips: Ski Classics - Reistadløpet

Hej!

Då var det dags för Ski Classics igen och det är den näst sista tävlingen för säsongen och vi är nu i norra Norge för att beskåda Reistadløpet, ett lopp som inte liknar de andra i Ski Classics.

För här är det nämligen tufft. Uppför, uppför och åter uppför. Det är på vissa delar av banan så tufft, så att detta loppet är det enda på hela säsongen, där man tjänar på att åka med fästvalla under skidorna. Förra året var det åkare som åkte på blanka skidor, och kommer vara så även i år, men när första backen kommer efter ungefär 10 kilometers åkning, så kommer de inte ha en chans.

Den första, och den tyngsta stigningen på loppet, är ruggigt tuff. 4.7 kilometer lång och de ska ta 460 höjdmeter.

En jämförelse kan göras med slalombacken i Tour de Ski. Backen här i Reistadløpet är en kilometer längre och här tar man också fler höjdmeter. Så det blir verkligen någonting att bita i för åkarna här.

Vi börjar med en head to head mellan två norrmän där jag tycker att den ena av dom är en bättre traditionell åkare än den andra.

Spelstopp 7/4, 9.00

--

Tore Bjørseth Berdal-Chris Jespersen

Berdal känns kanske igen bland många efter att ha stått för en sen utbrytning från klungan i Vasaloppet för en månad sedan, en utbrytning som inte höll då klungan var ikapp med ungefär tre kilometers åkning kvar.

Gjort en rätt bra säsong i Ski Classics men tror att det här loppet inte är något som kommer att passa honom, det här loppet är helt annat jämfört med övriga lopp i Ski Classics. Hade det tufft uppför på Birkebeinerrennet och tror det kan bli ännu tuffare här då han kommer tvingas att gå med fästvalla, fastän han inte visat några resultat i traditionell längdskidåkning.

Det har dock Chris Jespersen. Var en del av det norska längdlandslaget i många år och har därav rättså stor erfarenhet av traditionell åkning.

Åkte hyfsat här i Reistadløpet förra året och slog då Berdal med ungefär en minut. Tror Jespersen kommer vara starkare även detta året då han kommer dra nytta av sin erfarenhet av traditionell skidåkning.

Chris Jepsersen to beat Tore Bjørseth Berdal till 1.86 hos NordicBet med 3/10 units.

--

Kikar vidare på en head to head mellan två svenskar där jag tror på underdogen.

Petter Engdahl-Oscar Persson

Petter Engdahl kanske känns igen bland några stycken efter att ha fått chansen i den svenska landslagsdressen i slutet på säsongen i Holmenkollen och i världscupsavslutningen i Falun. Förväntades inte göra något storartat där, utan fick mest känna på det, och gjorde det nog tillslut över förväntan. Här tror jag dock det kan bli tufft för honom mot en stark åkare som gjorde det väldigt bra förra året, nämligen Oscar Persson. Stakade till sig en bra placering förra året, och var 14:e man in i mål.

Tror han kan göra det bra ifrån sig i år också, då formen verkar god. Var med i tätklungan in på Vasaloppet, och har under hela säsongen stått för placeringar inom topp 20. Till skillnad från den första head to headen så tror jag att denna kan avgöras de första 10 kilometrarna och på topparna där det är en hel del stakning och där Engdahl kommer få det tufft att hänga med. I backen kommer de vara ganska jämna men kanske med en fördel för Oscar Persson. Tror han kommer göra en bra tävling här i år igen och att han slår en ganska oerfaren Petter Engdahl tycker jag är spelbart.

Oscar Persson to beat Petter Engdahl till 2.60 hos Unibet med 3/10 units.

--

Joar Thele-Ilya Chernousov

En utbrytning som höll i sju mil, sedan var Joar Thele uppslukad av klungan på Vasaloppet.

Fick det även tufft på Birkebeinerrennet uppför och tror på något liknande här i Reistadløpet.

En som både är starkare i stakningen, och bättre traditionellt, är Ilya Chernousov. Var ur slag under Vasaloppet och lyckades inte nå någon topplacering där, men var istället tillbaka med rätt god form i Birkebeinerrennet där han slutade på en sjundeplats vilket får ses som ett lyft framåt.

Gjort en bra säsong. Vann Marcialonga, var tvåa i La Diagonela och var trea i Kaiser Maximilian Lauf.

Har ju utöver det stor erfarenhet av traditionell skidåkning då han under lång tid var en del av det Ryska längdlandslaget, och besitter medaljer både från OS och VM.

Tycker Chernousov ska ha bra chans att slå Joar Thele här. Chernousov har även erfarenhet från förra årets lopp som, precis som jag skev ovan, är annorlunda jämfört med de andra loppen i Ski Classics.

Ilya Chernousov to beat Joar Thele till 1.95 hos unibet med 3/10 units.

--

Reistadløpet - Vinnare

Vem ska vinna det här då?

Även här tror jag på en som kommer dra fördel av att i grund och botten vara en traditionell längskidåkare, nämligen favoriten i loppet Niklas Dyrhaug.

Åkt världscupen, Tour de Ski och den klassiska masstarten i OS så han borde i alla fall vara varm i kläderna när han nu gör sitt första lopp i Ski Classics på sju år.

Är ju en av de bättre åkarna i Norska skidlandslaget när det är klassisk stil på loppen. Visat upp bra resultat den här säsongen och är ofta uppe på topp 10-15-placeringar i de klassiska loppen.

Här kommer han att dra nytta av att det går uppför och kan utnyttja sin diagonalåkning.

Kommer förmodligen vara körning de första 10 kilometrarna bland de med blanka skidor då det efter 10 kilometer delas ut ett spurtpris, innan den otroligt tunga uppförsstigningen inleds.

Men som sagt, går man med blanka skidor ska man inte ha någon chans att vinna det här.

Tror Niklas Dyrhaug är alldeles för bra jämfört med det övriga fältet uppför där han ska vara bättre än de andra upp. Han håller riktigt hög nivå i världscupen där det är tuffa lopp varje helg, jämfört med de "vanliga" åkarna Ski Classics som endast stakar var och varannan helg på relativt platta lopp.

Niklas Dyrhaug vinna Reistadløpet till 2.30 hos Unibet med 3/10 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.