Tråkig söndag igår när båda spelen som jag tog slutade i en förlust. Det första spelet Frankrike U17 damer -1.75 AH mot Finlands dito var såhär i efterhand ett dåligt spel från min sida. Det andra spelet var sen KTP att vinna borta mot TPV, hur dom lyckades med bedriften att spela 2 – 2 i en match som man hade full kontroll över förbryllar mig ännu. Nåväl, det om det tar fokus på en landskamp nu som spelas om några timmar och försöker få tillstånd en bättre rek idag än igår.

Schweiz U19 – Finland U19 spelstopp 26.03.2018 kl. 13:00

Det har blivit dags för match nr 2 lagen emellan, när Finlands U19 fortsätter med sina förberedelser inför sommarens hemma EM. Den första matchen spelades i fredags och vanns av Schweiz med 4 – 0, efter 0 – 0 i halvtid. I och med förlusten så har Finlands U19 nu från sina 11 senaste matcher 1 oavgjord och 10 förluster med målskillnaden 1 – 39. Ser vi på matchen i fredags så tycker jag att Finland gjorde stundtals helt bra ifrån sig, man lyckades också skapa en del chanser i det offensiva men kom inte närmare än en ribbträff i första halvlek. I andra halvlek flyttade spelet sedan mera över åt Schweiz och tillskillnad från Finland så kunde Schweiz ta tillvara sina målchanser, sen om 4 – 0 är ett rättvist resultat från matchen är en annan sak.

Till dagens match kommer Finlands U19 att ledas av nye landslagstränaren Juh Malinen som anslöt sig till laget i lördags, efter att ha lett Finlands U21 i fredags till en vinst borta mot Litauen. Det att Malinen finns på bänken nu tror jag att kommer att fungera som tändvätska för de finska spelarna och förhoppningsvis kan dom få lite mera ut ur sig än vad man tidigare har lyckats med. Malinen säger inför matchen att han vill se ett aggressivt pressande Finland, som gör det svårt för Schweiz.

Ser vi på laguppställningen idag, så förväntas Finland rotera en hel del från fredagens match. Den öppningselvan som man inledde med i fredags var enligt mig långt ifrån den bästa möjliga, när man bl.a. inledde med Timo Stavitski, Saku Ylätupa, Albion Ademi, Valtteri Vesiaho, Abukar Mohammed och Kristian Heinolainen på bänken. Förväntar mig att alla dessa spelare kommer mer eller mindre att finnas med i dagens öppningselva, vilket i mina ögon förstärker Finland. På samma sätt som Finland förväntas rotera i öppningselvan så lär också Schweiz göra det. Den spelare som i fredags stack mest ut från det schweiziska laget var Liridon Mulaj som stod för två mål i matchen, en annan spelare som gjorde bra ifrån sig var Filip Ugrinic.

Ser vi på matchen idag, så förväntar jag mig att Finland skall kunna bjuda på betydligt hårdare motstånd än vad man gjorde i fredags, räcker det sen till en seger är sedan en annan sak. Detta förutsätter att Finland lyckas fortsätta med att skapa målchanser som man gjorde i fredags, med den skillnaden att man nu också lyckas ta tillvara dom. Finns såklart risk att jag kommer att bli idiotförklarad för all framtid när jag idag väljer att spela Finland över 0.5 mål till oddset 1.84 med 2.5/5 u hos Pinnacle. Få se sedan hur smart det är att spela på ett lag att göra mål, som har i dom 11 senaste matcherna lyckats göra totalt 1 mål. Vill man följa med matchen så kommer den att streamas från det schweiziska förbundets hemsida: https://www.sfvplay.ch/SFV-Play-Live.aspx

Ett inlägg av
TWistbacka TWistbacka

Internationella vänskapsmatcher-matcher

Alla Internationella vänskapsmatcher-odds

Internationella vänskapsmatcher, Monday 31 December 17:00
Republic of Korea
Saudiarabien

Senaste speltips från Internationella vänskapsmatcher

Alla speltips från Internationella vänskapsmatcher
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord