Speltips: O P E N I N G D A Y

Goooooood eftermiddag kära kamrater!

Herregud som jag har längtat efter att få skriva den inledningen! Det betyder ju givetvis att vi är tillbaka, MLBn är tillbaka och vi har en ny härlig säsong att se fram emot 2018. Precis som vanligt har det hänt en del under off-season, många spelade har fått nya lag, nya städer och nya divisoner att spela i. Den kanske absolut mest omtalade dealen måste ju vara att MLBs storstjärna Giancarlo Stanton gick från Marlins och kritade på det redan tungt lastade laget NY Yankees.

I och med att man fick honom till New York när man redan hade ett så pass bra lag som man hade eldade ju självklart på World Series-titeln och var man inte favoriter till att vinna innan Stanton, ja då är man det nu i alla fall ihop med Astros.

Men...MEN...jag kan inte låta bli att ändå stanna upp och tänka att ''Är det verkligen så klart?'', att Yankees ihop med Astros har 6-7 gånger pengarna medans Red Sox ligger på en 15-16 gånger pengarna för stunden. Är det en sån skillnad? Jag menar på att alla fokuserar något enormt på deras offensiv och absolut att man kommer vara ett av de tyngsta lagen offensivt detta året men det känns lite som att folk glömmer pitchingen. Jag är helt övertygad om att t.ex Sabathia inte kommer få i närheten av så bra år som han hade förra året. Unge Severino är duktig, det går inte att säga annat men han är fortfarande inte ett ess för Yankees och på tal om ess - Tanaka. Tanaka även han har jag svårt att se hur han ska få ett bra år, vi minns hur han kastade förra året och han var inte ens i närheten av hur ett ess ska vara.

Den offensiva delen i all ära, men man kommer brista i pitchingen. Deras startande pitchers är helt klart inte World Series-klass. Samtidigt då Red Sox, som också förra året hade ett grymt bra lag offensivt men som kanske inte producerade som man skulle och kom inte riktigt upp i 100%-ig nivå. Inför denna säsongen har man även signat J.D Martinez som är ett extremt bra tillskott i lineupen och som det pratas ska han lyfta upp laget för att man ska kunna nå den här 100%-iga nivån offensivt.

Pitchingen ska vi inte prata om - man har Chris Sale som är en av de bästa i ligan, man har nu fått tillbaka en hel och skadefri David Price som ska kunna göra en av sina bästa säsonger hittills samtidigt som man har Pomeranz och Porcello som jag bägge rankar högre än t.ex Yankees Sabathia. Sen har man absolut sinnessjuka relief-pitcher i form av Thornburg, Hembree och Kelly. Lägg därtill en closer som heter Craig Kimbrel och som tillsammans med Dodgers Jansen bokstavligen är två av världens bästa closers.

Om vi lämnar det nu så går vi in på en tråkigare sak - nämligen försäsongen. Där kan vi inte säga annat än att det gick rakt av åt skogen spelmässigt. Jag har spelat om det om och om igen i mitt huvud hur det blev så fel och vad jag gjorde som resulterade i så bedrövliga resultat som vi fick men jag får inte fram något riktigt svar på det. Jag stoppade efter ett tag, bara följde matcherna och laddade till idag och framöver istället. Det var en del otur, en del tappade ledningar i slutet men som jag alltid säger - vad hjälper det när det kommer till kritan och det faktiskt är en förlust? Går att gnälla hur mycket som helst men en förlust är en förlust oavsett hur den gick till.

Men återigen - jag stoppade spelet på den fronten, la det på ett vis bakom mig och vi blickar nu framåt inför en helt ny säsong och massa nya spel!

__________________________________________

TB Rays - BOS Red Sox

Speltips: BOS Red Sox ML @1.645

Bolag: Pinnacle

Värdering: 7/8 units

Spelstopp: 22:00

Speltips 2: BOS Red Sox Över 3.5 Runs @1.79

Bolag: Betsafe

Värdering: 6/8 units

___________________________________________

Startande pitcher för TB Rays -

Chris Archer -

Gick förra året för en 4.07 ERA över 34 matcher förra säsongen. Hade med sig 201 innings, var noterad för 249 strikeouts och landade på en 1.26 WHIP.

Inte jättekonstigt att Archer fick starten på Opening Day då han fortfarande får ses som lagets ess. Egentligen så har man inte så mycket annat i laget än just Archer när det kommer till bra spelare, man har sålt av de spelare som faktiskt var bra och är denna säsongen ett rebuild-team. Något Archer mer eller mindre öppet gått ut med och sagt att han är ruskigt missnjöd med då bara han nu i praktiken är den spelaren som kan ses som någon form av stjärna. Archer ville vinna titlar men det kan man ju lugnt säga att det är en bit ifrån just nu. Såg medioker ut under försäsongen där han varje gång jag såg honom kasta var enormt frustrerad när han gjorde något som han inte skulle göra. Låt säga en walk. Visst är det bra att visa känslor men kanske inte i den grad under försäsongen där man får en bild av ett dåligt psyke, speciellt då han under säsongerna innan varit väldigt lugn. Ska nu stå på kullen emot ett av ligans tyngsta lag och kan komma att få en kämpig första match.

Startande för BOS Red Sox -

Chris Sale -

Gick förra året för en 2.90 ERA över 32 starter. Fick med sig 214 innings, var noterad för härliga 308 strikeouts och landade på en extremt stabil 0.97 WHIP.

Ett absolut monster. Vad ska jag skriva? Såvida du inte är Altuve, Stanton eller en av de bättre slagmännen i ligan så är det inte den enklaste uppgiften du har när man står där mot den långe Sale och ska försöka få iväg en hit. Man kan lyckas, absolut. Det är inte så att han är oträffbar, men oftast är det för att någon i defensiven inte skötte sig eller så bara blundade man, svingade och hoppades på träff. Nu är det givetvis inte riktig den nivån, men då får ni ett hum om hur bra Sale är. Förutspås att bli American Leagues bästa pitcher denna säsongen. En Sale mot ett extremt avsågat Rays offensivt bör kunna få med sig en och en annan strikeouts samt gå djupt in i matchen.

Rays har tre år i rad haft ett av de sämsta publik-snitten i ligan. Inför idag och just denna dagen i ära tror jag inte ens man sålt 50% av arenan? Så det är ju inte riktigt så att fansen hjälper till när det är tunga tider eller som i detta fallet när man kommer vara ett rebuild-team. Har för mig att det till och med var på tapeten att man skulle flytta laget till en annan stad just pga det enormt dåliga intresset.

Red Sox hade bäst record under försäsongen av alla lag, man absolut körde över motstånden man mötte och då ska det ju sägas att lagen 50% av tiden spelade man med killar som vanligtvis inte hör till högstaligan. Detta ger ju givetvis en undermedveten boost nu när matcherna räknas på riktigt och det blir ju inte sämre när man tänker på vilka som spelar i nio fulla innings nu.

Ramirez, Bogaerts, Benintendi, Jackie Bradley, Betts och Martinez. Dessa herrar kan skapa enorma problem för kvällens startande Archer hos Rays. Man möter Rays nästan tio gånger denna månaden och bör av dessa tio kunna ta åtta vinster. Med en dessutom ruskig bra Sale på kullen ska man klara av att både gå över 3.5 runs och vinna årets första match på Tropicana Field.

1.79 hos Betsafe att Red Sox går över 3.5 runs och 1.645 hos Pinnacle att Red Sox vinner matchen. Taget!

/Stefan Tirnanic

@MSrekare






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt