Speltips: Incoming 11:e matchen utan vinst för Finlands U19

Mycket landslagsfotboll idag på tapeten när t.ex. Finland har tre olika landslag ute i Europa som kommer att spela en match idag. Har sedan tidigare ute en blogg om Finlands U21 som idag möter Litauen på bortaplan. Tar nu fokus med några rader på Finlands U19 landslag.

Schweiz U19 – Finland U19 spelstopp 23.03.2018 kl. 18:00

Finlands U19 landslag fortsätter sina förberedelser inför sommaren hemma EM, med att möta Schweiz på bortaplan i en dubbellandskamp, var den andra matchen kommer att spelas inkommande måndag. Bloggade om Finlands U19 i månadsskiftet februari – mars när man mötte Makedonien i en dubbellandskamp (förlust 5 – 0 i den första matchen och 0 – 0 i den andra matchen). Efter den matchen har det skett två stora förändringar hos U19.

Som jag skrivit i mina tidigare blogga angående U19 så ser det inte alltför positivt ut för tillfället inför sommaren hemma EM. Om vi kollar på statistiken från Finlands 10 senaste matcher, 30 augusti 2017 à, så är det minst sagt en dyster statistik som man har att bjuda på. Av dessa 10 matcher så har man förlorat 9 stycken och spelat 1 oavgjord, med målskillnaden 1 – 35. Detta fick förbundet att agera när man den 3 mars gick ut med att man har brutit kontraktet med huvudtränaren Kimmo Lipponen. Ny tränare för U19 landslaget, med ett kontrakt till hemma EM blev Juha Malinen, intressant här är att nämnda Malinen också samtidigt kommer att fungera som huvudtränare för Finlands U21 landslag. Eftersom både U21 landslaget och U19 landslaget har matcher idag, så kommer Malinen inte att finnas på bänken i denna match för U19 landslaget, utan laget kommer att ledas av assisterande tränaren Marko Rajamäki. Malinen kommer att åka till Schweiz i morgon förmiddag, då han för tillfället befinner sig i Litauen med U21 landslaget.

Den andra förändringen som har hänt hos U19 landslaget är att en av lagets bättre spelare och FF Jaro produkten Sergei Eremenko, som nyligen blev klar för ryska laget Spartak Moscow, gick ut för en vecka sen med att han kommer att sluta i det finska landslaget och ansöka om tillstånd hos FIFA att i fortsättningen få representera det ryska landslaget. Helt klart ett avbräck för U19 landslaget och kanske också i framtiden för det finska landslaget.

Ser vi på den öppningselva som Finland inleder med idag, så är jag helt klart överraskad av att man inleder med så många spelare på bänken som jag anser att borde hålla till normalt i öppningselvan. En orsak till detta kan vara att man har valt att sätta huvudfokus på måndagens match, när Malinen också kommer att vara med laget. Av spelarna som inleder på bänken anser jag att åtminstone följande spelare normalt skall vara spelare för öppningselvan: Heinolainen, Vesiaho, Mohamed, Stavitski, Ylätupa & Ademi. Finland har valt att inleda med följande spelare:

Schweiz U19 landslag har under 2017 spelat totalt 6 matcher från vilka man har 3 vinster, 1 oavgjord och 2 förluster med målskillnaden 15 – 8. Av resultaten så sticker t.ex. 0 – 0 mot Tysklands U19 ut som ett positivt resultat, medan förlusten med 2 - 1 mot Makedoniens U19 antagligen lämnade en del att önska hos Schweiz. Truppen som den schweiziska förbundskaptenen Francesco Gabriele har till sitt förfogande består av spelare som håller till i schweiziska klubblag. Då klubblagsfotbollen i Schweiz rullar för tillfället på för fullt så kan man förvänta sig med att matchformen hos spelarna är bra. Schweiz inleder idag med följande spelare: Hunn – Schmid – Hefti – Souare – Herter – Ndau – Catari – Toma – Ugrinic – Mulaj – Da Costa. En av dom bärande krafterna i dagens XI förväntas vara lagkaptenen Bastien Toma, som också har fått bra med speltid i Super League med klubblaget FC Sion. Om man jämför laguppställningen idag från matcherna under 2017 för Schweiz så har man plockat i en del nya spelare, som får chansen att visa upp sig i landslaget.

Ser vi på formen hos det finska U19 landslaget och att man inte inleder med starkaste möjliga öppningselva så tror jag att den elfte match i rad utan vinst ligger nära till hands idag. Tycker att Schweiz på hemmaplan är och skall vara klara favoriter i denna match. Mitt spel i denna match kommer att vara Schweiz -1.5 AH till oddset 1.92 hos SBObet med en insats på 2.5/5 u.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.